Jump to content
Sign in to follow this  
Gandalf

16.02.2010.

Recommended Posts

20:45, 2.5/Linfield - Coleraine FC, tip over 2.5 pogotka, @1.60, Expekt, 7/10

 

 

Zaostala utakmica 12. kola, 1. sjevernoirske nogometne lige.

U njemu se sastaju 1. plasirani Linfield i 6. plasirani Coleraine.

 

Linfield nakon 25 odigranih susreta ima omjer 14-6-5 uz gol razliku 54:27 i ima 48 osvojenih bodova. Drugoplasiranom Cliftonvilleu i trećeplasiranom Glentoranu bježi svega 1 bod, ali s tim da od Cliftonvillea ima odigran susret mnaje, a od Glentorana 2 odigrana susreta manje.

Na domaćem terenu Linfield ima omjer 7-2-2 uz gol razliku 22:8. U prosjeku na njegovim utakmicama pada ukupno 3.24 pogotka, a na domaćem mu je terenu taj prosjek 2.73 pogotka po susretu.

 

Coleraine FC je nakon 25 odigranih susreta u prvenstvu ostvario omjer 12-3-10 uz gol razliku 55:42 i ima 39 osvojenih bodova.

U gostima ima omjer 3-1-8 uz gol razliku 22:23. U prosjeku na njegovim utakmicama pada ukupno 3.46 pogodaka, a u gostima mu je taj prosjek 3.75 pogodaka po susretu.

 

U posljednjih 10 ligaških nastupa Linfield ima omjer 5-2-3 uz gol razliku 26:10, dok Coleraine ima omjer 6-1-3 uz gol razliku 30:16.

U zadnjih 10 utakmica Linfield je imao 7 overa, dok Coleraine ima 19 uzastopnih overa u prvenstvenim susretima!

 

Što se tiče njihovih međusobnih susreta omjer je 19-4-8 u zadnjoj 31 utakmici u korist Linfielda. Na Linfieldovom je terenu taj omjer 12-1-2.

 

Ove su se sezone ove dvije momčadi već 2 puta sastale:

Coleraine - Linfield 1:3 09.02.2010.

Coleraine - Linfield 2:2 08.08.2009.

 

U zadnjih 10 međusobnih susreta je bilo 8 overa na granicu od 2.5 pogotka.

 

Ove dvije momčadi igrale su prije tjedan dana susrat na Coleraineovom terenu i u tom je susretu Linfield slavio, a susret je završen overom.

I večeras vjerujem u pobjedu Linfielda, ali ću ipak obzirom na statistiku dosadašnjih međusobnih susreta i formu ovih dviju momčadi u posljednje vrijeme prvenstveno ići na novi over...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Stoke City - Manchester City

 

 

 

Prognoza: Pobjeda Manchester Cityja

 

Stoke City i Manchester City večeras odrađuju zaostalu utakmicu Premiershipa. Mancinijeva momčad je s četiri pobjede u posljednjih šest utakmica probila se na peto mjesto engleskog prvenstva, izjednačivši se bodovno s Liverpoolom, najvećim protivnikom za četvrto mjesto koje donosi plasman u kvalifikacije Lige prvaka gdje bogati čelnici kluba iz Manchestera silno žele vidjeti Građane. Zanimljivo, ove dvije momčadi u subotu su na stadionu Manchestera odigrale dvoboj osmine finala FA kupa, a poslije vodstva 1:0 i velikog broja propuštenih šansi City je dozvolio gostima da izjednače rezultat i osiguraju uzvrat na svom terenu. Stoke igra u vrlo dobroj formi, u zadnjih šest utakmica tek su jednom izgubili, a primili su tek pet golova. Iako su u zadnje dvije utakmice igrači Stokea oba puta slavili, zabivši po tri gola Arsenalu i Blackburnu, u današnjem ogledu više vjerujemo Manchester Cityju.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Leeds - Walsall

 

 

 

Prognoza: Pobjeda Leedsa

 

Čini se kako je ovo sezona u kojoj je Leeds konačno zaustavio svoj strmoglavi pad nakon što su prije manje od deset godina igrali u polufinalu Lige prvaka. Momčad s Elland Roada senzacionalno je u FA kupu izbacila u gostima Manchester United da bi potom ispala pred svojim navijačima od Tottenhama. U League one Leeds s dvije utakmice zaostatka drži drugo mjesto (prva dva izravno idu u viši rang, klubovi plasirani od trećeg do šestog mjesta razigravanjem odlučuju o preostalom putniku), s četiri boda manje od vodećeg Norwicha te pet više pred trećim Charltonom. Kako je Charlton sinoć poražen na gostovanju kod Bristol Roversa, Leeds pobjedom protiv Walsalla ima priliku odvojiti se na ogromnih osam bodova prednosti. Iako je u zadnjih šest utakmica slavio tek jednom, Leeds bi je protiv 12. Walsalla veliki favorit i sve osim pobjede bilo bi veliko iznenađenje.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Plymouth - Swansea

 

 

Prognoza: Pobjeda Plymoutha

 

Kao četvrtoplasirana momčad Championship lige Swansea ide u goste Plymouthu, 23. od 24. momčadi na ljestvici. Plymouth je momčad s najslabijim učinkom u ligi, a zanimljivo, ovo je i dvoboj dvaju najnefikasnijih klubova (oba su postigli po tek 27 golova u 29 odnosno 30 odigranih utakmica). U zadnjih šest utakmica Swansea je neporažen (upisao je po tri pobjede i neriješena rezultata), u prvom dijelu sezone je s minimalnih 1:0 na svom terenu svladao Plymouth, ali domaćinu u večerašnjem dvoboju bodovi su daleko potrebniji pa mislimo kako ne bi bilo loše probati s jedinicom. Manji zbroj golova također bi trebao proći-

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lyon-Real Madrid

Prognoza:pobjeda Real Madrida

 

 

Nogometaši Real Madrida u ovom trenutku djeluju kao kvalitetnija momčad od Lyona, iako ih je klub s Gerlanda pobjeđivao u dva posljednja međusobna ogleda u Ligi prvaka pred svojim navijačima...

 

Bilo je to sezone 2005/06 u skupini kada je Lyon pobijedio Real 3-0, a sezone 2006/07 je Lyon kod kuće pobijedio 2-0 također u natjecanju po skupinama. U oba uzvratna susreta Real nije uspio pobijediti Lyon (1-1, 2-2).

 

Međutim, sitaucija u Lyonu tada i sada nije baš za usporedbu. Lyon je onda bio dominantan u francuskom prvenstvu gdje je osvojio sedam uzastopnih naslova, a Real je imao u sastavu zvijezde, ali je bio igrački i taktički neposložen.

 

Dolaskom Cristiana Ronalda, Kake, Karima Benzeme (bivši igrač Lyona), Xabija Alonsa i Raula Albiola Real se kvalitetno pokrio na svim pozicijama, a pridodamo li tu sjajnog Gonzala Higuaina, preporođenog Gutija i Sergija Ramosa, jasno je da domaćinu prijeti velika opasnost sa svih strana.

 

Deveterostruki europski prvak (Real) je strašno motiviran u Ligi prvaka traži svoj prvi nastup u četvrtfinalu Lige prvaka nakon sezone 2003/04, a tijekom sezone je već slavio na francuskom tlu i dokazao da ondje može pobijediti (protiv Marseillea 3-1).

 

Lyon se muči u francuskom prvenstvu, tek je četvrti na ljestvici, a i u posljednjoj je utakmici (domaća 1-0 pobjeda nad Lensom) pokazao velike slabosti u realizaciji i obrani.

 

Real u ovom trenutku djeluje moćnije i s pobjedom će se vratiti na Santiago Bernabeu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...