Jump to content
Sign in to follow this  
Petar91

12.12.2012

Recommended Posts

19:00, Brest - Montpellier, tip x @ 3.15, expekt, 8/10Francuska prva liga, utakmica 17.og kola izmedu dvije ekipe sa sredine ljestvice, 12.og Montpelliera i 14.og Bresta. Nisu oni daleko niti od zone ispadanja od koje ih dijeli tek 2,3 boda... U svakom slucaju ocekujem neizvjesnu utakmicu, nemam pojma kome dati prednost i cini mi se da bi vrlo lako moglo doci do podjele bodova u ovoj utakmici. Naime, domacin Brest igra vrlo dobro na svom terenu - imaju odlicnih 5-1-1 i ne vjerujem da ce ovdje dozvoliti da gosti uzmu sva tri boda, gol razlika im je 12-5. Montpellier je gledajuci ukupni ucinak nesto bolja ekipa, zato i ne vjerujem da ce ovdje izgubit. U gostima su onako osrednji, omjer 2-2-4 uz gol razliku 10:11. Sto se tice forme - i jedni i drugi su tu negdje, gosti nesto bolji. Domacin Brest u zadnjih pet nastupa ima jednu pobjedu, 2 remija i 2 poraza. U zadnjem kolu su odigrali 2:2 sa Rennesom. Sa druge strane Montpellier u zadnjih pet nastupa stoji nesto bolje - imaju tri pobjede, minimalan poraz od Lyona i remi sa Schalkeom. Znaci sve u svemu Montpellier je u boljoj formi i mislim da ne dolazi u obzir da ce ovdje ispustiti bodove. Medutim i Brest veliku vecinu svojih bodova ove sezone osvaja upravo na svom terenu tako da ne vjerujem niti da ce oni dozvoliti da izgube sve bodove. Ponavljam, remi mi se cini kao najizglednija opcija. Ovome svemu sto je receno ide u prilog i h2h tradicija izmedu ova dva kluba. Evo uzet cu medusobne susrete u zadnje dvije godine. Imamo cak 3 remija (0:0, 0:0, 2:2) i pobjedu Montpellier od 1:0 u zadnjem njihovom susretu. Dakle, i ovdje bi se vrlo lako moglo dogoditi da vidimo jednu tvrdu utakmicu, udner 2.5 takoder vrlo izgledan, a ako bude golova nadam se da ce to biti nekih 1:1 jer stvarno se pobjednik ne moze odrediti. Sretno ! 

Share this post


Link to post
Share on other sites
11:30, Al Ahly - Corinthians tip 2 @ 1.45 mozzart 
00:50, Sao Paulo - Tigre Tip 1 @ 1.35, Mozzart
ukupno 1.96 Mozzart, 4/10
 
Dubl gde u prvom mecu u  FIFA Club World Cup u jutarnjim satima po nasem vremenu Al Ahly iz Kaira igra sa Brazilskim Corintiansom u polufinalu .
Al Ahly je igrao 09.12 sa Japanskom Hirosimom i pobedio sa 2-1  sto je bilo prilicno iznenadjenje jer se ipak ocekivalo da ce Japanci pobediti medjutim umor ce sigurno uciniti svoje jer je jako malo vremena izmedju dva meca a Brazilci su na ovo takmicenje otisli sa velikim ambicijama i ocekuju finale sa Evropskim sampionom Celzijem a oni nisu igrali mec i bice odmorni a sigurno imaju mnogo bolje pojedince i tim od Egipcana.
 
Sto se tice drugog para radi se o revansu copa sudamericana u kome Sao Paulo u Brazilu ocekuje Tigre u revansu finala.
U prvom mecu je bilo 0-0 a Sao Paulo je bio bolji iako je i Tigre imao svojih sansi medjutim sad je sasvim druga stvar , na svom terenu Brazilci ce igrati mnogo ofanzivnije i noseni podrskom publike ocekujem sigurnu pobedu jer imaju mnogo kvalitetnije pojedince predvodjenje iskusnim liscem Rogerio Cenom na golu koji je ujedno i izvrstan golgeter kada nu se ukaze prilika iz penala ili slodobodnih udaraca.
Oba tima ce biti oslabljeni jer u prvom mecu su iskljuceni Luis Fabiano za Sao Paulo i Donnati za Tigre ali mislim da to nece uticati na Sao Paulo jer je tim sastavljen od mnogo igraca koji sami mogu resiti mec poput Lucasa Moure, Gansa, Wellingtona, Denilsona Jadsona... 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ol.Lyon - Nancy vise od 2,5  @1.70 SuperSport :nije:   1-1

Edited by mostovoj

Share this post


Link to post
Share on other sites

Naziv kladionice: Unibet
Vrijeme odigravanja: 19:30
Naziv para: Larisa - Asteras Tripolis Total Goals Scored 2.5 
Tip para: Under 2.5
Tečaj: 1.500
Ulog:8/10

 

Grčki kup i moja prognoza je manje od 3 gola jer grci uvijek igraju teško a i sama statistika ova dva kluba govori da su u zadnjih pet mečeva igrali manje od 3 gola i samo jednom preko dva gola pa vrijedi pokušati...

Edited by Sasa

Share this post


Link to post
Share on other sites

Naziv kladionice: UnibetVrijeme odigravanja: 17:00 Naziv para: Antalyaspor A.Ş. - Beşiktaş A.Ş.  Tip para: 2 Tečaj: 2.450

Ulog:6/10

 

Ove dvije ekipe igraju kup a Besiktas je u zadnjih pet utakmice igrao u gostima ili kao domcin pobjedjivao Antalyaspor pa vrijedi pokusati da bi opet ih mogli pobijediti a i po kladionicama kvota opada na Besiktas...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fudbal
Spanski kup
22:00
Celta Vigo - Real Madrid
Tip: Over 1,5 goals (first half)
Kvota: 2.15
Ulog: 8/10
Eventualni dobitak: 9.20
Posted Image

Analiza:
Veceras se igraju utakmice Spanskog kupa u kojem se sastaju Celta i Real Madrid. Nakon sto je skoro pa sigurno ostao bez titule prvaka Spanije, Real ce uciniti sve da ne ostane bez jos jednog spanskog trofeja, a to je kup kralja. Real uvijek igra ofanzivno i napadacki, a mislim da ce veceras pokusati da pitanje pobjednika rijese jos u prvom poluvremenu i ocekujem od prve minute atake ka golu Celte, koja i nema bas mnogo sansi u ovom takmicenju, mislim da je njima vaznija liga i ostanak u istoj. Sastav Reala za ovaj vecerasnji mec ce biti poprilicno jak, pa je i to pokazatelj da Real zeli da lako prodje i da nista ne prepusti slucaju. Kao sto rekoh ocekujem napade Reala od prve minute i mislim da ce vec nakon 1.poluvremena biti najmanje 2 gola, a najvjerovantije oba u mrezi Celte.

Sastav Celte: Javi Varas – Hugo Mallo, Cabral, Tunez, Roberto Lago – Oubina, Bustos – Augusto Fernandez, Mario Bermejo, Krohn-Dehli – Iago Aspas.

Sastav Real Madrida: Casillas – Arbeloa, Varane, Carvalho, Nacho – Essien, Modrić – Callejon, Kaka, C.Ronaldo – Morata.

Share this post


Link to post
Share on other sites

17:00, Hajduk - Zelina, tip: oba tima ne daju gol, @1.70, 4/10, MozzartHajduk danas igra pa vjerovatno najvažniju utakmicu polusezone, a posljednju u ovoj godini. Na Poljudu  će snage sa Hajdukom odmjeriti drugoligaš Zelina, a u prvom meču rezultat je bio neriješen 1:1. Hajduk ima veliku priliku da dođe do trofeja nakon 3 godine, naročito jer je Dinamo ispao iz Kupa. Ekipa Miše Krstičevića će danas dati sve od sebe da dođe do pobjede iako im i nerješen rezultat odgovara. Uvijek je neugodno igrati na takav rezultat, a naročito kad je u pitanju Hajduk. Krstičević ima malih problema sa igračkim kadrom jer na desnoj strani neće biti Ormuša i Vršajevića tako da će morati improvizirati najvjerovatnije sa Limom na krilu, a već je sličnu ulogu igrao na desnom protiv u prvoj utakmici ovih ekipa. Bez obzira na to ko istrči na Poljud, igrači Hajduka će dati sve od sebe i mišljenja sam da neće ništa prepustiti slučaju, da će odbrana igrati na najvišem nivou te da čak neće dozvoliti gostima ni da postignu jedan pogodak. Zelina nazivaju "Varteks u malom" jer kod njih igraju bivši igrači ove ekipe a to su Kristić, Gluhak, Šimek, Grgec, Trojak, Melnjak i Brlečić. Ipak, Hajduk je prvoligaš, znatno kvalitetnija ekipa, smatram da ne bi trebalo biti iznenađenja te da će slaviti uz netaknutu mrežu. Tip oba tima ne daju gol.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Fudbal - Hrvatska / Kup
17:00h Hajduk ( -2,5) - Zelina
Tip:[glow=red,2,300] H2 [/glow]
Kvota: 1,68 
Bet365
 
Zelina ne gubi sa 3 ili vise golova razlike
 
Vec je kraj polusezone i obje momcadi su vec mislima na godisnjem odmoru , ostala je jos jedna utakmica da se odradi to je ona u kupu koja je za obje momcadi vazna , narocito za Hajduk kojem je to jedina nada da nakon puno godina osvoji neki trofej.Ali i Zelina koja je izvukla solidan rezultat od 1:1 na domacem terenu nece se lako predati. Hajduk ne igra bas idealno u zadnje vrijeme i vjerojatno misle da je ova utakmica samo formalnost , ali igraci Zeline ce biti nabrijani za ovu utakmicu i vjerojatno ce postaviti bunker koji ce Hajdukov slabasni napad tesko probiti. Mislim da ce Zelina odigrati momcaku utakmicu , i mislim da nece izgubiti sa 3 gola razlike , mislim da ce ili odigrati nerijeseno ili upisati minimalni poraz , ali nece biti deklasirani u ovoj utakmici.

Share this post


Link to post
Share on other sites

19:00 Brest - Montpellier, 2 ili 3 gola postignuta u regularnom vremenu, tip: Da @ 2.00, Expekt, 8/10Na stadionu Francis-Le Blé u Brestu večeras se igra meč 17. kola francuske lige između Bresta i Montpelliera. Goste pamtimo po odličnoj prošloj sezoni kada su bili u odličnoj formi i izborili su Ligu prvaka ali ove sezone kao da je to neki drugi tim i trenutno su na 12 mjestu sa 20 bodova dok je Brest za ovu sezonu zacrtao cilj opstanak i do sada ide po planu. Brest je trenutno na poziciji 14 sa 18 bodova, te tako imaju samo dva boda više od Eviana TG koji je u zoni ispadanja. Obje ekipe će biti jako oslabljene večeras jer Brest nema 5 igrača zbog kartona i povreda: Kantar, Lesoimier, Toure, Ba i Alphonse, dok kod Montpelliera nema čak 10 igrača: Sylla, Charbonnier, Bocali, Saihi, Stambouli, Pionnier, Marveaux, Mezague, Jeunechamp i Aït-Fana. Moj tip za ovaj meč je da će biti 2 ili 3 gola uz kvotu 2.00 u Expektu što je po meni odličan poklon. Prvo bih eliminisao činjenicu da će biti 4+ golova jer se ipak radi o francuskoj ligi i ekipama koje teško daju i primaju golove. Tako da Montpellier iz 16 mečeva ima gol razliku 22-16, a Brest ima gol razliku od 17-22. Zadnjih 5 mečeva Brest je kod kuće igrao 2-3 gola, dok je Montpellier tri puta igrao 2-3 gola u zadnjih 5 gostovanja. Ovdje je remi najbliži ishod i to uz rezultat 1-1 na mnji ulog.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...