Jump to content
Sign in to follow this  
ivemali

Recepti

Recommended Posts

JANJEĆE TRIPICE

 

Tripice oprat i skuhat 1/2 sata, narezat ih. Zapržit kapulu i luk, dodat tripice i krumpir, nakon toga rajčice, sol, papar i vode (bolje juhe) da sve prekrije. Kuhati pola ure. Dodati peršina i po želji parmezana.

Share this post


Link to post
Share on other sites

PURA I MLIKO

 

Napuni teću dopola vodon, sipaj puru da pliva, u sredini probij rupu za zrak, posoli, kuvaj 20 minuta, vadi i kusaj. Vraga kusaj, treba čekat da se oladi! Treba pazit na omjer vode i pure da ne bude gnjecavo. Najveći je gušt stavit kacijolu vruće pure na pijat i zalit to ladnom mlikom.

Share this post


Link to post
Share on other sites

BRUJET OD MORSKE STINE

 

Najbitnije je naći pravu stinu, jer ako stavimo bloketu koju je neko bacija u more, neće valjat. Dakle nađe se stina od jedno kilo otprilike najbolje šuplja ili sa prstacima, da na sebi ima školjaka, trava i drugih organizama. Prvo se poprži kapula na ulju, pusti se da mrvu počine, doda se luka, petrsimula, pome, stina i vode da pokrije stinu. Kuha se 45 minuta, soli i papri. Svako malo se teća protrese jer se brujet ne smije mišat (da se stina ne raspadne). Tu ribari najviše popizde, kad in se miša brujet. Kad je stina gotova, izvadi se, a na njeno misto se ubaci šampjer ili škarpina koja se kuvala u teći do one sa brujetom.

Share this post


Link to post
Share on other sites
ivemali započeo, možda koja od kolegica ili kolega nastavi sa receptima.

Share this post


Link to post
Share on other sites

KRUV

 

Na stol prospemo brašno, u sredini napravimo jamicu i tu stavimo izmrvljeni kvasac, žlicu cukra i polijemo sa malo mlika. Dodamo na to malo brašna ali da kvasac ostane u tekućem stanju. Tad se to pokrije i ostavi pola ure da bubri. Dodaje se mliko, maslac, cukar, jaja i začini se. Onda se sve to lijepo stuče dok ne dobijemo tijesto. Napravimo oblik kugle i stavimo je u neku posudu na toplo mjesto, pokriveno, da se raširi jedno 50%. Onda se to oblikuje u kruv po želji i peče sat vremena na 200 stupnjeva.

Share this post


Link to post
Share on other sites

JAJE NA OKO

 

To je prvo šta čovik nauči skuvat ali ima ih još šta neznaju pa evo. U tavu se ulije ulja, kad se ugrije stavljamo jaja koja smo razbili u npr. nekome pijatu kojega možemo iskoristit za učinit salatu, čim prospemo jaja u tavu. Jaja može biti po želji ali treba pazit na jednu stvar. Ljudi ne pofrigaju jaja do kraja nego toćaju kruvon po žumanjcu. To se može ako su jaja friška i domaća, ako ne bolje je ispržit do kraja radi salmonele. Posoli se i dodaju začini po želji. Ovo jelo se može spremit dok traje poluvrijeme utakmice a nismo ušporkali ni puno suđa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

PRSTACI NA BUZARU

 

Ovo je lako spremit ali nije lako naći prstace. Nemoj da nekoga uvate sa čekićon pa da ja budem kriv. Ako se ide u krivolov onda najbolje po lošem vremenu. Znači kad zacrni od Rogoznice vrime je za akciju, red i zakon je na suvome.

Na maslinovo ulje se poprži luk, peršin, neki stavljaju kapule, peršina i malo rajčice na kockice. Popapri se, ubace prstaci i kuhamo dok se ne otvore. Dolijemo biloga vina i kuhamo još 5 minuta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

PALAČINKE SA MARMALADON

 

E za ovo jelo treba vrimena jer se svaka palačinka peče za sebe. Najbolje preskočit dnevnik i ligu prvaka pa lagano uz špaker. Prvo se u posudu izmiša brašno, mliko, jaje(a), malo soli a mogu se dodat i drugi začini. Treba pogodit omjer mlika i brašna da dobijemo tekuću masu koji ćemo lijevat na tavu. Onda malo nauljimo tavu, zagrijemo, odlijemo ulje i izlijemo kacijolu tekuće palačinke na tavu. To se vrti tamo-amo, može se bacat i uzrak, okrene se. Kad je naša prva palačinka gotova, baci se u škovace jer prva nikad ne uspije. Tako se to peče dok ima materijala, gotove palačinke se mogu napunit i smotat na razne načine ali mi ćemo koristiti marmeladu jer je pristupačna i tako nam se zove jelo.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Koja si ti legenda ive,blago ovom forumu šta te ima!! http://www.bet-club.com/forum/public/style_emoticons/default/76tatice_06.gif http://www.bet-club.com/forum/public/style_emoticons/default/76tatice_06.gif

Definitivno!!!

http://www.bet-club.com/forum/public/style_emoticons/default/icon_mad.gif

:blink:

http://www.bet-club.com/forum/public/style_emoticons/default/80yahoo.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Koja si ti legenda ive,blago ovom forumu šta te ima!! http://www.bet-club.com/forum/public/style_emoticons/default/uredu.gif http://www.bet-club.com/forum/public/style_emoticons/default/uredu.gif

 

Slažem se i ja! http://www.bet-club.com/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile.gif http://www.bet-club.com/forum/public/style_emoticons/default/uredu.gif :blink:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...