Jump to content
Sign in to follow this  
Tuto

25.07.2008.

Recommended Posts

Pozdrav,

 

Evo jedan zanimljiv članak iz jutarnjeg lista o tome tko je zapravo igrao protiv Dinama u 1. kolu:

 

Mister Conor Hagan je u ponedjeljak navečer, bolje reći u utorak ujutro poslužio zadnju rundu, naplatio račune i ispratio posljednje supijane goste. Oprao je suđe, pomeo i očistio radni prostor te u 3 sata zatvorio šank u caffeu Collins u Linfield Roadu. Djevojka mu je u međuvremenu spakirala stvari i on je u utorak u ranim jutarnjim satima otputovao u Zagreb.

 

Električar Jamie Mulgrew isti je dan prilično kasno dobio poziv u Fitzwilliam Street gdje je otklonio kvar na instalacijama u zgradi na broju 66. I on se nakon toga u žurbi taksijem uputio u zrakoplovnu luku Luton u rodnome Belfastu. Instruktor fitnessa Conor Downey uzeo je tri dana godišnjeg, a njegov je brat preuzeo treniranje djevojaka u Grosvenor Recreation Centeru. Poreznik Noel Bailie je već sedam dana na godišnjem pa je ponudu za putovanje u Zagreb iskoristio kako bi zaručnicu poveo na put.

 

Sigurno se pitate o čemu je ovdje riječ...

 

Učiteljima Krisu Lindsayu i Garyju Thompsonu još traju ljetni praznici pa su i oni odlučili kao turisti posjetiti Hrvatsku. Trgovački putnik Mark Miskimmin navodno je odlučio biznis proširiti i na jugoistočnu Europu pa se i on uputio u Zagreb. To su učinili i trgovci Glenn Ferguson i William Murphy, koji su od poslodavca zatražili slobodne dane. Sigurno se opet pitate tko su ti ljudi i zašto o njima pišemo, ali pričekajte još trenutak.

 

Zajedno s navedenom gospodom u Zagreb su u utorak ujutro iz Belfasta doputovali i državni službenik Aidan O’Kane, student Jeseph William Burns te još jedan učitelj - Oran Kearney. Priključio im se i građevinar Steven Douglas koji je na par dana ostavio gradilište.

 

U istom zrakoplovu s njima su se našli nezaposleni Stuart Addis, honorarac u FC Linfieldu, te tri profesionalna nogometaša istog nogometnog kluba. Ne, nije se radilo o najezdi sjevernoirskih turista na hrvatsku metropolu, radilo se o nečemu sasvim drugom. Sva ta nabrojena gospoda igrači su nogometnog kluba Linfield koji su u srijedu navečer u Maksimiru profesionalcima iz Zagreba održali nogometnu lekciju remiziravši 1-1 u uzvratnoj utakmici prvog pretkola Lige prvaka. No dobro, nisu oni, naravno, nadigrali Dinamo - bilo je suprotno jer su Zagrepčani ipak bili bolja momčad i izborili 2. pretkolo. No, ipak, samo toliko bolja da ne doživi poraz protiv momčadi sastavljene od tri profesionalca i petnaestak amatera.

 

Dinamovih 11 koji sanjaju o proljeću u Europi teško je izašlo na kraj s “turistima”, konobarima, učiteljima i električarima iz Belfasta. Što se može očekivati protiv profesionalaca iz Domžala u drugom pretkolu? A protiv nogometnih divova koji čekaju u trećem pretkolu?

 

Presmješno http://www.bet-club.com/forum/public/style_emoticons/default/icon_surprised.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pozdrav,

Evo jedan zanimljiv članak iz jutarnjeg lista o tome tko je zapravo igrao protiv Dinama u 1. kolu:

Presmješno

U pravu si, presmiješno, ali istinito.

 

Sve dok se naše momčadi u svim kolektivnim sportovima ne nauče poštivati protivnika i nastojati ga na svakoj utakmici pobijediti maksimalnim rezultatom, neće biti uspjeha.

 

Slaba je utjeha Dinamovih igrača, tzv. nemotiviranost protiv egzotičnih momčadi. Puno puta im se, ne samo Dinamu, takav pristup obio o glavu, tj. ispali su iz daljnjeg natjecanja (sjetimo se samo našeg kupa).

 

U svakom slučaju trebalo bi dobrano poraditi na psihi dinamovih igrača kako njegovi vjerni navijači (bivši i sadašnji) ne bi bezrazložno gubili živce. Volio bih da i u nedjelju modri ponove istu igru i protiv Rijeke, koja igrom više liči Linfieldu nego ozbiljnoj prvoligaškoj momčadi. Kamo li sreće da me demantiraju.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...