Jump to content
Sign in to follow this  
Tuto

Pravila Međunarodnog takmi�enja foruma

Recommended Posts

MEDNARODNO TEKMOVANJE FORUMOV/MEDJUNARODNO TAKMIČENJE FORUMA

PRAVILA


1. Medjunarodno takmičenje foruma je ekipno takmičenje u tipovanju, u kojem svaki forum može da prijavi ekipu od 5 takmičara + 2 rezerve + selektor. Ekipa (forum) nije obavezan da prijavi selektora i rezerve ukoliko to ne želi.

2. Takmičenje počinje od 01.10.2011. godine. Jedan ciklus takmičenja traje mesec dana. Prvi domaćin takmičenja je Besteurobets forum, a nakon toga takmičenje će se održavati na forumu koji je pobednik takmičenja u prethodnom mesecu. Ukoliko forum, pobednik takmičenja nema tehničke mogućnosti za uspešnu organizaciju takmičenja u narednom mesecu, može tu organizaciju prepustiti drugom forumu po svom izboru. Forum domaćin je dužan da obezbedi lica, članove, koji će svakodnevno ažurirati tabele i odradjivati druge tehničke stvari u vezi takmičenja, ali će i svi forumi, učesnici takmičenja imati svoje manje uloge u toj oblasti.

3. Sponzor takmičenja je kladionica Unibet. Najbolji forum (ekipa) osvaja nagradu u iznosu od 100 EUR, a najbolji pojedinac (takmičar) 50 EUR.

4. Dopušteno je postovanje 1 tip dnevno po takmičaru radnim danima i 2 tipa dnevno u dane vikenda (subota i nedelja). Izuzetno, takmičar može JEDNOM mesečno staviti i radnim danom 2 tipa. Da bi takmičar konkurisao za plasman neophodno je da ima najmanje 15 tipova u toku mjeseca. Najniža dozvoljena kvota (koeficijent) je 1.50 a najviša 5.00.

- Takmičar na svoj tip odredjuje ulog u rasponu od 1/10 do 10/10 ali mu prosečan ulog u toku takmičarskog ciklusa ne sme biti veći od 6/10. Takmičar koji bude imao veći prosečan ulog od 6/10 će biti diskvalifikovan, a njegovi bodovi se neće računati njegovoj ekipi ako je takmičar u trenutku diskvalifikacije u plusu, odnosno računaće se ako je u minusu (zbog sprečavanja eventualnih zloupotreba ovog pravila). Bodovi se računaju po principu koeficijent x ulog - ulog =

5. Ukoliko takmičar najavi svom selektoru odsustvovanje od 1 ili više dana, selektor ima pravo da u tim danima lično ili uz angažovanje prijavljenih rezervi, postavlja tipove za takmičenje. Tako nastala bodovna promena i broj odigranih tipova računa se selektoru ili rezervi i posredstvom njih celoj ekipi. Rezerva (ili selektor) je u obavezi da naznači umesto kog odsutnog takmičara postavlja svoj tip. Ukoliko je nezadovoljan formom svog takmičara ili iz bilo kog drugog razloga, selektor ima mogućnost da ga u bilo kom trenutku u potpunosti zameni sa prijavljenom rezervom, ali u tom slučaju rezerva preuzima stanje tipova i bodova od zamenjenog takmičara i na to dodaje svoje stanje koje je eventualno stekao ranijim zamenama odsutnih takmičara.

6. Svaki tip mora obavezno sadržati: vrstu takmičenja (sport i liga), vrijeme odigravanja, naziv dogadjaja, tip, koeficijent i kladionicu.

7. Tipovi se postavljaju najkasnije sat vremena (60 minuta) pre početka sportskog dogadjaja. Smatra se da sportski dogadjaj pripada odredjenom datumu ukoliko se odigrava od 10:00 h tog datuma do 09:59 h sledećeg dana. Kao vreme početka sportskog dogadjaja, priznaje se vreme koje navodi sportska kladionica koju je takmičar naveo u svom tipu.

8. Za takmičenje se može tipovati SVE ŠTO IMA U PONUDI KLADIONICA , sa sledećim izuzecima: nije moguće igrati dugoročne opklade i nesportske događaje.

9. Ponavljanje istog tipa od strane drugog takmičara nije dopušteno!

10. Ukoliko je neka utakmica otkazana, prekinuta ili odlozena vise od 24 sata, a u tenisu ako je meč predan za vreme ili pre meča, koeficijent se obračunava kao 1.00

11. Svako odstupanje od Pravila takmičenja kažnjavaće se dva puta opomenom, a za treću grešku takmičar dobija suspenziju za dalje takmičenje u tekućem mesecu. Suspendovanog takmičara može zameniti prijavljena rezerva.

12. Svako naknadno prepravljenje (edit) posta je strogo ZABRANJENO, odnosno ONEMOGUĆENO. Ako se nešto izostavilo u postu, dozvoljeno je samo pisanje istog kompletnog tipa ili citiranje sa dopunom u drugom postu, a predhodni post se poništava. Svako objavljivanje netačnih kvota znači opomenu za takmičara, a postavljeni tip se neće računati. Označavanje tipova kao dobitnih ili nedobitnih vršiće isključivo administratori ili nadležni moderatori foruma domaćina.

13. Dopušteno je uzimati vrste igre i kvote iz svih lokalnih kladionica koje imaju svoje internet sajtove na kojima se vidi njihova ponuda (zbog mogućnosti provere verodostojnosti vrste igre i kvote), kao i iz sledećih online kladionica:

Bet365 - http://www.bet365.co...me/default.asp?
Bet-at-home - http://www.bet-at-home.com/start.aspx
Betcity - http://www.betcity.ru/
Bwin - https://www.bwin.com...px?zoneid=17876
Expekt - http://www.expekt.com/
Gamebookers - https://www.gamebookers.com/
Pinnacle Sports - http://www.pinnaclesports.com/
Sportingbet - http://hr.sportingbet.com/
Unibet - https://hr.unibet.com/
William Hill - http://sports.willia...l.com/bet/en-gb
SBO BET http://www.sbobet.com/
188 bet http://www.188bet.co...ag=a_1042b_69c_
12 bet http://www.12bet.com...k/en/index.aspx


14. – Pojedinačni pobjednik takmičenja je takmičar koji je na kraju mjeseca osvjio najviše bodova i pri tome ispunio uslov od minimum 15 tipova u toku mjeseca, kao i da je ostvario plus u odnosu na početno stanje bodova i da je imao najmanje 50% + 1 pogođenih tipova.
- Ekipni pobednik takmičenja je forum čiji članovi zajedno su imali najviše osvojenih bodova, uz uslov da su zajedno imali najmanje 75 tipova u toku meseca. Ukoliko jedan član ekipe (ili više njih) nije ispunio uslov od 15 tipova u toku meseca njegovi bodovi će se ipak računati u ekipno bodovno stanje foruma za koji se takmiči.
- Zbog sve veće zainteresovanosti foruma za ovo takmičenje, kako nikome ne bi bilo uskraćeno pravo na isto, u prvom mesecu takmičenja će iz lige foruma ispasti svi forumi čiji članovi zajedno nisu postigli u odnosu na broj tipovanih najmanje 50% pogodjenih tipova i otvarili profit. U toku prvog takmičarskog meseca dogovorićemo dalju sudbinu takvih foruma i eventualno u zavisnosti od broja novoprijavljenih, organizovati takmičenje po ligama, s tim što bi se nagrade delile samo u eltnom rangu takmičenja, dok bi se u nižim ligama takmičari borili za ulazak u elitni rang.

15. Obaveze svakog foruma učesnika:

- Svi tipovi za takmičenje će se postavljati u topicima koji će biti otvarani po danima. Pored toga, svaki forum će dobiti svoj zaseban topic, u koji će kopirati svoje tipove. Kopiranje može izvršiti sam postavljač tipa ili bilo koji drugi član forumske ekipe.
- Svaka ekipa je dužna da objavljuje u istom topicu, odnosno ažurira i svoju tabelu sa bodovnim stanjem svojih takmičara i ukupnim bodovnim stanjem svog foruma. Nakon završetka svih tipovanih sportskih dogadjaja od jednog datuma, svaki forum je obavezan da u roku od 24h objavi novu ažuriranu tabelu, a njeno objavljivanje može uraditi bilo koji član ekipe. Navedene tabele računa svaki forum za svoju ekipu, ali će svakom forumu biti dodeljen drugi forum - kontrolor, koji će pratiti obračunavanje bodova i tako reagovati u slučaju grešaka ili eventualnih zloupotreba.
- Pored toga, forum domaćin će voditi i posebne tabele sa ukupnim stanjem za sve pojedinačne takmičare, kao i zajedničku tabelu sa bodovnim stanjem svakog pojedinačnog foruma.

Ovo je raspored ko koga kontroliše pri izradi tabela u narednom mesecu:

KINFA - MEGABET
MEGABET - TIPODROM1X2
TIPODROM1X2 - BET CLUB
BET CLUB - MNE BET
MNE BET - BET WINNERS
BET WINNERS - SIGURICATIP
SIGURICATIP - BEST EURO BETS
BEST EURO BETS - BALKAN BROTHERS
BALKAN BROTHERS - KINFA

16. Pitanja u vezi nagrade (UNIBET) rešava NUDLS (ideolog takmičenja - veliko HVALA za njega)

Share this post


Link to post
Share on other sites

MEDNARODNO TEKMOVANJE FORUMOV/MEDJUNARODNO TAKMIČENJE FORUMA

(Mne-bet.com forum - studeni 2011.)

 

PRAVILA

 

1. Medjunarodno takmičenje foruma je ekipno takmičenje u tipovanju, u kojem svaki forum može da prijavi ekipu od 5 takmičara + 2 rezerve + selektor. Ekipa (forum) nije obavezan da prijavi selektora i rezerve ukoliko to ne želi.

 

2. Jedan ciklus takmičenja traje mesec dana. Takmičenje će se održavati na forumu koji je pobjednik takmičenja u prethodnom mesecu. Ukoliko forum, pobednik takmičenja nema tehničke mogućnosti za uspešnu organizaciju takmičenja u narednom mesecu, tu organizaciju preuzima forum koji je po poziciji iza njega, a ako on ne moze tako radom do foruma koji je u mogucnosti da iznese teret takmicenja i takmicara. Forum domaćin je dužan da obezbijedi lica, članove, koji će svakodnevno ažurirati tabele i odradjivati druge tehničke stvari u vezi takmičenja, ali će i svi forumi, učesnici takmičenja imati svoje manje uloge u toj oblasti. Pobednik takmičenja u 10. mesecu preuzima organizaciju u12. mesecu, pobednik iz 11. meseca u 1. mesecu 2012. itd.

 

3. Sponzor takmičenja je kladionica Unibet. Najbolji forum (ekipa) osvaja nagradu u iznosu od 100 EUR, a najbolji pojedinac (takmičar) 50 EUR.

 

4. Dopušteno je postovanje 1 tip dnevno po takmičaru radnim danima i 2 tipa dnevno u dane vikenda (subota i nedelja). Takmičar može PET (5) puta mesečno postaviti i radnim danom 2 tipa, o čemu će forum domaćin voditi posebnu evidenciju. Da bi takmičar konkurisao za plasman neophodno je da ima najmanje 15 tipova u toku mjeseca. Najniža dozvoljena kvota (koeficijent) je 1.50 a najviša 5.00.

 

- Bodovi se računaju po principu koeficijent x 100 (standardan, flat ulog) - 100 =

 

5. Ukoliko takmičar najavi svom selektoru odsustvovanje od 1 ili više dana, selektor ima pravo da u tim danima lično ili uz angažovanje prijavljenih rezervi, postavlja tipove za takmičenje. Rezerva (ili selektor) je u obavezi da naznači umesto kog odsutnog takmičara postavlja svoj tip. Dozvoljene su svakodnevne izmene redovnog takmičara rezervom, bitno je samo da jedan forum (ekipa) ne predje dnevni dozvoljeni broj tipova.

- Ukoliko je nezadovoljan formom svog takmičara ili iz bilo kog drugog razloga, selektor ima mogućnost da ga u bilo kom trenutku u potpunosti zameni sa prijavljenom rezervom, ali u tom slučaju rezerva preuzima stanje tipova i bodova od zamenjenog takmičara i na to dodaje svoje stanje koje je eventualno stekao ranijim zamenama odsutnih takmičara. Bodovi se uvek računaju onome ko je postavio tip, sa izuzetkom da Selektor ekipe može najviše 10 puta u toku meseca postaviti tip i za odsutne članove koji zbog tehničkih ili drugih problema nisu u mogućnosti lično da postave tip i tada se umesto naznake ''umesto'', postavlja naznaka ''za'' tog i tog takmičara i bodovi se računaju tada takmičaru, a ne selektoru.

 

6. Svaki tip mora obavezno sadržati: vrstu takmičenja (sport i liga), vrijeme odigravanja, naziv dogadjaja, tip, koeficijent i kladionicu.

 

- Ukoliko je takmičar na svom matičnom forumu napisao i analizu za tip sa kojim se takmiči (što bi bilo pohvalno), može ostaviti i link ka svom forumu i toj analizi.

 

7. Tipovi se postavljaju najkasnije sat vremena (60 minuta) pre početka sportskog dogadjaja. Kao merodavno vreme da li je tip postavljen blagovremeno, računa se vreme postavljanja u zajedničkom topicu po danima za postavljanje tipova, a ne u forumskom topicu. Svaki takmičar je dužan da postavlja tipove na oba propisana mesta.

 

Datum i vreme početka sportskog dogadjaja se uzimaju sa stranice:

 

http://www.oddsportal.com/

 

Znači, ukoliko za sportski dogadjaj piše da počinje 16.10.201. u 01:00h onda se i postavlja za taj dan i u to vreme, iako je na primer u pitanju sportski dogadjaj u USA gde on počinje 15.10.2011. u 19:00h

- Ukoliko se sportski dogadjaj na koji želite da tipujete ne nalazi na navedenoj stranici (sajtu), onda se uzima datum i vreme iz kladionice iz koje ste i uzeli tip, ali se mora preračunati njegovo odigravanje po Srednjeevropskom vremenu.

 

8. Za takmičenje se može tipovati SVE ŠTO IMA U PONUDI KLADIONICA , sa sledećim izuzecima: nije moguće igrati dugoročne opklade i nesportske događaje.

 

9. Ponavljanje identičnog tipa na isti sportski dogadjaj od strane drugog takmičara nije dopušteno! Jedan forum (ekipa), može tipovati samo jednom na jedan sportski dogadjaj.

 

- Od 25. dana u mesecu na jedan sportski dogadjaj se može tipovati samo jednom, odnosno, ako je jedan sportski dogadjaj već postavljen, niko ga više ne može koristiti bez obzira na tip. Bez obzira koliko mesec ima dana, čak i ako ih ima 28 pravilo se primenjuje od 25. dana u mesecu.

 

10. Ukoliko je neka utakmica otkazana, prekinuta ili odlozena vise od 24 sata, a u tenisu ako je meč predan za vreme ili pre meča, koeficijent se obračunava kao 1.00

 

11. Svako odstupanje od Pravila takmičenja kažnjavaće se dva puta opomenom, a za treću grešku takmičar dobija suspenziju za dalje takmičenje u tekućem mesecu. Suspendovanog takmičara može zameniti prijavljena rezerva.

 

12. Svako naknadno prepravljenje (edit) posta je strogo ZABRANJENO, odnosno ONEMOGUĆENO. Ako se nešto izostavilo u postu, dozvoljeno je samo pisanje istog kompletnog tipa ili citiranje sa dopunom u drugom postu, a predhodni post se poništava. Svako objavljivanje netačnih kvota znači opomenu za takmičara, a postavljeni tip se neće računati. Označavanje tipova kao dobitnih ili nedobitnih vršiće isključivo administratori ili nadležni moderatori foruma domaćina.

 

13. Dopušteno je uzimati vrste igre i kvote iz svih lokalnih kladionica koje imaju svoje internet sajtove na kojima se vidi njihova ponuda uz obavezu da se postavi i link od kladionice (zbog mogućnosti provere verodostojnosti vrste igre i kvote), kao i iz svih online kladionica za koje je moguće izvršiti proveru kretanja kvota na:

 

http://www.oddsportal.com/

 

14. – Pojedinačni pobjednik takmičenja je takmičar koji je na kraju mjeseca osvjio najviše bodova i pri tome ispunio uslov od minimum 15 tipova u toku mjeseca, kao i da je ostvario plus u odnosu na početno stanje bodova i da je imao najmanje 50% + 1 pogođenih tipova.

- Ekipni pobednik takmičenja je forum čiji članovi zajedno su imali najviše osvojenih bodova, uz uslov da su zajedno imali najmanje 75 tipova u toku meseca. Ukoliko jedan član ekipe (ili više njih) nije ispunio uslov od 15 tipova u toku meseca njegovi bodovi će se ipak računati u ekipno bodovno stanje foruma za koji se takmiči.

 

15. Obaveze svakog foruma učesnika:

 

- Svi tipovi za takmičenje će se postavljati u topicima koji će biti otvarani po danima. Pored toga, svaki forum će dobiti svoj zaseban topic, u koji će kopirati svoje tipove. Kao merodavno vreme kada je tip postavljen, računa se se vreme postavljanja u zajedničkom topicu po danima, kao prioritetnom i kroz koji se najlakše može proveriti da li je neki tip već postavljen i u koje vreme. Kopiranje u forumski topic može izvršiti sam postavljač tipa ili bilo koji drugi član forumske ekipe. Ne postavljanje tipa na oba propisana mesta kažnjavaće se nepriznavanjem tipa ukoliko je pogodjen, odnosno priznavanjem ukoliko je nedobitan.

- Tabelu za sve forume (ekipe) i pojedince, vodiće članovi foruma domaćina, moderatori zaduženi za takmičenje, koji će za svoj rad biti nagradjeni sa 50 EUR koje sponzoriše kladionica DOXXbet. Broj moderatora koji će podeliti tih 50 EUR odredjuje svaki forum domaćin prema svojim potrebama.

 

16. Pitanja u vezi nagrade (UNIBET) rešava NUDLS (ideolog takmičenja - veliko HVALA za njega)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...