Jump to content
Sign in to follow this  
robi7zg

Srijeda 16.05.2007.

Recommended Posts

11:10, Chela JI - Hewitt L, tip 1, @1.42, hr lutrija, 9/10

 

Zemljas Chela i povratnik u sviojetu tenisa, Hewitt bore se za 3. kolo. Chela jedan od boljih igraca na svijetu na zemljanoj podlozi, ove godine je napravio odlican posao, krenuo u sezonu na oko 45 rankingu, sada je 21. Osvojio Acapulco, a na ostalim turnirima rijetko kad ispadne prije cetvrtfinala ili polufinala. Ovdje je imao tezak posao u prvom kolu, zdrijebom dobio Canasa, i pobjedio 6-1, 4-6, 6-1. Takodjer nije los niti na hardu, cetvrtfinala Miamia i Indian ellsa govore nesta. Po meni jedan od kompletnijih clay igraca, vrlo zahvalan, rijetko kad kiksa. Hewitt je imao problema sa ozljedama. Prosle godine nije nastupao od US Opena, pocetkom ove sezone se vratio, i naravno da je svaki povreatak tezak tako i njegovi slabiji rezultati ne cude. Izuzev Las Vegasa kojeg je nekim cudoim osvojio, na ostalim turnirima nije ni izbliza dobar. Trebat ce mu jos neko vrijeme da se vrati u staru formu, a ove sezone je i predao dva meca tako da mu i to malo otezava povratak. Sve u svemu, Chela je ovdje cisti favorit, covjek je u vrhunskoj formi a pobjedom nad Canasom u prvom kolu je pokazao da moze do samog kraja ukoliko ne naleti na nadala prije. Odlican clay igrac i nebi trebao imat previse problema ovdje.

Share this post


Link to post
Share on other sites

11:10, Davydenko N - Simon G, tip 1, @1.35, hr lutrija, 8/10

 

Davydenko spada u sam vrh tenisa. Donedavno ga je mucila forma, ispadao je od Delica, Rochusa, dvaput od malo jaceg Mathieua i to sve u ranim fazama turnira. Izgleda da se vraca u formu, polufinale Rima kojeg je odigrao odlicno i pruzio jak otpor Nadalu 7-6(3), 6-7(8), 6-4. I dotad je pobjedio jednog Saracea koji je bio u strasnoj formi u Rimu. Takodjer pali su i Robredo i Safin. Imena koja ipak nesata znace u teniskom svijetu. Prije Rima igrao je u Estorilu i iznenadjujuce izgubio od Patiencea 2-0 u prvom kolu. Mene i ne brine previse taj poraz jer je turnir prije predao zbog ozljede. Sada se oporavio i izgleda da uzima zamah. S pocetka sezone ima polufinala Dohe i Rotterdama, te cetvrtfinale AO. Simon je prosjek, drzi oko 50 pozicije. I on se prebacio nedavno na zemljane podloge. Zadnja cetri turnira je odigrao na clayu i ima saren uspjeh. U Rimu pobjedio i Murraya sto nije neka senzacija, ali ima i pobjedu nad Canasom sto je veliko iznenadjenje. Porazio ga je Robredo, lako 6-2, 6-2. Ovdje je morao prolazit prvo kolo, i prosao ga je lako, pobjedio Gicquela 6-1, 6-3. U Casablanci i Monte Carlu odmah ispadao od Hidalga i Davida Ferrera. To su zadnji njegovi turniri, u kojima nije tako los, ali cim naleti na jaceg izgubi. A Davydenko je pokazao da se digao u formi i sigurno je favorit u ovom mecu, zbog toga sto nema dugu konstantu, idem sa nesta manjim ulogom.

Share this post


Link to post
Share on other sites

J.Nieminen-F.Mayer 2 @ 1,90 @ 17,00h @ Germania

 

ulog: 7/10

Nieminen je je 23 igrač svijeta, dok je na ljestvici za prvaka tek na 40-om mjestu, što će reći da mu ova sezona i nije baš sjajna, tome u prilog ide i podatak da ima negativan omjer pobjeda i poraza 10-12. Jedini pravi rezultat napravio je u Marseilleu gdje je došao do 1/2 finala. Od početka zemljane sezone ostvario je samo 3 pobjede. U MC je ispao u 1 kolu od Safina, u Barceloni je pobjedio Seppia, ali je u sljedećem kolu ispao od Hernandeza, u Munichu je pobjedio Schuettlera, a onda ispao od kasnije pobjednika Kohlschreibera, prošli tjedan je u Rimu ispao u 1 kolu od Berdycha, a jučer je ovdje u 1 kolu pobjedio domaćeg igrača Summerera sa 2:0.

 

F. Mayer je 42 igrač svijeta, dok je na ljestvici za prvaka na 50 mjestu, omjer pobjeda i poraza na ATP Turnirima je 10-10. U sezonu je ušao dosta dobro, došaoje do 3 kola AO, a nakon toga ostvrio je još QF: Rotterdam i Delray Beach-a. Njegova omiljena podloga je upravo zemlja, ali nije baš najbolje startao na njoj. U Valenciji je izgubio od Venture, u MC je nakon 3 teška seta izgubio od domaćeg igrača Gicquela, a u Munichu je naletio na odličnog Berdycha. Zatim je uzeo pauzu od tjedna dana za trening i prošli tjedan je igrao Challenger u Dresdenu gdje je došao do finala i tamo je izgubio sa t:6, 7:6 od Schukina. Jučer je odigra jako dobar meč i izbacio 13 nositelja Youzhnog koji igra dosta solidno. Očito je tjedan pauze i odlično odigran turnir podigao samopouzdanje.

 

H2H je 2:2, Nieminen je dobio susrete na hardu, dok je Mayer dobio na zemlji i na travi.

 

Iako je prema kladionicama favorit Finac, ja ću prednost ipak dati Mayeru, razloga je više, ima iza sebe odličan tjedan i još je jučer pobjedio favorita Youzhnog, Nieminen je u jako lošoj formi o ove sezone još nije prošao u 3 kolo nekog turnira na zemlji, Mayer zna načina kako pobjediti današnjeg protivnika, a organizatori su ovaj meč postavili na centralni teren kao zadnji meč dana, dakle sve su učinili za domaćeg igrača, pa tako očekuju i publiku koja će ga bodriti i pomoći mu do pobjede.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...