10bet
Neteller
Unibet UK offer:
bet £20 get £40


Unibet Italiy Seria B

32red casino 320%
Home / Sport / Barcelona četvrti put prvak Europe

Barcelona četvrti put prvak Europe

Barcelona-Manchester United  3:1

BARCELONA (4-3-3): Valdes, Alves, Mascherano, Pique, Abidal, Xavi, Busquets, Iniesta, Pedro, Messi, Villa
Klupa: Oier, Puyol, Bojan, Keita, Afellay, Adriano, Thiago

MANCHESTER UNITED (4-4-1-1): Van der Sar, Fabio, Ferdinand, Vidic, Evra, Valencia, Carrick, Giggs, Park, Rooney, Hernandez
Klupa: Kuszczak, Owen, Anderson, Smalling, Nani, Scholes, Fletcher

SUDAC: Viktor Kassai, Mađarska

Najveća utakmica sezone. Sudar dva nogometna giganta. Pep Guardiola ili Alex FergusonMessi ili Rooney? Posljednjih dana svjedoci smo mnoštva najava ovog „finala desetljeća“, kako mu se tepalo. London, Wembley. Nekako je idealno ispalo da baš u kolijevci nogometa, na Otoku, na predivnom, novom Wembleyu, snage odmjere ova dva velika kluba. Ulaznice, dragocjeni komadići papira, dosezali su rekordne cijene. Osiguranje je bilo golemo. Gotovo ravno kraljevskom vjenčanju prije par tjedana. Prilično ravnomjerno raspoređene navijačke flote, pristigli iz svih krajeva svijeta, bodriti svoje idole.

Nažalost, od „finala desetljeća“ nije bilo ništa. Bila je to klasična demonstracija moći Katalonskog kluba. Gotovo nikakve izglede nisu ostavili svojim protivnicima. Rapsodija „orkestra“ kojim su dirigirali čudesni Messi i razigrani Xavi. Pedro, Messi i Villa bili su strijelci za Barcelonu, jedini pogodak za Engleze postigao je Rooney iz dvojbene situacije koja je mirisila na zaleđe. Obrana Fergusonove momčadi, njihov dosadašnji najjači adut, zakazala je u više navrata. Pokušali su se Englezi nadigravati sa Španjolcima, no to nikako nije išlo. Premalo je bilo raspoloženih „crvenih vragova“, Rooney nije mogao sam. Potez sa vremešnim Giggsom od prve minute nije se pokazao korisnim. Početak utakmice dao je za naslutiti kako ćemo gledati uzbudljivu predstavu na Wembleyu, pogodci Pedra i Rooneya garantirali su zanimljivu utakmicu. Drugo poluvrijeme Englezi nisu mogli parirati raspoloženim Kataloncima, ostavljalo im se previše prostora i kazna je vrlo brzo usljedila. Messi je doveo drugi put u vodstvo Barcelonu, da bi konačan ishod potvrdio David Villa prekrasnim pogotkom sa ruba šesnaesterca. Tako je slavna Katalonska momčad četvrti put postala prvakom Europe.

Povratnik na travnjak nakon borbe s opakom bolešću, Eric Abidal, podigao je pokal u emotivnom ozračju, sa kapetanskom vrpcom oko ruke, koja mu je dodjeljena prije svečane ceremonije.

Ovaj članak bi završio osvrtom na vratara Manchester Uniteda, velikog Edwina Van der Saara. Nakon 186 nastupa za vragove i više od 600 nastupa u karijeri, odlučio je oprostiti se od nogometa. Ostao je na dva naslova prvaka Europe- Ajax i Manchester United. Nije očekivao ovakav rasplet na koncu svog nogometnog puta ali može biti ponosan na dosege tokom duge i iznimno uspješne karijere.