10bet
Neteller
Unibet UK offer:
bet £20 get £40


Unibet Italiy Seria B

32red casino 320%
Home / Sport / Aktualni prvaci traže formu, a PSG put prema vrhu poretka

Aktualni prvaci traže formu, a PSG put prema vrhu poretka

Peto kolo francuske Ligue 1 već danas će nam donijeti dvije vrlo zanimljive utakmice. U prvoj se sastaju bogati PSG protiv Toulusea, a u drugoj utakmici aktualni prvak Montpellier gostije kod Reimsa. Ni PSG ni Montpellier nisu ušli u sezonu onako kako su očekivali pa će biti zanimljivo vidjeti mogu li večeras protiv svojih protivnika upisati pobjede koje bi im popravile bodovni saldo nakon pet odigranih kola.

PSG financijski je u vrlo kratkom roku postao europski gigant. Ogroman priljev arapskog kapitala omogućio je čelnicima kluba da u svoje redove dovedu ponajbolje nogometaše svijeta što su oni vrlo brzo i učinili. No unatoč tome čini se da klub još uvijek nije dobro organiziran na svim razinama. Momčad u kojoj igraju Pastore, Ibrahimović, Thiago Silva, Maxwell i drugi planetarno popularni nogometaši morala bi ostvarivati bolje rezultate na terenu no ona to na početku ove sezone ne čini. U četiri odigrana kola najskuplja postava francuske lige upisala je mršava tri remija i samo jednu tijesnu pobjedu. Odgovornost za te rezultate ne leži samo na igračima nego i na treneru koji je također svjetska ‘marka'. Carlo Ancelotti je tener bogatog iskustva i svjestan je da u rukama ima fantastičan skup igrača kojima mora usaditi momčadski duh prije nego bude prekasno. Već u prošlom kolu momčad je pokazala znakove buđenja kada je na pogon Zlatana Ibrahimovića srušila neugodni Lille, a danas će protiv Toulusea tražiti nastavak pobjedničkog niza.

Koju god postavu Anceloti pošalje na teren ona će biti barem dvije klase bolja od one kojom raspolaže Touluse tako da je to zapravo samo stvar trenerovog ukusa, no s obzirom da PSG igra pred svojom publikom treba očekivati napadački nastrojenu momčad koja će pokušati izboriti uvjerljivu pobjedu. Ta bi pobjeda bila važna ne samo zbog nova tri boda nego i zbog toga što će poslužiti kao generalna proba za Ligu prvaka u kojoj se PSG sastaje s Dinamom iz Kijeva. Iz tog razloga ovaj susret možemo označiti kao najvažniji za PSG u dosadašnjem dijelu sezone. Problem za Ancelottija mogle bi predstavljati ozljede Lavezzija, Silve i Bodmera no to nikako neće biti alibi u slučaju da PSG ne odnese pobjedu.

S druge strane terena PSG-u će se suprotstaviti momčad koja u svojim redovima nema niti jednu veliku zvijezdu, ali koja se i takva trenutno na tablici nalazi ispred svojih bogatih protivnika. Trener Toulusea Alain Casanova očito je dobro posložio svoju momčad koja ove godine nije upisala niti jedan poraz. Svjestan je da mu u momčadi nedostaje kvalitete da bi se borio za vrh poretka, ali zato momčadskim duhom i izborom taktike uspijeva pokriti neke nedostatke svoje momčadi i mora se priznati da mu to u ova prva četiri kola vrlo dobro ide. Pravi test zrelosti za njega i njegove igrače biti će večeras protiv moćnog protivnika iz Pariza no Touluse ni u ovoj utakmici neće biti bez šanse. Ako se zatvore na svojoj polovici mogli bi Ibrahimoviću i društvu napraviti dosta problema jer PSG još uvijek nema automatiziranu igru kojojm može na rutinu razbiti obrambenu formaciju protivnika. To je kvaliteta koju će Parižani tek morati steći iskustvom, ali dok toga nema u PSG-ovoj igri Touluse i slični protivnici mogu se nadati barem jednom bodu. Večeras bi Tulužani trebali nastupiti u njihovoj standardno opreznoj formaciji 4-1-4-1 koja je dovoljno gusta otraga da zadrži opasne suparničke napadače, a opet omogućava i da kada se uzme lopta ona i ostane neko vrijeme u njihovom posjedu. To bi mogao biti dobar recept i za večerašnju utakmicu s PSG-om koji će od početka juriti pobjedu, a to bi moglo ostaviti nebranjen prostor na njihovoj polovici igrališta. Sve upućuje na to da ćemo ovdje gledati klasičnu igru mačke i miša, a uspije li Tolouse ući u drugo poluvrijeme s aktivnim rezultatom očekuje nas prava drama.

U drugom susretu dana igraju Reims i Montpellier. Da se ova utakmica igrala prošle sezone Montpellier bi bio sigurni favorit za pobjedu, ali aktualni prvaci na početku novog prvenstva više ne izgledaju onako fokusirano i odlučno kako su izgledali tijekom većeg dijela prošle sezone što im je na kraju donijelo i senzacionalni naslov prvaka. Stječe se dojam da se Montpellier malo ispuhao, a to se vidi i po tome što unatoč razlici u kvaliteti imaju isti broj bodova kao i njihovi današnji protivnici. Sve to dobar je uvod u ovaj susret kojeg Montpellier mora pobijediti ako se želi vratiti u život i u utrku za vrh poretka.