Jump to content

Recommended Posts

WBC Light Middleweight Title (Polusrednja kategorija), Las Vegas

 

05:00 (U lokalu: Sat, 08:00 PM) Floyd Mayweather Jr vs Oscar De La Hoya tip: Under 11,5 rounds @3.32 Pinnacle Sports

 

Evo, jos nesto manje od sat vremena becim oci ne bih li docekao da odgledam veliki bokserski spektakl, koji se uporedjuje sa mnogim antologijskim duelima, kao sto je na primer bio duel Marvin Hagler - Ray Shugar Leonard! I u ovom duelu ucestvuje jedan "Shugar" - Shane Shugra Mosley, nekadasnji veliki suparnik De La Hoye nocas je njegov sekundant, cime se dokazuje velicina ovog 34-godisnjeg americkog boksera, koji je verovatno na zalasku karijere. A u dosadasnjoj karijeri De La Hoya osvajao je, kao amater, zlato na Olimpijskim igrama u Barceloni 1992. godine u lakoj kategoriji (60 kg), te profesionalne titule svetskog prvaka cak u 6 kategorija. Od 42 profesionalna meca, 38 je dobio i to 30 nokautom, a 4 izgubio.

Floyd Mayweather, izazivac, takodje je Amerikanac, ne mnogo mladji (30 godina), ali zestoke karijere - 37 profesionalnih mecea i svih 37 dobijenih (!!!), od kojih 24 nokautom. I on je osvajao olimpijsko zlato u amaterskoj konkurenciji - u Atlanti 1996. godine, u pero kategoriji (57 kg). U profesionalnom boksu je osvajao titule svetskog prvaka u 5 kategorija (od super pero do velter).

 

Velike pare su nocas u igri, a ocekivanja su da De La Hoya zavrsi svoju karijeru! A is ta ce mu vise aktivan boks, kada ce u ovom mecu zaraditi petinu celokupne dosadasnje zarade, a sa marketinskim pravima to bi trebalo tridesetak miliona dolara! Floyd mu preti, kao sto je i obicaj u ovom sportu, da ce ga sto pre poslati u boksersku penziju. Navikao je i De La Hoya da svoje meceve zavrsava pre vremena. U poslenjem mecu, u maju prosle godine, u sestoj rundi je po treci put srusio i tako pobedio izazivaca iz Nikaragve, Ricarda Mayorgu. Mislim da bi i nocas pre 12. runde trebalo doci do nokauta, makar tehnickog (TKO), ako ne klasicnog (KO). Razmisljao sam da bi se ovaj mec mogao zavrsiti i nereseno, jer cim je King promoter, covek moze svasta ocekivati. No, ljudi dolaze da vide spektakl i to im se mora pruziti. A spektakl nije mrcvarenje do poslednje runde. Neko mora padati pre toga. Da li po opstoj proceni De La Hoya, ili Floyd videcemo, vazno je samo da neko zavrsi pre 12. runde i tako ostvari ovaj moj tip :uredu: .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nista od padanja :uredu: . Svet je dobio novog sampiona, koji sada ima 39 profesionalnih meceva bez i jednog jedinog poraza. Floyd je dobio mec, na poene, 116:112.

Edited by Barcelona

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...