Jump to content

El Presidente

Members
  • Content Count

    455
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About El Presidente

  • Rank
    Misli ozbiljno
  1. DEG – NURNBERG 2 / 2,35 / 19:30h / Unibet Stake: 5/10 Idem ponovo protiv najdraže ekipe za klađenje ove sezone DEGa, a i Nurnberg mi je dužnik za utorak kada su zamijenili golmane uoči početka utakmice. DEG je pred kolapsom, 6 uzastopnih poraza, odnosno 10 iz zadnjih 11 utakmica, hrpa ozljeda, a ne mogu čak niti trenera promijeniti jer nemaju love da dovedu nekog jačeg trenera, a i pitanje je tko bi se htio zajebavati sa ovakvim smećem od ekipe. Trener priča kako njegovi igrači ne odustaju i pokazuju želju, a istovremeno na službenoj stranici kluba pišu pismo Djedu Mrazu u kojem žele 5-6 bodova za Božić. Danas opet igraju sa samo 3 napadačke linije i 6 bekova što će reći da su opet na 15-16 igrača. Nurnberg je u utorak odigrao odličnu utakmicu, uzeli su bod i da nije branio rezervni golman te da nije bilo nekoliko upitnih sudačkih odluka vjerovatno bi i dobili Krefeld. Nisu nezadovoljni niti sa bodom, ali danas žele sva 3 boda. Vratili su im se neki ozlijeđeni napadači i koliko vidim po najavama prilično su nabrijani. Nurnberg je slavio u obje utakmice ove sezone, a isto očekujem i večeras. Kvalitetnija su ekipa, novi trener je unio pozitivne promjene, dok je DEG na dnu sa nizom poraza i dosta ozlijeđenih igrača.
  2. KREFELD – NURNBERG /under 5,5/ 1,95 / 19:30h / Bet365 Stake: 5/10 Krefeld je trenutno najbolja ekipa u DELu. Imaju 9 pobjeda u nizu i večeras traže nastavak uspješne serije. Glavni razlog za seriju uspjeha je odlična obrana. U tih 9 utakmica samo su 3 puta otišli u over, a ako gledamo cijelu sezonu onda imamo 17-10 u korist undera. Primili su samo 63 gola što je najmanje u ligi. Serija uspjeha ih je dovela na 3.mjesto, igraju u punom sastavu. O Nurnbergu sam govorio prije tjedan dana kada su promijenili trenera i odmah dobili utakmicu sa 4:1. Od tada nisu imali utakmice nego su trenirali što je savršeno došlo novom treneru. Već sam govorio da je njima obrana glavni problem jer iako imaju odlične bekove i vrhunskog golmana previše su se oslanjali na napad pod bivšim trenerom. Gustafsson je odmah po dolasku najavio da moraju konsolidirati obranu i promijeniti taktiku. Zato se ovih 7 dana radilo samo na obrani i tranziciji iz obrane u napad, odnosno kontre. Trebali bi se vratiti neki ozlijeđeni napadači, ali to će se još odlučiti prije utakmice kada se obave zadnja testiranja. Ove sezone u dvije međusobne utakmice imaju po under i over. Danas očekujem tvrdu utakmicu sa malo golova. Krefeld tako igra već nekoliko godina i to im donosu uspjehe pa i ovaj niz pobjeda su ostvarili zahvaljujući obrani. Nurnberg je pokušao igrati na gol više i nisu se dobro proveli. Gustafsson je već 10-tak dana s ekipom, odmah po dolasku je najavio okretanje obrani, to su trenirali zadnjih 7 dana i vrijeme je da pokažu što su naučili.
  3. GRAZ - ALBA /under 5,5/ 2,30 / 17:30h / Bet365 Stake: 5/10 Jako bitna utakmica jer se radi o susjedima na ljestvici koje razdvaja samo jedan bod. S obzirom da se radi o borbi za 6.mjesto ova utakmica zbog važnosti vrijedi 4 boda. Graz je u petak izgubio od Olimpije sa 3:0 i time je prekinuta njihova serija pobjeda jer su do te utakmice imali 10 pobjeda iz zadnjih 11 utakmica. Danas njihov trener očekuje jako tešku utakmicu i veli da im obrana mora biti na najvišoj razini. Alba je prije dva mjeseca promijenila trenera i novi trener Neliba je potpuno promijenio taktiku. Prije je Alba igrala na gol više, a njegovim dolaskom su postali obrambena ekipa koja igra na kontre. Kaže da mu je mjesec i pol trebalo da igrači usvoje njegovu taktiku koja se zasniva na tome da svih 5 igrača čeka protivnika u neutralnoj trećini,a ne da ih visoko napadaju. Tako borbu premješta u neutralnu trećinu i maksimalno smanjuje pritisak na golmana. Veli da je tek u zadnjih nekoliko utakmica zadovoljan kako ekipa funkcionira, a gle čuda sve su to bile utakmice sa malo golova. Ove sezone su obje međusobne utakmice završile u underu, a isto očekujem i danas. Utakmica je iznimno važna, riječ je o ekipama koje su podjednake kvalitetom, a oba trenera najavljuju čvrste obrane.
  4. MANNHEIM – MUNCHEN /under 5,5/ 2,00 / 16:30h / Bwin Stake: 5/10 Mannheim u petak prvi put ove sezone nije zabio gol. Izgubili su od Straubinga sa 2:0. U toj utakmici je debitirao kapetan Buffala Pominville, ali vidi se da čovjek nije mjesecima igrao, s ekipom je odradio tek dva treninga i trebat će mu par utakmica da uđe u ritam, a kada se to dogodi onda će biti ogromno pojačanje. Vratimo se na priču zašto Mannheim u zadnje dvije utakmice ne izgleda dobro u napadu. Razlog su ozljede napadača. Magowan se ozlijedio još početkom sezone, a u zadnje vrijeme su ostali bez Ullmanna (6g+5a), Marcela Goca (3g+13a) i Arendta (4g+8a). Ozlijeđen im je i bek Belle. Iako Mannheim ima dosta širok roster izostanci se ipak osjete jer ako izuzmemo Lehouxa koji ima 35 bodova, prvi iza njega je Glumac koji ima 17 bodova, dakle duplo manje, a i taj Glumac igra poluzdrav jer ga muče leđa, ali igra jer im i sad zbog ovih izostanaka 3 beka igraju kao napadači. O Munchenu sam govorio u petak. Riječ je o ekipi koja je zabila najmanje golova, a opet ima najbolju obranu lige. Ove sezone u 25 utakmica imaju čak 20 undera na postavljenu marginu. Jedan od tih rijetkih overa je bio baš u prvoj međusobnoj utakmici protiv Mannheima. Mislim da je to bila najslabija utakmica Reimera na golu Munchena i siguran sam da je danas strašno motiviran. Rekao sam u petak da je on za mene top 3 golmana lige i uz to je karakterno sjajan igrač. Munchen kao i Mannheim ima izostanaka u napadu. Fale im Maurer (3g+4a), Kathan (3g+4a), Aubin (1g+3a) i Ritter (2g+0a) od napadača te bek Petermann (0g+5a). Dvije ekipe sa napadačkim problemima, a odličnim obranama i vrhunskim golmanima te sve ukazuje na under.
  5. KREFELD – HANNOVER /under 5,5/ 1,80 / 19:30h / Bwin Stake: 5/10 Susret dvije ekipe koje sam uz Augsburg najviše underirao ove sezone i koje su mi simboli za under tako da me uopće neće čuditi, ako vidimo hrpu golova večeras. Krefeld je ekipa sa najboljom formom u ligi. Nakon povratka sa reprezentativne stanke sredinom prošlog mjeseca odigrali su 6 utakmica i svih 6 dobili, uz 4 undera i 2 overa te trenutno drže vrlo ugodno 5.mjesto. Naravno ključ svega je kvalitetna obrana, imaju 15-9 u korist undera ove sezone, kod kuće je to 9-4 za undera, a manje golova od njih je primio samo Koln. Početkom tjedna imali su nekoliko slučajeva gripe u ekipi, ali na zadnja dva treninga svi igrači su bili na broju. O Hannoveru sam već više puta govorio i nemam baš visoko mišljenje o njihovim kvalitetama, ali zbog svog načina igre zaslužuju moje poštovanje jer su svjesni svojih nedostataka i zato je trener odlučio sve staviti na kartu obrane. Tako ove sezone imaju 14-9 u korist undera, a u gostima to zvuči još bolje sa 9-3 u korist undera. Njihova taktika u gostima je jasna, spriječiti suparnički napad, udarce na gol minimalizirati i očistiti sve odbijance pred svojim golom. Prošli tjedan su pojačali obranu sa jednim iskusnim rusom jer kvalitetna obrana ih je dovela na 8.mjesto i očito je da se tu žele i zadržati. Još uvijek im nedostaje napadač Hlinka. Prva međusobna utakmica ove sezone je u underu (3:1 za Krefeld), a isto očekujem i danas. Dvije kvalitetne obrane, isto takvi golmani, jedni i drugi prvo misle na svoj gol i ja tu moram uzeti under.
  6. SERVETTE – BERN /under 5,5/ 1,95 / 19:45h / William Hill Stake: 4/10 Servette su u velikoj krizi. Još uvijek su vodeći, ali su 4 ekipe uhvatile priključak s njima i sada kreće velika borba. Nakon reprezentativne stanke prošloga mjeseca ne mogu se sastati sa formom. Od tada su odigrali 8 utakmica i upisali 6 poraza, a prije toga su u 2 mjeseca imali samo 2 poraza. Obrana je počela propuštati, a napad je u zadnjih 5 utakmica zabio svega 6 golova. Još uvijek imaju treću najbolju obranu lige, ali danas će morati odigrati vrhunsku obranu ako žele do bodova. U goste im stiže najbogatija ekipa lige Bern. Bern igra najbolju obranu lige, ulovili su formu i lagano kreću prema vrhu. Servette su se jučer rastale sa NHL igračem Loganom Coutureom (7g+16a), ima nekoliko verzija, od toga da se zaželio kuće do toga da se posvađao s trenerom, a najvjerovatnije će biti da je razlog Crosby koji bi trebao doći u Servette, a preskupo im je plaćati osiguranje za dva superstara. Dakle otišao im je najbolji napadač, a ozlijeđeni su Dan Fritsche (10g+11a) i Cody Almond (6g+13a). Dakle, ulaze u susret bez 3 najbolja napadača, a idu na najbolju obranu lige. Kao što sam rekao, Bern se polako diže i u formi, a samim time i na tablici. Obrana funkcionira odlično, a kada je tako onda je puno lakše igrati jer u napadu imaju puno kvalitetnih igrača. Ove sezone su obje međusobne utakmice otišle u over, ali su prije toga imali niz od 8 uzastopnih undera. Smatram da će se danas ponovo vratiti underima jer Servette u otvorenoj utakmici nema previše šansi. Oni moraju odigrati vrhunsku obranu pa svoju priliku tražiti iz kontre ili kroz PP. Ne vjerujem da će odlična obrana gostiju primiti puno golova od oslabljenog napada domaćina i sve sugerira na utakmicu sa malo golova.
  7. STRAUBING – AUGSBURG /under 5,5/ 1,95/ 19:30h / Bwin Stake: 5/10 Već sam prošli tjedan najavio da ću u narednim utakmicama igrati under kada je Augsburg u pitanju. Naravno riječ je o ozljedama napadača što je za njih problem jer su i do sada zabijali malo, a sada im fale 4 napadača i bek koji je bitan na PPu. Doveli su ovaj tjedan američkog napadača Whitmorea, ali on je tek jučer stigao i ne vjerujem da će odmah biti od velike koristi. Obrana je njihov zaštitni znak ove sezone i ako danas žele do bodova, onda moraju biti na svojoj standardnoj razini. Ove sezone imaju 14-8 u korist undera, a ako gledamo samo gostovanja to je onda 9-3 u korist undera s time da je jedan over bio protiv DEGa koji je cirkusantska ekipa, a drugi over je bio u trenutku kada im je bio ozlijeđen golman Ehelechner. Augsburg igra odličnu obranu, ali Straubing igra još bolju iako se to ne bi reklo kad se pogleda zadnja tekma. U nedjelju su dobili 7 komada od raspadnutog DEGa i izgubili su dobivenu utakmicu. Trener je poludio na obranu i izjave su išle u smjeru da je to najgora utakmica u dvije godine koliko je on trener. Zato cijeli tjedan igrači Straubinga spominju samo obranu i obranu i čini se da su jako motivirani da pokažu da je ono bio samo loš dan. Oni ove sezone imaju 15-7 u korist undera, a kod kuće imaju 7-5 za under. Fale im dva napadača, jedan zbog ozljede, a drugi je suspendiran. Prva međusobna ove sezone je bila beton (2:0 za Augsburg). Malo golova treba očekivati i danas jer riječ je o bavarskom derbiju, utakmica će biti na tv-u i najvažnije da se radi o ekipama koje primaju malo golova. Augsburg će se vjerovatno povući i kvalitetno braniti, a već nekoliko puta ove sezone sam vidio da u takvim situacijama Straubing ima problema.
  8. EISBAREN – MANNHEIM 1 / 2,22 / 19:30h / Pinnacle Stake: 5/10 Na redu je najveći derbi u DELu u kojemu se sastaju financijski najjače i od osnutka DELa ekipe sa najviše naslova. Mannheim ulazi u utakmicu sa prvoga mjesta, ali to u ovakvim utakmicama ništa ne znači. Prošle sezone ove dvije ekipe su igrale finalnu seriju i Eisbaren je osvojio titulu i to rekordnu 6. Istina je da je Mannheim izgubio titulu jer su počeli rano slaviti, naime imali su 2:1 u seriji koja se igrala na 3 dobivene i u četvrtoj utakmici su imali 5:2 i to 13 minuta prije kraja. Eisbaren je u tih 13 minuta izjednačio, zatim dobio u OT, a onda u petoj utakmici proslavio titulu. Zbog svega toga igrači Mannheima su bili strašno motivirani u prvoj međusobnoj utakmici ove sezone i jednostavno su razbili Eisbaren sa 6:1. Bio je to početak sezone i Eisbaren je bio u velikim problemima. Ostali su bez nekoliko dugogodišnjih stožernih igrača koji su se umirovili, imali su 5-6 ozlijeđenih igrača, među kojima je bio i Darin Olver njihov najbolji igrač, a kapetan Rankel je bio suspendiran. Svemu tome dodajte motivaciju Mannheima i eto razloga za tih 6:1. Eisbaren danas igra u punom sastavu. Nedostaje im samo NHLovac Claude Giroux koji je osjetio bolove u vratu i vratio se u Ameriku na preglede. Zato je tu njegov suigrač iz Philadelphie Daniel Briere koji u 12 utakmica ima 21 bod i igra fantastično. Svi ostali igrači koji su nedostajali u tom prvom susretu su sada spremni i jako motivirani, a kada je Eisbaren motiviran to je onda problem za svaku ekipu. Kod njih je vidljivo da su oni rasli kao ekipa od početka sezone. Na početku je bilo problema zbog ozljeda i nekih novih igrača koji su dovedeni da zamijene neke od legendi kluba, ali kako su utakmice prolazile tako su i oni igrali sve bolje, ozlijeđeni igrači su se vraćali i Eisbaren se polako približava vrhu. Trenutno su na 4.mjestu, a ono što sam vidio u zadnjim utakmicama je da igraju sve bolju obranu. Mannheimu nedostaju napadači Magowan i Mike Glumac. Zadnji put sam ih gledao u petak protiv Kolna i izgubili su kod kuće sa 5:2. Nisu igrali dobro, Koln im je agresijom i pritiskom stvarao puno problema. Inače, par dana ranije je tog istog Kolna Eisbaren dobio sa 3:0. Mannheim trenutno igra na pogon Yanicka Lehouxa koji je trenutno najbolji igrač lige i ukoliko Eisbaren smanji njegov utjecaj na igru biti će na dobrom putu do pobjede. Ove ekipe se jako dobro poznaju i nema puno tajni mađu njima, a tu je onda motivacija od ključne važnosti, a danas su igrači Eisbarena sigurno puno jače motivirani i učiniti će sve da izbrišu taj poraz od 6:1. Uz to će kao i uvijek imati lagani sudački vjetar u leđa što znači barem 2-3 PP više. Sve to bi moralo biti dosta za pobjedu domaćina.
  9. AUGSBURG – HANNOVER /under 5,5/ 1,83 / 16:30h / Bwin Stake: 5/10 Ovo bi morao biti čvrsti under kako god okrenem. Govorio sam već puno puta ove sezone i o Augsburgu i o Hannoveru i zajedničko im je da igraju dobru obranu i ona im je zaštitni znak. Da nije bilo ozlijede golmana Ehelechnera Augsburg bi vjerovatno imao najbolju obranu lige, ali se u tim utakmicama vidjelo koliko on znači za ekipu. Od kada se oporavio imaju 4 undera i jedan over i to iz utakmice sa DEGom kojeg su razbili. Mislim da u sljedećim tjednima ako im obrana ostane zdrava od njih možemo očekivati još undera jer imaju 4 ozlijeđena napadača. Stephen Werner (5g+5a), T.J.Travelyan (4g+6a), Chad Bassen (2g+3a) i mladi Schaffler su ozlijeđeni napadači, a fali i bek J.D.Forrest (1g+3a) koji je važan na PP. To su veliki udarci za ekipu koja malo zabija i nema širok roster. Zbog toga bek Draxinger igra u 4.liniji kao napadač. O Hannoveru sam govorio u petak. Rekao sam da je riječ o defanzivno odličnoj ekipi. Okosnica ekipe su stariji igrači i oni su realni po pitanju svojih mogućnosti i zato igraju odličnu obranu, a priliku za gol traže kroz kontru ili PP. Nedostaju im napadači Hlinka i Kruger. Prva međusobna ove sezone je u underu (3:0 za Hannover), a zbog svih izostanaka i stila igre isto treba očekivati i danas.
  10. me nema to veze sa zemljom, treba ganjati "iznenađenja" kad igra neki prašinar protiv nekoga kome zemlja ne leži najbolje. Kontrahendije uzeti obavezno, gledao sam nekoliko mečeva i serva tu uredno odrađuje svoje. Ranijih godina je zemlja u Madridu slovila kao najbrža, ali sad s ovom bojom imam osjećaj da je riječ o hardu, a gore je posipan sitni pijesak........
×
×
  • Create New...