10bet
Neteller
Unibet UK offer:
bet £20 get £40


Unibet Italiy Seria B

32red casino 320%
Home / Sport / Ante Čačić preuzeo Dinamo

Ante Čačić preuzeo Dinamo

Proteklih dana se mnogo špekuliralo o imenu nasljdenika Krune Jurčića pa su iz raznih izvora kružila razna imena koja se uvijek spominju kada se oslobodi mjesto na Dinamovoj klupi.

Dražen Besek, Velimir Zajec, Miroslav Blažević, Josip Kuže neki su od stalnih kandidata koji su i ovaj put ostali bez posla na najužarenijoj  trenerskoj klupi u hrvatskom nogometu. Zdravko Mamić, koji je do sad bio protv stranaca na klupi Dinama, ovaj put nije otklonjao ni takvu mogućnost pa je bilo teško predvidjeti tko će povesti Modre u proljetni dio sezone. Ni sam izvršni odbor Dinama nije znao koga bi angažirao za trenera nakon debakla Dinama u Ligi prvaka, pa je Dinamo bio bez trenera 17 dana, najduže od kad je Mamić u klubu.

Na današnjoj press konferenciji zakazanoj u podne, riješeno je i to kadrovsko pitajne. Novi trener Dinama je Ante Čačić (58), dosadašnji trener Lokomotove. Pred novinare  je došao u društvu sa sportskim direktorom Zoranom Mamićem, i predsjednikom Dinama Mirkom Barišićem. “Ovaj je izbor jako dobar! Uvjeren sam da je Ante Čačić kvaliteta u ljudskom smislu, a vjerujem da će on postići ono što tražimo, osvojimo prvo mjesto u prvenstvu i Kup, te osiguramo mjesto u Europi i dogodine.“- rekao je Mirko Barišić. U sličnom tonu je nastavio i Zoran Mamić rekavši kako je dobro upoznat s kvalitetama novog trenera za kojeg je rekao da je jedan od najboljih stručnjaka u hrvatskoj. Protokolarno druženje s novinarima nastavio je novi trener Dinama Čačić: „Zahvaljujem se upravi kluba na ukazanom povjerenju. Ovo je velika čast i san svakog trenera, kruna moje karijere.  Uvjeren sam da mogu unaprijediti igru i siguran sam da ću uspjeti.“ Osvrnuo se i na ulaske Zdravka Mamića u svlačionicu: “Ne vidim ništa loše u tome da Zdravko uđe u svlačionicu. Učinit ću sve da mi dođe svaku utakmicu, bit će mi drago. Uostalom, zar vama glavni urednik ne dolazi na radno mjesto?”, izjavio je Čačić. Komentirao je i snagu Dinamove momčadi i igrački potencijal, ali sve je to bilo neodređeno i uopćeno što je i za očekivati od novog trenera koji nema pravi uvid u stanje momčadi i kluba. Potvrdio je da će dosadašnji stručni stožer nastaviti raditi s momčadi i da u tom segmentu neće biti nikakvih kadrovskih promjena.

Mnogo toga može se iščitati iz imenovanja Ante Čačića novim trenerom Dinama. Treba odmah svima biti jasno da on nije najkvalitetniji trener kojeg je uprava Dinama mogla angažirati. Njegove reference nikome ne oduzimaju dah. Do sad je vodio Osijek, Zadar, Inter, a bio je i izbornik mlade reprezentacije Libije, koju je vodio na Mediteranskim igrama u Španjolskoj 2005. Nakon toga je uzeo četverogodišnju stanku od nogometa da bi se jesenas vratio u Lokomotivu s kojom je odigrao 4 utakmice u kojima je tri puuta pobijedio i jednom igrao neodlučeno. Nudili su se Dinamu ovih dana renomirani svjetski stručnjaci poput Hectora Cupera i Vladimira Weissa, ali maksimirska vrhuška očito je tražila jeftinijeg i podobnijeg trenera. U jednu ruku to je logičan potez jer bi bilo nesmotreno plaćati milijunsku cifru za trenera koji pred sobom ima osiguran naslov prvaka i koji samo treba momčad izvesti na proljetni izlet i usput pokupiti još jedno Rabuzinovo sunce. Čačić je potpisao ugovor na samo 1,5 godina, a to je dvostruko manje od njegovih prethodnika. To bi moglo značiti da u Maksimiru ne računaju na njega kao dugoročno riješenje već samo kao čovjeka koji će s Dinamom pokupiti ono što mu je već sada na pladnju- kup i prvenstvo. Kakvog su trenera odabrali vidi se i po njegovom benevolentnom pristanku na Mamićeve ulaske u svlačionicu. Pravi trener si to nikada ne bi dopustio (sjetimo se samo Halilhodžića) jer je to udarac na autoritet kojeg je Čačić izgubio i prije upoznavanja s igračima. Izgleda da je slabo upoznat s metodama rada Josea Mourinha za kojeg kaže da mu je uzor jer je Mourinho apsolutni vladar svake svlačionice u kojoj je radio,a Čačić je već sada vlast podijelio s Mamićem.

FOTO: gnkdinamo.hr