Jump to content
Sign in to follow this  
FamilyGuy

23.01.2013.

Recommended Posts

Ty Lawson 14,5 Više 1,85Denver stiže u goste Rocketsima kojima 2013. godina nije započela bajno, izgubila je momčad Houston Rocketsa posljednjih 7 utakmica prije nego li je upisala pobjedu protiv Charlotte Bobcatsa. Denver Nuggetsi sa druge strane igraju puno bolje, nanizali su 4 pobjede a Ty Lawson je važan kotačić u tome uspjehu, playmaker je ubacio barem 20 poena u posljednjih 4 utakmice. Ove sezone već je igrao protiv Rocketsa i upisao je 21 poen. Houston ne igra nikakvu obranu primaju po utakmici 103 poena i u takvoj utakmici Lawson ne bi smio imati problema za prebaciti ovu granicu uz to ni Jeremy Lin nije playmaker od kojega strepe protivnički razigravači. S obzirom na formu u posljednje vrijeme Lawson bi trebao upisati bez većih problema barem 15 poena na ovoj utakmici.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joe Johnson 17,5 Više 1,85Često ovoga igrača zovu možda i najprecjenjijim igračem NBA ligi, ali Johnson je u posljednje vrijeme počeo igrati u skladu sa svojim primanjima. Netsi su proigrali nakon što je momčad preuzeo pomoćni trener i u zadnjih 10 utakmica omjer momčadi iz Brooklyna je 9-1. Danas bi trebali nastaviti pobjednički niz protiv Minnesote koja ima probleme sa ozljedama. Ove momčadi su igrali utakmicu u Barclys Centru početkom sezone i Johnson je ubacio 19 poena, par mjeseci kasnije Johnson je u puno boljoj formi i polako se promiče u najboljeg strijelca momčadi. U zadnjih pet gostovanja Netsi su upisali 4 pobjede, a Johnson je u tom periodu u prosjeku zabijo 21,2 poena. Protiv Knicksa u ponedeljak postigao je 25 poena, a dan odmora trebao bi mu pomoći da nastavi dobar niz utakmica na gostovanju i protiv ozljedama prorjeđene domaće momčadi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kobe Bryant 29,5 Manje 1,85Prije mjesec dana igrati under na Bryanta bio bi ludost ipak u posljednje vrijeme to se promjenilo, Bryant više nije u top formi što se tiče šutiranja iako uzima podosta šuteva. Nakon utakmice protiv Raptorsa požalio se na svoju lošiju formu, ali je protiv Bullsa svejedno ispucao 22 lopte. Nakon Bullsa iz tabora Lakersa najvljuju promjenu u filozifiji igre u kojima će više forisirati igru pod košem gdje su jaki Howard i Gasol. Može li to pomoći Lkaersima da se izvuku iz rupe u kojoj su upali i u kojoj je i playoff upitan ostaje da vidimo. Kobe je protiv čvrstog Memphisa dao 30 poena šutirao je iz igre slabih 7-23, ali izvukla su ga slobodna bacanja koje je gađao 13-14. Grizliji su u obrani standarno čvrsti primaju samo 89,4 poena i očekujem da otežaju maksimalno Kobeu da prebaci ovu granicu. Uz lošu šutersku formu ova tvrda obrana Memphisa trebala bi biti dovoljna da Kobe završi utakmicu sa manje od 30 poena.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Prijedlog večerašnjih NHL susreta (Pinnacle OT incl.):

 

01:00 - Pittsburgh Penguins - Toronto Maple Leafs - 1st Period Over 1.5 :nije:

04:00 - Phoenix Coyotes - Columbus Blue Jackets - Columbus Blue Jackets +1.5 :nije:

04:00 - Vancouver Canucks - Calgary Flames - Vancouver Canucks Over 3 :aponis:

 

Uspješan odabir!

 

:crossfingers:  :14clover:

Edited by Tuto

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hockey, NHL04:05 CET (24/01/2013)Vancouver Canucks - Calgary Flames(Money Line)Pick: Vancouver CanucksOffered at: 1.60 (Marathonbet)Stake: 7/10Večeras se u Rogers Arena(Vancouver, BC) igra meč između domaćih Canucksa(0-1-1) i gostujućih Flamesa(0-2)...Jedan od Kanadskih derbija obe ekipe su loše počele sezonu ako se to od gostiju i očekivalo onda od domaćina sigurno nije!!!Canucksiveć nekoliko sezona u samom vrhu ali nikako da se domognu pehara "LordaStenlija" teško će to biti slučaj i ove sezone ali su oni i ove godine uvrhu.Sezona je kratka i nema puno mesta za kalkulacije dva vezanaporaza kući na otvaranju katastrofalan poraz od Anahejma 3-7 i u drugommeču od Edmontona 2-3 nakon (SO) iako su vodili sa 2-0!Sezonu je nagolu počeo Cory Schneider  koji je bio katastrofalan sa mizernih 64%odbrana u drugom meču je starter bio Roberto Luongo koji je mnogo boljebranio na preko 90% odbrana verovatno će i večeras na gol jel njemu nadušu može da ide samo prvi gol na meču iako je bio neverovatan šut!!!Štose napada tiče možda su malo lošiji nego prošle sezone podmlađen je timali su tu i dalje fenomenalna braća Daniel Sedin i Henrik Sedin.Sa druge strane Cal. koji je takođe doživeo dva poraza na startu sezone kući od S.J. 1-4 i od Anah. 3-4..Imamutisak da je Calg. ove sezone lošiji nego ikad na golu će verovatnoopet Miikka Kiprusoff iako je u lošoj formi na samo 83% odbrana.NapadCalg. se dosta oslanja na igrače koji su na zalasku karijere tu suveterani Jarome Iginla,Alex Tanguay ,Mike Cammalleri ...Jednostavnopo meni je sve večeras na strani Vanc. i sve sem njihove pobede bi biloiznenađenje uzimam pobedu Canucksa Money Line.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hockey, NHL01:05 CET (24/01/2013)New York Rangers - Boston Bruins(Money Line)Pick: New York RangersOffered at: 1.84 (Marathonbet)Stake: 5/10Večeras se na čuvenom Madison Square Garden(New York, N.Y.) igra meč između domaćih Rangersa(0-2) i gostujućih Bruinsa (2-0)....Jakološ start Rangersa jednih od najvećih favorita za titulu poraz u prvomkolu upravo od Bostona 1-3 u gostima potom kući od Pitts. 3-6 težakraspored u početku sezone ali još jedan poraz bi bio katastrofalanposebno štoveć sutra putuju na noge u Phila.Iako Rangersi sebaziraju na čvrstoj odbrani upravo je u prva dva kola tu bilo najvišeproblema ali nesumnjam da kako sezona odmiče da će trener Rangersa JohnTortorella namestiti tim nadam se već od večeras gde će ponovo na golHenrik Lundqvist  iako se nije proslavio u prva dva meča ako protivnekog zna da brani onda su to Bruinsi protiv kojih u karijeri ima teknešto više od 1.5 gol po meču.Dok su se u napadu Rangersi pojačalisa fenomenalnim Rick Nashom a tu su još Brad Richards ,Marian Gaborik,Ryan Callahan ... Zaista respektabilan tim koji mora da počne da igramnogo bolje...Sa druge strane Bruinsi sjajan tim koji je zaista uprvom kolu u svemu nadvisio Rangerse ali mislim da će večeras bitindrugačiji meč.Na gol će opet Tuukka Rask svakako fenomenalni golmančvrsta odbrana uz napad koji je sjajno uigran vrše strašan pritisak tusu Milan Lucic ,Patrice Bergeron ,Tyler Seguin ,David Krejci ..Ali pored svega ja bi dao prednost domaćinu večeras i uzimam pobedu Rangersa Money Line...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...