Jump to content
Sign in to follow this  
Gandalf

Èetvrtak, 17.05.2007.

Recommended Posts

11:30, Ljubičić I.-Ferrer D., tip 0:2, @2.20, HL, 6/10

 

 

Susret 3. kola turnira u Hamburgu.

Podloga je zemlja(crvena), a nagradni fond je 2 082 600 Eura.

 

Hrvat(ro

Share this post


Link to post
Share on other sites

17:45, Knowles/Nestor - Blake/Fish, tip 1, @1.40, hr lutrija, 9/10

 

Mark Knowles(Bah) i Daniel Nestor(Can), par koji nastupa vec dugo zajedno. Uigrani i iskusni dvojac, obojica imaju oko 35 godina. U singlu nastupaju jako, jako rijetko. Znaci posveceni su samo igri parova. Ove sezone imaju finala Houstona, Marseilla i Sydneya. Sve tjesni porazi, prosli vikend su nastupili u Rimu i naletjeli u polufinalu na bracu Bryan-poraz u tri seta. Prosle godine su ovdje igrali finale, izgubili od Hanley/Ullyetti. Tada su u polufinalu pobjedili i bracu Bryan. Kad se pogledaju rezultati od ovih igraca, rijetko, bas rijetko kad ispadnu prije polufinala ili bolje rec, cetvrtfinala turnira. Rijetko kiksaju, forma im nema velikih oscilacija i tu lezi tajna njihovog uspjeha. Trenutno su rangirani na 11. mjestu parova. Ovdje nisu morali igrat prvo kolo.

 

James Blake(USA) i Mardy Fish(USA), dva Amerikanca, koji su do sada odigrali ukupno 5 turnira zajedno u ovoj i prosloj godini. Obojica nisu ni izbliza zagrizeni zemljasi, vecinu sto naprave u pojedinacnoj konkurenciji je na hardu. Fish je ispao u singlu od Moye odmah u prvom kolu, 6-3, 6-0. Blake nije nastupao u prvom kolu, u drugom je prosao Clementa 6-2, 6-3 i danas ga ocekuje mec oko 13 sati sa Moyom. Ovaj susret u igri parova je medju posljednjim u danasnjem programu, ocekuje se oko 18:00 iako je u kladionici vrijeme igranja postavljeno oko 15:00. Blake i Fish su igrali prvo kolo, pobjedili Federera kojem je vjerojatno dosta svega i Wawrinku koji se vraca nakon ozljede. Sto se plasmana u parovima tice, obojica nisu niti u top 200 sto i ne cudi s obzirom da im je single najvazniji.

Blake/Fish - Federer/Wawrinka 6-1, 7-5

 

Ovdje ne preostaje nista drugo osim pobjede uigranog, iskusnog dvojca koji je u formi, bez velikih oscilacija, pokazali su da im zemlja dobro lezi, za razliku od Amerikanaca koji tu i tamo zaigraju parove. Blake je jos u igri u singlu sto mu je sigurno vaznije od ovog ovdje meca. Zbog moguceg treceg seta koji je vise lutrija, ulog nije maksimalan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

15:10, -4.5/Federer R - Ferrero JC, tip 2, @1.85, supersport, 6/10

 

Roger Federer, prvi igrac svijeta u laganoj krizi, nije vec dugo osvojio neki turnir sto je za njega velik neuspjeh. Zadnji njegov turnir je bio jos u Dubaiu-mjesec dana nakon AO. Sigurno mu nije lako, ima velik pritisak na ledjima a cijeli svijet ocekuje njegove pobjede. Na zemlji nije tako dobar kao na hardu, jos kad se uzme u obzir ova kriza rezultata, kontra hendikep se namece kao idealna opcija. U Rimu je ispao od Volandrija 6-2, 6-4. U Monte Carlu u finalu poraz od Nadala 6-4, 6-4. I dva turnira prije-ona dva famozna poraza od Canasa. Ovdje se namucio sa prosjecnim cistokrvnim zemljasem Monacom. Imao je Monaco u trecem setu, tri break lopte na pocetku seta. Nije iskoristio i to mu se osvetilo. Toliko muke s Monacom, kako ce bit onda sa Ferrerom koji je bolji igrac, zna i on sta znaci bit No1.

 

Juan Carlos Ferrero, ove godine na zemlji omjer 15-7. Igrao finale Sauipea, te polufinala Acapulca i Monte Carla. Nije ni on vise besprijekoran na zemlji, dogode mu se porazi od bisera poput Alberta Martina, pa se malo namuci sa Hrbatyem. I jos prije par mjeseci, poraz od Devildera. U zadnjih mjesec dana ne igra lose, poraz upravo od Federera u polufinalu Monte Carla 6-3, 6-4. Pa je predao mec na iducem turniru, protiv Andujara. U Rimu se namucio sa spomenutim Hrbatyem, jako lose je otvorio mec, onda se probudio i uspio preokrenut. Naletio na domaceg Staracea koji je tamo bio jedan od hitova i ispao 6-2, 3-6, 6-2. Na ovom turniru prosao Wawrinku 6-1, 7-6

 

Na kraju mi preostaje probat kontra hendikep na Federera koji ima velikih problema sa formom, otpustio neki dan trenera, velik pritisak je na njemu. Mislim da Ferrero zna da mu se nudi idealna prilika da pobjedi takvu klasu i to bi mu bio velik podstreh pred Roland Garros. Motiva nece nedostajati. A ulog je skroman, jer ipak je to Federer, rodjeni pobjednik i sa velikom sigurnoscu se nikad ne moze protiv njega.

Edited by robi7zg

Share this post


Link to post
Share on other sites

15:10, Almagro N - Acasuso J, tip 1, @1.55, hr lutrija, 9/10

 

Nicolas Almagro, igra u solidnoj formi, nakon sto je osvojio Valenciju prije mjesec dana, predao je mec u Monte Carlu zbog bolesti. U Barceloni ispao u drugom kolu od Volandrija(55) 7-6, 4-6, 1-6. I nije neka katastrofa izgubit od Volandrija iako je Almagro ovo morao pobjedit. U Rimu naletio na Federera u drugom kolu, izgubio 6-3, 6-4. Opet se nema sta zamjerit. S pocetka sezone ima par dobrih rezultata, polufinale Buenos Airesa, i cetvrtfinala Sauipea te Acapulca. Kad se sve zbroji, nisu losi rezultati, mada bi on mogao puno vise. Niti ranking mu nije sjajan, oko 50 pozicije, ponajvise zbog ova zadnja tri turnira u kojima nije napravio nista. Ovdje je prosao prvo kolo Verkeka, ocekivano lagano 2-0. Kao zagrijavanje za drugo kolo gdje je igrao sa 6. nositeljem Robredom. I tu je pokazao da se lagano vraca tamo gdje mu je mjesto, oko 20 mjesta. Izgubio je prvi set 7-6. Duga dva dobio 6-2, 6-4. U mecu si je Amagro stvorio 16 break lopti, iskoristio 6. Robredo si je priustio 10 break lopti i iskoristio 3. Odlican otpor i u ostalim segmentima igre sto mu je dalo sigurno puno sampouzdanja.

 

Jose Acasuso mi se na ovom turniru nije previse dojmio. U prvom kolu je prosao Garciu-Lopeza, zasluzeno 2-0 ali uz skromnih 50%prvog servisa. U drugom kolu igrao s Volandrijem. Mec je poceo jucer a treci set se igrao danas zbog kise. Prosao Acasuso 3-6, 7-6, 6-3. Acasuso je u trecem setu koji se igrao danas spasio svih 6 beak lopti, a jednu jedinu koju je imao je iskoristio. Dovoljno za pobjedu, ali nedovoljno za dobar dojam. Prva dva seta su bila pretezno izjednacena. U Rimu proslog tjedna je ispao u trecem kolu od Berdycha nije katastrofa, ali rezultat od 6-1, 6-2 govori nesta o formi Acasusa. Pa u Casablanci izgubio od Mathieua u 3. kolu. U Monte Carlu odmah od Andreeva itd. Cisti prosjek od rezultata i ovaj ranking od 32. pozicije koju trenutno drzi ne govori mnogo.

 

Ukupno gledajuci, meni je ovdje Almagro u lijepoj prednosti. Bolje je odigrao ova prva dva kola, uvjerljivije a i mislim da je Robredo tezi protivnik od Volandrija. Dosadasnji rezultati Almagra su bolji. Almagro je imao malo i peha na zadnim turniruima, nakon Valencije se razbolio i predao mec, pa je naletio na Federera i malo nes(p)retno izgubio od Volandrija. Dovoljno da padne na rankingu pa me to ne zabrinjava previse. h2h omjer je na strani Almagra, 3-2. Sve na zemlji a zadnji put su igrali u Rimu prosle godine. Pobjeda Almagra 6-4, 2-6, 6-4. netom prije toga Acasuso je predao mec, u Acapulcu prosle godine. A bit ce i zanimljivo kako ce se Acasuso osjecat u ovom mecu buduci da je nedugo prije igrao s Volandrijem tezak mec.

Share this post


Link to post
Share on other sites

16:15 Srebotnik/Sugiyama - Garbin/Vinci 2 @ 2.30 (Supersport)

 

Rim, osmina finala u konkurenciji zenskih parova, susret domacih igracica Garbin i Vinci protiv slovensko-japanske kombinacije Srebotnik/Sugiyama koje su ujedno i 4. postavljeni par na turniru. U igri parova dosad se nisu medjusobno susretale.

Do ovog susreta Garbin/Vinci stigle su pobjedom 6/3 6/4 nad Loit/Pratt, dok su Srebotnik i Sugiyama kao nositeljice bile slobodne u 1. kolu.

Iako su po rankingu parova Srebotnik (8) i Sugiyama (12) u prednosti nad Garbin (45) i Vinci (55), prema odigranim susretima ove sezone, dobivenim i izgubljenim mecevima i nije tako velika razlika. Srebotnik (18-5), Sugiyama (12-7)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...