Jump to content
Sign in to follow this  
emir1983

09.10.2013.

Recommended Posts

20:00 Igokea - Crvena Zvezda Beograd, tip: 2 @ 1.80, SportingBet, 8/10

 

Večeras se u dvorani u Laktašima sastaju ekipe Igokee i Crvene Zvezde u drugom kolu ABA lige, a moj tip je pobjeda Zvezde. Obje ekipe su pod imperativom pobjede jer su doživjeli poraze u prvom kolu. Igokea je očekivano poražena na gostovanju u Beogradu kod Partizana sa 56-67 dok je Crvena Zvezda neočekivano poražena kod oslabljenog Širokog Brijega sa 79-80 čime su uprskali niz od čak 13 pobjeda u pripremnom periodu.

 

Zanimljivo je da će ove dvije ekipe igrati u euro kupovima, tako će Igokea po prvi put igrati u EuroCupu u grupi E sa ekipama Hapoela iz Jerusalema, Khimkija, Karsiyakom, Academic Sofijom i Ploiestija. Igokea je prošle godine imala sezonu iz snova jer su u regulatornom toku ABA lig bili prvi na opšte iznenađenje svih ljubitelja košarke i na Final Fouru kojem su bili domaćini su izgubili u polufinalu od Partizana i tako umjesto Eurolige moraju se zadovoljiti sa EuroCupom što će biti novo iskušenje za njih. Sa druge strane Zvezda je nakon jako dugo vremena se vratila u vrh euro košarke te ćemo je tako gledati u Euroligi ove sezone. Prošle sezone su izgubili u finalu od Partizana i dosta su se pojačali tokom pauze i igrali dosta prijateljskih mečeva i svih 13 ih dobili te tako su spremni čekali start ABA lige i Eurolige. Međutim prvi meč u ABA ligi je bio razočarenje jer su na gostovanju tvrdom i oslabljenom Širokom doživjeli poraz od 79-80. Klub su napustili: Subotić, Rakočević, Milovanović, Samardžinski, Radivojević, Scott, Brown, Savović i Smiljanić dok se klub pojačao sam NBA igračem iz Golden State-a: Jenkinsom, Blažićem iz Olimpije, Schilbom iz Chalona, Marjanovićem iz Mega Vizure i Radenovićem iz Donetska.

 

Igokea je ostala bez Radetića, Adamovića, Joksimovića, komatine, Šulovića, Hammondsa, Corsleya, Bocka i Brkić. U klub su stigli Pavković iz Nymburka, Mays iz Scafatija te nekoliko igrača skromnijih kvaliteta. Teško je očekivati da će Igokea da nastavi odlične igre od prošle sezone i vjerujem da će Zvezda da upiše prvu pobjedu u ABA ligi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

20:00h Igokea - Crvena Zvezda tip ispod 147.5 kv 1.85 kladionica expekt  ulog 8/10

Obe ekipe ulaze sa porazima u mec i jako losim izdanjima pre svega u napadu.
Tako da je definitvno najlogičniji pick manje poena iako mi ova kv na Igokeu od oko 2,0 ljepo izgleda s obzirom da ih Zvezda jos uvjek nije dobila u zvaničnoj tekmi(0-4) i da je u katastrofalnom stanju, no tradicija mora nekada da se prekina..a s obzirom da je i Igokea neuigrana ne bih rizikovao.

Igokea je u prvom kolu regionalnog takmičenja izgubila u Beograd od Partizana sa sa 67:56, dok je Zvezda poražena od Širokog poenom razlike 79-80.

Igosi su promjenili skoro pa cjelu ekipu, za njih je to već običaj zadnjih deset godina, otišlo je 10 igrača ...dovedene su kvalitetni i otišli kvalitetni..ali cjenim da nisu još uigrani, Bajić opet forsira sličnu igru kao lani: tvrdo, sporo i sa malo posjeda, brz napadi idu samo kada su u pitanju ukradene lopte, sa mnogo promjena u odbrani i mješovite zone..vjerujem da će Zvjezda lagano upadati u "crne rupe" u koje su Igosi uspjeli uhvatiti i odlično posloženi Partizan.. a sada bih to trerbalo ići još lakše jer je očigledno da u Širokom Zvezda izgledala loše i neorganizovano, ekipa nije uigrana i jako loše se postavljaju u napadu i sve to izgleda kao jedo silovanje...bez kvalitetnog vanjskog šuta ne vjerujem da mogu strpati iz farbe toliko mnogo . Pogotovo što im nedostaje bitan igrač u reketu. Mejutim kada pogledamo suvu brojku od 79 poena to izgleda OK, medjutim stvari an terenu nisu tako posložene, ipak je široki mekša neiskusnija i na kraju krajeva jeftinija ekipa od današnjeg im protivnika.
Radenović se još uvjek traži, nekidan im je otišao Savović...kada tu pridodam očajnu igru pogotovo šuta izvana i očajnog startnog pleja Nelsona sve mi više miriše na još jedan očajan napad Zvezde i isključujući efektna soliranja Šiba. Svjetle tačke su dva igrača sa klupe koje Radonjić očigledno  ne vidi -Simeunović i Jenkins (koji su imali po tri odnosno 4 lopte-malo IMO)
Svakako najveći udarac na ofanzivu gostiju je svakako odsustvo Katića koji ima dosta poena u svojim rukama, pogotovo kada zagusti i Zvezdu ne ide šut, tada se obično spušta na njega. Tako da će Marijanović vjerovatno imati punu minutažu, igrač kojem je ipak jača strana(ako je uošte i ima) odbrana, dok je u napadu po meni neupotrebljiv protiv čvršćih i iskusnih igrača na koje večeras i ide (Jorović).

Stvari koja ne ide na ruku je prošlogodišnji rezulta koji je išao preko u oba navrata sa po 157 i 151 poen. Medjutim ekipe su u totalno drugačijim rosteima ušli u ovu sezonu.

Meč je od izuzetne važnosti i vjerujem da obe ekipe idu u meč sa 100% angažmana a u takvim okolnostima obično se prvo akcenat daje na odbranu, analizirajući filozofije ovih trenera.

Strateg crveno-belih posle startnog poraza u Širokom imao je zamerke pre svega na odbranu, a takođe smatra da će ovaj segment igre biti ključan i za konačan ishod duela u dvorani u Laktašima:
"Očekujem da ćemo se pokazati u mnogo boljem svetlu nego u prvom meču, posebno u fazi odbrane. Moraćemo da budemo na mnogo više nivou kada su u pitanju čvrstina i agresivnost nego što je to bio slučaj u duelu sa Širokim, jer samo tako možemo da pobedimo Igokeu."

Edited by perolozac

Share this post


Link to post
Share on other sites

Naziv kladionice: SuperSport

 

Vrijeme odigravanja: 18:00
Naziv para: Cedevita(143,5)-Krka
Tip para: vise
Tečaj: 1.850

 

:nije:   83-55

Edited by mostovoj

Share this post


Link to post
Share on other sites

18:00, Cedevita - Krka, tip: Krka +8.5, @1.88, 8/10, bet365Obje ekipe su dobro otvorile seonu, Krka je pobijedila Budućnost u Novom Mestu rezultatom 60:57, dok je Cedevita bila bolja od novog ligaša Mega Vizure pobjedivši je u Smederevu rezultatom 72:62. I jedni i drugi imaju nove trenere, pa se tako u Krku vratio Aleksandar Džikić koji je ovu ekipu odveo na Final Four prije dvije godine, dok se Cedevita pojačala aktuelnim selektorom hrvatske reprezentacije Jasminom Repešom koji je na minulom Euorbasketu odveo svoju ekipu do četvrtog mjesta.S obzirom da je sezona tek krenula, treba reći koju riječ o igračkim promjenama u obje ekipe. U odnosu na prošlu sezonu, Cedevita je ostala bez Wrighta, Kitchena, Ilievskog, Andrića, Mašića, Šuputa i Rogića, dok su nova imena Ramljak, Mazalin, Zubčić, Delaš, Baltić i najveće pojačanje Amerikanac Nolan Smith koji je protekle dvije sezone igrao u Portlandu. Ekipa izgleda dosta kompaktnije u odnosu na prošlu sezonu gdje je igrački Cedevita bila vjerovatno najjači tim na papiru, ali to nisu uspjeli opravdati svojim igrama. Krka je ostala bez Smodiša, Lalića, Lučića, Lorbeka i Vladovića, dok se pojačala Hukićem, Lapornikom, Buljanom te dvojicom Amerikanaca Bookerom i Armstedom. Ova ekipa će ove sezone igrati dosta tvrdo, takav je stil Džikića, to su već dokazali u prvom kolu kada su limitirali Budućnost na samo 57 koševa.Cedevita je dobro krenula sezonu, ali stiče se utisak da se najmlađa ekipa lige Mega Vizura nije malo prepala prve utakmice, možda bi imali velike probleme da slave u tom meču. Repeša se tek nedavno priključio ovom timu, dosta je promjena, tako da će trebati vremena da oni počnu igrati ozbiljnu košarku. Krka djeluje veoma ozbiljno na taktičkom planu, pogotovo u odbrambenim zadacima, tako da i ako izgube u večerašnjem meču, sumnjam da će to biti sa 9 ili više košva razlike, s toga tip na Krku +8.5.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vrijeme odigravanja: 20:00
Naziv para: KK Igokea -  Cr. Zvezda
Tip para: 2
Tečaj: 1,55

 

:icon_eek:

Share this post


Link to post
Share on other sites

20:00 KK Igokea-KK Crvena Zvezda (-7.5) tip:h2 kvota:2.7 kladionica:Super Sport

 

Zvezda je zapocela sezonu onako kako nas je vec i navikla (IZNENAĐENJEM)...E sad...Nekako imam utisak da je taj mec u Sirokom izgubljen suvise lagano,suvise bzv,jednostavno onakve greske da pravi ekipa koja je imala sve pobede u pripremnom periodu i to protiv dosta ozbiljnijih ekipa nego sto je to Siroki? Ne znam,ali po meni tu nisu bila cista posla...Nedavno kada je Zvezda igrala protiv Mege prijateljski mec napisao sam svoje misljenje o ovom sastavu Crvene Zvezde i ne bi da se ponavljam...

Bice zaista zanimljivo videti veceras koliko moze Zvezda protiv jedne ekipe koja je pre pocetka takmicenja velika nepoznanica za vecinu...Igokea je u prvom mecu izgubila u Pioniru od ekipe partizana sa podnosljivih 67:56...Ko nije gledao mec stekao bi utisak da Aleksandrovcani nisu razbijeni u Beogradu,ali oni zaista nisu licili na ekipu tokom citavog prvog poluvremena....Kasnije ih je partizan po mom misljenju pustio da se rezultatski priblize, jer ipak su u pitanju bratski kubovi...Ekipa iz Aleksandrovca pretprpela je velike izmen,trener je ostao Bajic,a od proslogodisnje ekipe tu je najbolji igrac Jorovic,a angazovani su ameri Mejs,Frejzer i Galovej,potom Miljan Pavkovic,Uros Nikolic,Nikola Gacesa i Dusko Bunic... U pripremama su imali 9 pobeda i dva poraza,doduse protivnici nisu bili bas preterano jaki...

Na mestu plejmejkera ce ove godine da igra Pavkovic,dosta kvalitetan igrac koji je pre igrao za Hemofarm,u stanju je da u serijama pogadja veliki broj suteva,ali je njegov nedostatak visina,sto bi protivnici trebali znati iskoristiti..Njegova alternativa je Amer Mejs koji je proslu sezonu proveo u drugoj Italijanskoj ligi,nadam se da ce veceras Zvezda da zatvori njegov sut jer zna biti dosta opasan...Na bekovskim pozicijama prvo ime tima iz RS bi trebao da bude takodje Amerikanac Galovej koji je u Igokeu dosao direktno sa univerziteta La Sel nakon sto se u letnjoj ligi nije nije nametnuo strucnom stabu Denvera...Ima zaista neobicnu tehniku suta....Pored njega tu je Boris Bakic koji je stigao iz MZT-a,odlican u defanzivi,u ofanzivi barem po meni ogranicen igrac....Tu je i Stemberger koji je prosle sezone bio Zvezdin dzelat,ali on nije u nekoj formi...Tu su i dva mlada igraca Knezevic i Kljestan koji ne bi trebali u ABA ligi da imaju znacajniju minutazu... Pozicije niskog krila pokrivaju Milan Dozet i Nikola Gacesa,mada na ovoj poziciji trener Bajic dosta cesto rotira i Jorovica i Stembergera...Poziciju krilnog centra ce pokrivati Jorovic i Frejzer koji iz nekog razloga nije nastupio protiv partizana u prvom kolu...Proslu godinu je proveo u Libanu gde je imao odlicne brojke,ali pitanje je kako ce se snaci u dosta jacoj ligi...
 Centarski tandem cine Nikolic i Bunic,dva snazna centra koja su vrlo opasna u igri 2 na 2...

Kada se podvuce crta mislim da ova ekipa nece moci da ostvari ni priblizno dobre rezutate kakve je zabelezila prosle godine,narocito jer su prosle godine dosta isli na faktor iznenadjenja,a mnoge utakmice su realno dobijali "na srecu" u neizvesnim zavrsnicama....
Sve u svemu i pored izostanka Katica sa vecerasnje utakmice ja imam utisak kako ce Zvezda ovde da ostvari laganu pobedu,a uzimam ovaj jaci hendikep jer mislim da zaista imamo ekipu koja sa Igokeom i slicnim ne bi trebala da ima bilo kakvih problema...
ZVEZDO ZGAZI IH SVE!!!
Edited by nisterlo

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Posted Image nlb
  • 20:00h   IgokeaAlek(pk) - CZ Beograd
  • Tip: 2 / 2
  • Kvota: 2.10
  • Posted Image
 
:icon_eek::uredu: :uredu:
Edited by PERKAN

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...