Jump to content
Sign in to follow this  
Tuto

Svjetsko prvenstvo u nogometu 2018. - Rusija

Recommended Posts

SP%20Rusija%20-%20mali.jpg
SVJETSKO PRVENSTVO

Od 14. lipnja do 15. srpnja Rusija se održava Svjetsko prvenstvo u nogometu na kojem će se 32 reprezentacije boriti za  titulu u svijetskog prvaka. 

Utakmice će se odigravati u 11 gradova i na 12 stadiona, jedini grad koji će s dva stadiona ugostiti reprezentacije je Moskva, a osim u Moskvi utakmice će se odigravati i u St. Peterburgu, Sočiju, Samari, Kazanju, Rostovu, Volgogradu, Nižnji Novgorodu, Saransku, Jekaterinburgu i Kalinjingradu.

Reprezentacije su podijeljene u 8 skupina, sa po četiri reprezentacije u skupini. Iz svake skupine u sljedeću fazu natjecanja plasirat će se po dvije najbolje reprezentacije.

Ovo SP bit će upisano u povijest kao prvo na kojem se koristi VAR. FIFA je odobrila korištenje VAR tehnologije na SP-u kao pomoć sucima u obliku video tehnologije. VAR (video assistant referees) tehnologija do sada je testirana na brojnim manjim turnirima. Kako bi omogućili VAR tehnologiju za sve 64 utakmice, Rusi će na svaki od 12 stadiona postaviti, osim uobičajenih kamera za video prijenos, još dvije dodatne za snimanje zaleđa. Video će se uživo sa svih stadiona optičkim kabelima prenositi u središnji VAR kontrolni centar u Moskvi. Četiri VAR suca će pregledavati sve snimke spornih situacija, te da ih glavni sudac utakmice to zatraži, moći će mu putem radio veze dojaviti kako presuditi u određenoj situaciji.

Naslov svjetskog prvaka brani Njemačka koja je 2014. godine u Brazilu u finalu bila bolja od Argentine.

SKUPINA A

1. Rusija
2. Saudijska Arabija
3. Urugvaj
4. Egipat

SKUPINA B

1. Španjolska
2. Portugal
3. Maroko
4. Iran

SKUPINA C

1. Francuska
2. Danska
3. Australija
4. Peru

SKUPINA D

1. Hrvatska
2. Argentina
3. Nigerija
4. Island

SKUPINA E

1. Brazil
2. Srbija
3. Švicarska
4. Kostarika

SKUPINA F

1. Njemačka
2. Meksiko
3. Švedska
4. Južna Koreja

SKUPINA G

1. Belgija
2. Engleska
3. Tunis
4. Panama

SKUPINA H

1. Kolumbija
2. Poljska
3. Senegal
4. Japan

Svi koji žele pomoći u tipovanju mogu svoje prognoze, komentare, dojave i ostala saznanja o dnevnim utakmicama ostavljati u za to otvorenim temama.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...