Jump to content
Sign in to follow this  
Gandalf

Ponedjeljak, 25.06.2007.

Recommended Posts

15:45, 16/Henin J.-Cravero J., tip 1X, @1.55, HL, 7/10

 

 

Susret 1. kola turnira u Wimbledonu.

Podloga je trava, a nagradni fond je £11 282 710.

 

Belgijanka(ro

Share this post


Link to post
Share on other sites

13:00, Falla A - Querrey S, tip 1, @1.80, sportingbet, 7/10

 

Dva igrača koja nisu dosad napravila previše na travi, pa tako i na Wimbledonu. Doduše, Querrey nije imao niti prilike, tj. danas će po prvi put zaigrat na ovom velikom turniru. Definitivno mlada nada Američkog tenisa, ali i prilično neiskusan, nema još dovoljno teških mečeva iza sebe. Relativno se brzo probio u top 100. Sada je 88. a jedno vrijeme je bio i oko 65. mjesta, nije još napunio niti 20 godina. Otvorio je sjajno sezonu, bio je veliki upitnik iznad njega, velika nepoznanica. No dobrim igrama na jačim turnirima je pokazao da ima potencijala. Prvo je došao do 3. AO, izgubio od Robreda, a pobjedio Serru i Acasusa. Nakon toga ima dva četvrtfinala u Memphisu i Las Vegasu. Ostali turniri nisu za pohvalu ali treba naglasit da je igrao protiv tada igrača u vrhunskoj formi, na samom svjetskom vrhu poput Haasa, Roddicka, Davydenka itd. No onda je počela zemljani dio sezone na kojoj je odigrao jako jako loše, skoro sve porazi. Prošao je samo u Estorilu prvo kolo, i u Bermudi na challengeru. Na Roland Garrosu ispao odmah od Recouderca. Igrao je i challenger u Surbitonu i turnir u Halleu na travi. Nije napravio ništa, porazi od Blakea i Jim Maya(1500.) u prvim kolima. Rezultati s početka sezona daju jedno upozorenje uoči ovog meča, no, ne umanjujući njegov uspjeh, mislim da je dobar udio u tome imao i domaći teren. Sve što je napravio bilo je u Americi, pred domačom publikom. Izvan Amerike nije napravio ništa posebno osim AO. No tada je bio u puno boljoj formi nego sada, ovdje dolazi u jako lošem ozračju, na zadnja 4 turnira poispadao odmah u prvom kolu. Falla je ipak nešta uspješniji na travi, i malo iskusniji, uskoro će napunit 24. godinu. Ovdje se probio kroz kvalifikacije bez velikih problema. I prošle godine je prolazio kvalifikacije, u drugom kolu ispao od Kohleschreibera 3-1. Pobjedio Davydenka u prvom. Igrao je ove sezone i u Surbitonu, poraz u trećem kolu od tada nimalo lošeg Tsonge. Pobjedio Tourtea i Vemića. U Queensu izgubio od

Share this post


Link to post
Share on other sites

14:15, Chela JI - Becker Benj., tip 2, @1.52, hr lutrija, 8/10

 

Susret zemljaša Chele i Beckera. Chela je vrlo zahvalan igrač kad je riječ o clayu, a zna napravit nešta i na hardu. No na travi ga nikako ne ide. Ima dobre ovosezonske rezultate, tri četvrtfinala sa harda, u Indian Wellsu, Miamiu i s početka sezone u Aucklanda. Ima tu još i 3. kolo AO. Na clayu četvrtfinala Rima i Buenos Airesa, polufinale Sauipea, te osvojen turnir u Acapulcu. Dobri rezultati, jedino je na najva

Share this post


Link to post
Share on other sites

17:15 Groenefeld - Ozegovic 2 @ 2.00 (SuperSport)

 

Nasa jedina predstavnica koja je kroz kvalifikacije uspjela izboriti nastup u glavnom turniru Wimbledona, Nika Ozegovic (186.-WTA) u 1. kolu sastaje se sa svojom vrsnjakinjom Njemicom Annom Lenom Groenefeld (135.-WTA). Ovo je njihov prvi sluzbeni medjusobni suret na WTA turnirima.

 

Nika je u kvalifikacijama ostvarila 3 pobjede; Maes (6/0 6/3), Cohen-Aloro (6/1 1/6 8/6), Klepac (6/3 4/6 6/4). U ovoj sezoni to su joj jedini mecevi odigrani na travi, dok sveukupno u karijeri na travi ima 4 pobjede i 2 poraza.

Njemica Groenefeld prije Wimbledona odigrala je kao pripremu samo 1 turnir, nastupila je u Eastbournu gdje je u 1. kolu izgubila od Cehinje Safarove (7/6 7/6). Ukupno u karijeri na travi ima negativan omjer 3-7.

 

Sto se tice cjelokupne sezone, Anna-Lena Groenefeld uspjela je pobijediti samo u 4 meca, od 16 odigranih. Na posljednjih 5 turnira ispadala je 1. kolu.

Niki su ovo prvi nastupi na "velikim" turnirima nakon Estorila, vecinu svojih meceva odigrala je u kvalifikacijama i na raznim challengerima, ukupno je skupila 25 pobjeda i 9 poraza.

 

Mislim da je Nika u svom premijernom nastupu na Wimbledonu dobila protivnicu po mjeri, i da bi to u svakom slucaju trebala iskoristiti. Sve u svemu ima jako dobre sanse protiv Groenefeld, prvenstveno zbog trenutno losije forme Njemice, ali i zbog ova tri kvalifikacijska meca. Statistika dosadasnje sezone, i ovog dijela na travi takodjer idu u prilog Niki..

Edited by m&m

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...