Jump to content
Sign in to follow this  
robi7zg

Ponedjeljak 23.04.2007.

Recommended Posts

14:30, 22/Martin A.-Falla A , tip 2 , @1.90, hr lutrija, 7/10

 

Zemljas Alberto Martin u slaboj formi ove godine. Krenuo je katastrofalno, bio je dugo bez pobjede, i u zadnja dva tjedna je uspio nanizat nekoliko pobjeda zaredom. Prvo u Valenciji, prosao Feliciana Lopeza i Ferrera. Ispao od Venture koji je bio hit turnira. Potom se uputio u Maroko u Marrakech, i tamo dosao do 3. kola. Ali to je challenger i bili su znatno slabiji protivnici. Prosao Healeya(174.) 6:4, 7:6. Zatim Normana(123.) 7:5, 6:4 i ispao od Troickog(186.) 3:6, 7:6, 0:6. U tom je mecu pokazao da je daleko od zeljene forme. Sada se krece oko 100. rankinga. Falla je prosjecan igrac. Na vrhuncu je dosadasnje karijere. Ima 24. godine i drzi 100. ranking. Najbolji mu je bio 94. prije pola godine. Ne voli zemljanu podlogu i puno manji broj meceva ima na njoj za razliku od Martina. Ovosezonski omjer mu je 6-6. Nema posebnih rezultata ali pobjedi slabije protivnike i to mu je dovoljno da odrzava ovaj ranking. Ono sto bi moglo predstavljat problem za Martina je to sto je ljevak. Martinova forma je promjnjiva, krece se iz katastrofe do lose forme. Martinu jos ide u prilog sto se igra u Barceloni gdje je rodjen. Imat ce podrsku tribina. Kad sve zbrojim, podjednaki igraci, malu prednost dajem Martinu. Iako me nebi iznenadilo da Martin izgubi lako jer se ne moze pouzdat u njega. To je vec nekoliko puta pokazao. Isprva sam mislio odigrat kontra hendikep. Ali granica je mizerna, 2 gema. pa mi je druga opcija over jer sumnjam da ce netko od ovih to rijesit u dva seta. A za prolaz overa moglo bi bit dovoljno i 2 seta ukoliko dodje do tie-breaka.

Share this post


Link to post
Share on other sites

16:30 Gicquel M. - Di Mauro A. (-3,5) 2 @ 1.85

 

U prvom kolu Casablance na suprotnim stranama nalaze se vrsnjaci 5. nositelj Francuz Marc Gicquel i Talijan Alessio Di Mauro. Susret je to trenutno 45. i 101. igraca svijeta. Inace vec su se jednom susreli, 2006. godine u Parizu na domacem terenu pobjedu je s 3:0 (7/5 7/6 6/3) odnio Gicquel.

 

Za razliku od Di Maura koji je tipcini zemljas i gotovo cijelu sezonu igra samo na zemljanoj podlozi, Gicquel je godinu zapoceo i vecinu meceva dosad odigrao na tvrdoj podlozi. Nastup na turniru u Monte Carlu bio je njegov prvi susret sa zemljom ove godine. Odigrao je samo 2 meca (i to oba u 3 seta), u prvom kolu pobijedio je Floriana Mayera, da bi u slijedecem mecu izgubio od Garcia-Lopeza.

 

S druge strane Di Mauro je jedini nastup na podlozi razlicitoj od zemlje imao u Australiji na pocetku godine gdje je glatko porazen u 3 seta od Del Potra.

Omjer pobjeda i poraza na zemlji ove godine mu je 11:12. Najdalje je stigao na domacim turnirima u Italiji (Monza, Napoli), te u Buenos Airesu i Frolianopolisu. Sve su to bila cetvrtfinala.

 

Prvenstveno na racun Di Maurovog iskustva, i cinjenice da Gicquel ove godine ima samo jedan turnir odigran na zemlji, mislim da Talijan nije bez sanse, te da bi ovdje mogao pokriti hendikep od 3,5 gema.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...