Jump to content
Sign in to follow this  
roberth

30.04.2013.

Recommended Posts

21:00 Colegiales - Chacarita Juniors TIP X @ 2,88 Bet 365 8/10Tokrat zadnja analiza tega meseca kjer po vložkih ni realna za vplačilo ampak za tekmovanje...Jutri(torek) bo v 3.argentinski ligi(Primera B Metropolitana) v Buines Airesu prvenstvena tekma med Colegialesom in Chacarito Juniorsom in odločil sem se,da na tej tekmi ne bo zmagovalca....Colegiales,klub z največ remiji med 21 klubi je trenutno na 18.mestu, imajo 7 zmag,17 remijev in 12 porazov  s skupnim rezultatom 34-33. Osvojili so le 38 točk in imajo le 6 točk prednosti pred zadnjim Defensoresom de Belganom....V zadnjih 6 tekmah so 3 krat remizirali,2 krat zmagali in le 1 krat izgubili (Estudiantes - 3. z 0-1). Remizirali so proti Acassusom, Los Andesom in San Telmom  -  z vsemi 1-1 medtem ko so premagali Villo Dalmine z 1-0 in zadnjeuvrščeni De Belgrano z 2-1.Chacarita Juniors so daleč navzgor in sicer na 5.mestu z 15-10-10 in 44:31. Imajo lepo točkovno bero,ki so zbrali 55 točk oziroma 7 točk manj od vodilne Atlante iz glavnega mesta Argentine.Kot gostje so sila povprečni saj so v zadnjih 5 tekmah 1 krat zmagali,1 krat remizirali in kar 3 krat izgubili....Moja napoved : Oba kluba po rezulatih bolj diši po remiju, domačini so v 18 tekmah kar 8 krat remizirali,imajo še 4 zmage in 6 porazov...Gostje pa tako kot domačini so zelo podobni pri zadetkih, dosegli so gol več(19) in prejeli gol več(20) kot domačini zato tipujem remi!!TIP X!!

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

20:45, Real Madrid - Borussia Dortmund, tip H1 (-1,5) @ 2.59, Pinnacle, 8/10

Revans utakmica polufinala lige prvaka se igra u madridu izmedju Reala i Borusije iz Dortmunda. nakon prve utakmice je bilo 4-1 za Dortmund i Realu nista drugo ne preostaje nego da pobijedi sa najmanje 3 gola razlike, ukoliko zeli u finale. Posto mislim da je malo vjerovatno da ce Real uzeti sa 3 gola razlike, sto ipak nije nemoguce, jer im je to jedini aktivni rezultat, ali mislim da bi vrlo lako mogli pobijediti sa 2 gola razlike, a i kvota je odlicna.
Zaista se nema sta dodati za ovu utakmicu. Real prepun zvijezda ce juriti rezultat od prve minute i pokusati sto prije doci do gola i vodstva, a zatim po drugi, pa i treci gol. Ofanzivna igra mora biti od samog pocetka u to nema dileme. Real je Real, kraljevski klub, koji spada medju najjace ekipe, ako ne i najjaci klub na svijetu i kod njih je sigurno da nece biti predaje, a mogu svakom dati 2-3 gola. jedini problem Reala bi mogao biti izostanal Ronalda, ali prema zadnjiim informacijama on bi se trebao naci u sastavu. U subotu protiv Atletico Madrida je igrao kombinovani sastav i real je slavio sa 2-1, sto im je sigurno popravilo samopuzdanje.

Sastav Reala:
Diego Lopez – Sergio Ramos, Pepe, Varane, Coentrao – Khedira, Xabi Alonso – di Maria, Ozil, C.Ronaldo(Modrić) – Higuain

Dortmund, kao sto sam vec rekao, im azaista veliku prednost iz prvog meca od 4-1 i oni sigurno nece srljati na ovom mecu. Cekat ce svoje prilike, ukoliko im se ukaze, a ako ne nije ni bitno, jer ce im sigurno glavna koncetracija biti na odbrani da ne prime 3 gola. Dortmund je u subotu u gostima slavio, pa se taj pobjednicki niz nastavio i u Bundesligi i sigurno pucaju od samopuzdanja. Iskreno mislim da ce Dortmund proci u finale, ali sam isto tako siguran da ce Real slaviti u ovom mecu sa najmanje 2 gola razlike. Mozda se desi cudo, pa Real pobijedi i sa 3 gola razlikemi ode u finale, sve je moguce. Bilo kako bilo, nas ocekuje veliki mec u Madridu.

Sastav Borusije Dortmund:
Weidenfeller – Piszczek(Groskreutz), Subotić, Hummels, Schmelzer – S.Bender, Gundogan – Blaszczykowski, Reus, M.Gotze – Lewandowski

 

FT 2-0  :icon_razz: 

Edited by Dinno

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fudbal - Liga prvaka 
20:45h Real Madrid - B.Dortmund
Tip: Over 4,5 cards 
Kvota: 1,83 
Bet365

H.webb je sudija. Jedan od najboljih i jedan od najgorih sudija.  Negdje sam pročitao da je UEFA ovog sudiju rangirala na visoko 3.mjesto, ali....fudbalska javnost ovom sudiji ne bi dala da sudi ni kvailfikacije, a ne ovu fazu Lige prvaka.

Uglavnom, Webb je sudija koji kartone dijeli po nekom svom opredjeljenju. Startove gdje se noge lome ne sankcionise, dok neke sitne stvari dijeli kartone. Nema nekog pravila. 
Njegov internacionalni prosjek je 4,14 kartona. 
Večerašnja tekma, ako ne zaslužuje oštar tempo i barem 5 kartona, onda nije polufinale Lige prvaka.
Zato toplo preporučujem over 4,5 kartona u Bet365, jer Bet 365 crvene kartone računa kao 2, a mislim da bi mogao biti i crveni karton večeras.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Naziv kladionice: bet-at-home
Broj para iz kladionice: nema 
 
Vrijeme odigravanja: 20:45
Naziv para: Real Madrid - Borussia Dortmund
Tip para: 1
Tečaj: 1.500
 
Ev. dobitak: 6.500
Ev. gubitak: 1.500

Share this post


Link to post
Share on other sites

Egipat

17:45 Al Ahly v Smouha SC  @ 1 @ 2.00

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nemačka ober liga hamburg

18:30 Altonaer FC 93 - SV Rugenbergen  @ 1 @ 1.55

Share this post


Link to post
Share on other sites

17:00 Željezničar - Široki Brijeg, tip: manje od 2.5 gola @ 1.65, bwin, 8/10

Danas se na stadionu Grbavica u Sarajevu sastaju ekipe Željezničara i Širokog Brijega u okviru prvog finalnog meča kupa BIH. Moj tip je da će biti manje od tri gola jer je riječ i jako tvrdim odbranama (Željezničar ima najmanje primljenih golova u ligi) i Željezničar važi za ekipu koja jako teško gubi kod kuće.

Željezničar je aktueni prvak BIH i osvajač kupa i sada su u idealnoj poziciji da opet osvoje duplu krunu jer su prvi na tabeli sa +9 bodova više od drugog Sarajeva i igraju finale kupa sa Širokim Brijegom. Željezničar odlično igra kod kuće u Kupu i u zadnjih 13 mečeva nisu primili niti jedan gol i imaju seriju od 34 meča bez poraza u Kup takmičenju uz gol razliku od 57-7. Zanimljivo je da su i prošle godine se ove dvije ekipe sastali u Kupu Bih i Željezničar je bio bolji sa 1-0 i 0-0. 

Ove godine Željeezničar je savladao Slobodu iz Mrkonjić Grada sa 3-0, zatim Slaviju sa 3-0 3-1, Olimpic sa 1-0 i 3-0, te Zrinjski sa 0-0 2-0. Sa druge strane Široki je u kupu BIH bio bolji od Branitelja sa 2-0, Orašje sa 6-0 i 1-0, te su bili bolji od Čelika nakon penala (1-1 1-1) i u polufinalu su bili bolji od drugoligaša Sloge iz Doboja sa 4-2 i 4-0.

Očekujem tvrd meč i pobjedu Željezničara sa 1-0 ili remi 1-1.

Share this post


Link to post
Share on other sites

01:15, Tigre - Olimpia Asuncion, tip vise od 3,5 gola @ 4.00, bet365, 8/10

 

Revans utakmica Copa Libertadores u kojem se sastaju domacin Tigre i Olimpia Asuncion. Nakon prve utakmice zaista nista drugo ne ocekujem osim jos jedne golijade, jer je prvi mec zavrsio 3-5 pobjedom Tigre. Argentinci imaju veliku prednost, jer gosti iz Paragvaja moraju dobiti sa najmanje 3 gola razlike, sto je jako tesko, ali nije nemoguce. Sasvim sigurno ce se igrati otvoreno i napadacki, posebno se to odnosi na goste, koji moraju ganjati zaostatak, a pokazali su u prvoj utakmici da mogu igrati dobro i dati golove, jer su postigli 3 gola u prvom mecu.

Tigre i u domacem sampionatu igra jako ofanzivno i sa dosta golova. Na zadnjih 7 utakmica u svim takmicenjima, Tigre je na cak 5 utakmica igrao over 3,5 gola, dok je na samo 2 meca bilo manje golova.

Gosti takodjer igraju otvoren fudbal, daju i primaju dosta golova. Na zadnjih 5 utakmica u svim takmicenjima su na 3 meca igrali over 3,5 gola, dok su 2 zavrsila sa manje golova.

 

Zaista se sasvim logicno namece ovaj tip, jer nakon prvog meca i velike golijade, ovdje ne ocekujem nista druge osim utakmice sa dosta golova na obje strane. Tigre je favorit u ovom mecu i blizi su pobjedi, ali ponudjena kvota na over 3,5 gola je zaista privlacna i vise nego dobra, jer sam siguran da ce veceras obje ekipe igrati bez odbrana i za gol vise. Mozda se nece ponoviti isto kao sto je bilo u prvom mecu, ali sam siguran da cemo vidjeti 4-5 golova na ovoj utakmici. Dakle, moj tip je da na utakmici padaju najmanje 4 gola.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...