Jump to content
Sign in to follow this  
emir1983

10.11.2012.

Recommended Posts

13:00 NK Travnik - NK GOŠK Gabela, Tip: Manje od 2.5 gola @ 1.90 Bwin, 8/10

 

U 13. kolu Premier Lige BIH sastaju se Travnik i GOŠK iz Gabele na stadionu Pirota u Travniku. Riječ je o derbiju začelja Premier Lige BIH i o ekipama koje igraju mečeve sa jako malo golova. Tako je domaći Travnik trenutno na poziciji 12 i imaju samo tri boda više od Radnika koji je u zoni ispadanja. Travnik ima omjer od 3-3-6 i gol razliku od 8-20, te im je napad uz Ekipu Radnika najlošiji u cijeloj ligi. Sa druge strane ekipe GOŠK-a ima omjer od 2-4-6 i gol razliku od 9-20. Što znači kada se sabere ove dvije ekipe su postigle 17 golova u 24 utakmice što je manje od gola po meču. Travnik je ove sezone šest puta igrao kao domaćin i ima 6 postignutih golova i tri pobjede na svom terenu (Sarajevo, Gradina i Čelik). GOŠK ove sezone u gostima ima omjer 1-1-4 i gol razliku od 6-16. Savladali su Velež u Mostaru sa 3-1 i to im je najveći uspjeh ove sezone.

 

GOŠK iz Gabele je ekipa koja se već drugu sezoni takmiči u najjačoj ligi BIH, bez većih rezultat jer su prošle sezone tek u zadnjem kolu obezbjedili opstanak dok obe godine igraju nogomet sa jako malo golova iako imaju dosta boljeg trenera - Ivana Katalinića (ex. Hajduk Split). U zadnjih 8 mečeva na svom terenu čak 7 ih je bilo sa 0 ili samo jednim golom, dok je jedini zanimljiviji meč bio sa prvakom Željezničarom kada su poraženi sa 2-3 uz dva gol koja su postigli nakon greški Željine odbrane. Ove godine su u Kupu BIH prvo savladali ekipu Travnika u gostima 3-1 i nakon toga ekipu Radnika. Osim malog broja golova na utakmicama GOŠK-a nemamo ni puno prilika niti poluprilika za gol.

Share this post


Link to post
Share on other sites

16:00, Arsenal - Fulham tip 1, @ 1.53, Expekt, 8/10

 

Gradski derbi, izmedju londonskih klubova Arsenala i Fulhama, dolazi u vrijeme kada imaju i isti broj bodova na tabeli - po 15. Tezak mec za Arsenal, iz vise razloga, umorni su od teskih prethodnh meceva u ligi i Ligi prvaka, optereceni povredama, prema najavama povrijedjeni su golmani Szczesny i Fabianski, odbrambreni Gibbs, vezni Diaby i Rosicky te napadaci Oxlade-Chamberlain i Gervinho, a zbog kartona nece igrati niti Wilshere. Zaista previse i da se ovaj mec igra na stadionu Fulhama, igrao bih na njihovu pobjedu, no ovdje sam se odlucio ali ne sa stopostotnim ulogom, da ipak igram na pobjedu Arsenala, koji i pored ovih gubitaka ima respektabilnu ekipu, i njima u ofanzivi i sa odlicnim Cazorlom, i Podolskim i nije drama samo su u fazi odbrane limitirani...ovdje se nadam da ce zabiti vise od protivnika...Forma promjeljiva, a posebno mi je upao u oci totalno podredjeni polozaj u mecu sa Unitedom, ali Fulahm ipak nije United...U fazi napada, dakle ocekujem Podoslokg , Girouda, Walcota i Artetu kao ofanzivne vezne...to je ipak dovoljno da se svakom da gol..

 

Za razliku od Arsenala, ekipa Fulhama u Premiershipu nije porazena zadnja cetiri kola, ali imaju tri puta remija od toga.. oni trenutno drze se u sredini tabele i njima je to i cilj... I Fulham ima odlican napadacki potencijla, dosta golova na par njihovih zadnjih meceva, posebno je dobar remi sa Evertonom, ali isto tako i njihova odbrana bas ne ulijeva neku pretjeranu sigurnost, puno i primaju golova...Za ovaj susret ne konkurisu povrijedjeni vezni Richardson, Davies i Frei te odbrambreni Kelly i Senderos.

 

U dilemi da li da igram pobjedu Arsenala, oba tima daju gol ili over golova, ipak sa se odlucio za ovo prvo ali mislim da su sve tri opcije itekako u igri...

Share this post


Link to post
Share on other sites

15:00 Istra 1961-HNK Cibalia 1 @ 2,10 Bet365

 

Danas se sastaju dva tima koja su pri dnu tabele, Istra 1961 je trenutno na 8. mjestu sa 16 bodova i gol razlikom 11:15 iz odigranih 14 utakmica , kod kuce iz 7 utakmica imaju 2 pobjede,3 nerijesena i 2 poraza uz gol razliku 5:5.Cibalia je trenutno na 10. mjestu sa 12 bodova i gol razlikom 12:21 iz takodjer 14 utakmica.U gostima su u 7 utakmica osvojili 4 boda : 1 pobjeda,1 nerijeseni i 5 poraza uz gol razliku 4:12.

U zadnja njihova dva dvoboja slavila je Istra, zadnji put 11.8.2012. na stadionu Cibalije sa 1:0.Igor Pamic ove sezone ima kvalitetnu ekipicu za uvjete HNL-a i relativno dobro stoje financijski jer je klub privatiziran i ima bogatog vlasnika koji ne ulaze mnogo novaca,ali sve u svemu rade u boljim uvjetima od Cibalije.Mislim da je Istra1961 kvalitetniji tim i da ce iskoristiti prednost domaceg terena i pobijediti u ovome mecu.

 

15:00 Nk Osijek-Inter Zapresic 1 @ 2,00 Bet365

Osijek ove sezone vrlo dobar iako imaju vrlo mladu i neiskusnu ekipu trenutno drze odlicno 6. mjesto sa 21 bodom uz gol razliku 17:11, na domacem terenu su dosad osvojili 11 bodova iz 7 utakmica:3 pobjede,2 nerijesena i 2 poraza uz gol razliku 9:7.Inter ove sezone solidan , mnogi su im predvidjali zadnje mjesto i da ce svi na njima skupljati bodove,ali oni su na 9. mjestu i jos izvan zone ispadanja.U gostima su osvojili 9 bodova:2 pobjede,3 nerijesena i 2 poraza.Ipak mislim da Osijek ima kvalitetniju i talentiraniju ekipu i da ce slaviti pred svojim navijacima.

 

15:00 Nk Zadar-Slaven Belupo 2 @ 2,40 Bet365

Nk Zadar uz Zagreb uvjerljivo najlosija ekipa sa osvojenih 7 bodova iz 14 utakmica:1 pobjeda,4 nerijesnea i 9 poraza uz gol razliku 13:29.Na domacem terenu su uzeli 5 bodova:1 pobjeda,2 nerijesena i 4 poraza.Slaven Belupo ove sezone odlican i trenutno su na 4. mjestu sa 24 boda:7 pobjeda,3 nerijesena i 4 poraza , u gostima su osvojili 11 bodova: 3 pobjede,2 nerijesena i 2 poraza.Slaven je ove sezone spojio mladost i iskustvo i to zasada jako dobro funkcionira.Zadar ima 4 vezena poraza u ligi , a mislim da ce danas upisati i 5 poraz , pobjedili su Dinamo u kupu , pa ih zato kladionice nisu podcijenile i stavile su veliku kvotu na Belupo , ali mislim da je Belupo puno bolji tim i da je Zadar u utakmici sa Dinamom imao dosta srece. Ocekujem laganu pobjedu Slavena.

 

19:00 RNK Split-GNK Dinamo Zagreb 2 @ 1,90

Ova utakmica je definitivno derbi kola u kojem se sastaju Split koji je ove sezone vrlo dobar Split koji trenutno drzi 7. mjesto , ali svi timovi su veoma blizu od 2. do 7. mjesta.Split ima 21 bod : 6 pobjeda , 3 nerijesena i 5 poraza uz gol razliku 22;18.Na domacem terenu imaju 5 pobjeda,1 nerijeseni i 1 poraz uz gol razliku 12:4.Dinamo i ove sezone nezaustavljiv u domacem prvenstvu i trenutno su na 1. mjestu sa 35 bodova:11 pobjeda, 2 nerijesena i 1 porazom.Dinamo u gostima ima 6 pobjeda i 1 poraz.Dinamo uvjerljivo najjaci tim ove Hrvatske lige i mislim da ce danas upisati pobjedu iako mozda nece igrati najbolji igrac Sammir.Split je izgubio od Hajduka na domacem terenu , i u proslom kolu protiv Slavena su dobili 2 crvena kartona tako da im nece moci igrati Galovic i Paracki.Split nije jos pobjedio Dinamo u prvenstvu i mislim da ce i danas upisati jos jedan poraz protiv Dinama.

Share this post


Link to post
Share on other sites

NK Split - Dinamo Zagreb tip2 @2.15 SuperSport :nije: 1-0

Edited by mostovoj

Share this post


Link to post
Share on other sites

Split-Dinamo

 

Derbi HNL-a igra se na Parku Mladeži gdje će danas Split pokušati upisati prvu pobjedu protiv Dinama. Trener domaćih Zoran Vulić optimističan je uoči susreta, pogotovo nakon utakmice prošlog kola u Koprivnici gdje su njegovi igrači došli do boda unatoč tome što su susret završili sa 9 igrača. "Zadovoljan sam kako su momci radili zadnjih sedam dana, mislim da će nam se to sutra u ovoj utakmici isplatiti. Dinamo je apsolutni favorit, ali mi igramo na našem travnjaku, pred našom publikom, maksimalno ih respektiramo ali ih se ne bojimo. Nadam se da ćemo napokon prekinuti negativni skor s naša dva najveća kluba"- riječi su to trenera "crvenih" Zorana Vulića kojemu se u kadar vraća Ivica Križanac, ali će Split u lov na prvu pobjedu protiv Dinama igrati bez Parackoga i Galovića koji su suspendirani zbog crvenih kartona u Koprivnici. Split je trenutno sedma momčad HNL-a a bolje partije pruža na domaćem terenu, ipak ni domaći teren nije im pomogao da u prethodna dva susreta sa Dinamom izvuku nešto više osim poraza. Dinamo se vraća sa još jednog europskog debakla, PSG ih je porazio sa 4-0, a hrvatski prvak svoje europske rane lječiti će na ovome teškom gostovanju. Split je na početku sezone mogao doći do pobjede na Maksmiru kada su Crveni imali prednost od 2 gola razlike na poluvremenu no Split to nije znao očuvati dokraja i vratio se u Split bez boda. Za današnji susret strateg modrih Ante Čačić najavljuje:Vraćamo se ligaškom natjecanju gdje nas čeka vrlo dobar domaćin koji pretendira biti u samom vrhu ljestvice i dohvatiti Europu. Radi se o momčadi koja ima kontinuitet selekcije, vrlo dobru momčad te novog trenera što uvijek sa sobom nosi određeno osvježenje; uostalom, dobri rezultati na Kantridi i Koprivnici puno govore o tome kako nas čeka teška utakmica. Što se tiče ozljeda veliki nedostatak za Dinamo moglo bi biti neigranje Sammira, a već smo u nekim susretima HNL-a mogli vidjeti koliko Dinamo izgleda bezidejno kada nema Sammira u momčadi.

 

Ovaj derbi mogao bi otići na obje strane, domaći teren kao i pune tribine biti će poticaj Splitu koji je sa novim trenerom Zoranom Vulićem počeo postizati nešto bolje igre i rezultate sa druge strane Dinamo ne igra uvjerljivo no rezultati ne izostaju na domaćem terenu kao što to je to vidljivo u Europi. Split u ovome susretu nije bez šansi i ovdje pobjeda Splita ne bi bila nemoguća te očekujem da Split ostane barem neporažen, protiv neuvjerljivog Dinama na svom travnjaku je vrlo izgledna opcija . TIP 1X.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aston Villa- Manchester United

 

Na Villa Park dolazi Manchester United koji je ove srijede režirao još jedan preokret u Ligi prvaka. Koa i na Old Traffordu i u Portugalu je Braga imala prednost da bi je onda igrači Sir Alex Fergusona pred kraj utakmice odveli na svoju stranu i sa 1-0 utakmicu završili sa 3-1 u svoju korist. Pobjedom u Bragi Liga prvaka stavljena je sa strane do početka playoffa i sada se "Crveni vragovi" mogu posvetiti očuvanju liderske pozicije u Premiershipu. Prvi test već je danas neugodno gostovanje kod Aston Ville iako nije to više ona "jaka" Villa kao nekada, svako gostovanje u Premiershipu nosi težinu, tako bi moglo biti i danas. Na kormilu Aston Ville je osmi trener u posljednjih 10 godina, trenutno je trener Paul Lambert koji ima težak zadatak izvuć Aston Villa iz ponora u kojemu se trenutno nalazi i pokrenuti klub prema sredini tablice. Svijetlo na kraju tunela možda su dvije uzastopne pobjede u u zadnja dva susreta (Swindon(kup), Sunderland ). Danas im neće biti lako nikako jer im u goste stiže najbolji napad lige predvođen izvrsnim Robin van Persiem koji je u Premiershipu na 11 golova a u prosjeku postiže gol po utakmici, Aston Villa koju u prosjeku prima 1,4 gola po utakmici, a zabija manje od 1 gola mogla bi danas imati težak posao u zaustavljanju napada Uniteda a isto tako i u nastojanjima da postignu gol Unitedovoj obrani koja također prima 1,4 gola po utakmici. Za današnji susret domaćima nedostaje N'Zgobia, Dunne, Bent, Gardner te Licaj koji je suspendiran. Unitedu nedostaje 4 igrača uz Vidića Jonesa i Kagawu koji su vani već dulje vrijeme pridružio im se i Nani, a upitan je nastup Evansa, ali očekuje se da ipak bude spreman za današnji susret. Ne volim igrati na goste, ali mislim da Manchester United danas mora slaviti u korist ide i podatak da su u posljednjih 17 gostovanja kod Aston Ville neporaženi. United ima kvalitetu koju će danas prezentirati i sve osim pobjede u ovome susretu biti će razočaranje za momčad Uniteda pogotovo sada kada su se domogli vrha.

 

TIP 2 za srednji do visoki ulog.

Share this post


Link to post
Share on other sites

16:00, Everton - Sunderland, tip Under 2.5 goals, @ 1.90, Expekt, 8/10

 

Everton je trenutno na cetvrtom, a Sunderland na 16. mjestu Premiershipa, razlika je u osam bodova i Everton je sigurno favorit, svjesni su toga u Sunderlandu i ocekujm da ce imati jedanjako defanzivan pristup igri, i pokusati samo da ne izgube...Everton igra meceva sa mnogo golova u ovoj sezoni, u prosjeku postizu skoro dva, a primaju malo vise od jednog gola po utakmici. Oni su na odlicnom cetvrtom mjestu a bili bi i bolji da nisu uvezali cetiri remija. Sve su te utakmice obilovale pogocima, tako da ocekujem da ce trener ipak malo obratiti paznju na odbranu kako ne bi primali isto ili vise od onoga sto postignu...vrijeme je za jedan mec sa under golova. Napadaci nisu u formi, vecinom golove daju vezni igraci, odnosno skore sve se vrti oko Fellainija, i mislim da ce i danas on biti iza jedinog napadaca Jelavica. nec ebiti povrijedjenih povrijeđeni Gibsona i Hibberta.

 

Sunderland ima mec manje tako da stanje na tabeli moze da se popravi jer imaju domaci mec s Readingom, a ovdje im je imperativ da ostanu neporazeni protiv kvalitetnijeg domacina, tako da im ocekujem veoma defanzivan pristup koji bi mogao dosta usporiti ritam utakmice (za engleske prilike) i zato sam se odlucio na opciju ispod 2.5 golova. U prilog tome je statisticka cinjenica da je Sunderland uprkos losoj pozicij na tabeli do sada primio samo 9 golova u ligi i tu dijeli prvo mjesto sa City-em, ali su zato i ubjedljivo najlosiji u tabeli datih pogodaka, samo mizernih sest...Sto se tice igrackog kadra, nece im igrati povrijedjeni Brown i Wickham.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...