10bet
Neteller
Unibet UK offer:
bet £20 get £40


Unibet Italiy Seria B

32red casino 320%
Home / Sport / Chelsea protiv Juventusa kreće po obranu naslova

Chelsea protiv Juventusa kreće po obranu naslova

Drugi dan prvog kola Lige prvaka donosi nam jednu vrlo jaku utakmicu u skupini E u kojoj će se sastati Chelsea i Juventus. O renomeu ova dva kluba sve je poznato. Oba su velikani europskog nogometa s bogatom poviješću i velikim brojem trofeja u svom vlasništvu. Chelsea je aktualni prvak Europe pa će njegov put prema obrani naslova krenuti baš večeras protiv Juvea koji se nakon dvogodišnje pauze vratio u elitno kontinentalno društvo i traži potvrdu svoje kvalitete van granica Italije.

Navijaču Chelseaja će kao smrznuti trenutak u vremenu ostati onaj posljednji penal kojeg je zabio Drogba prošle godine u finalu Lige prvaka. On je Bluesima donio toliko željeni naslov prvaka Europe. Chelsea se tim pogotkom upisao u povijest i u društvo najvećih klubova, ali pravi posao tek ga sada očekuje jer osvajanje trofeja nije samo privilegija nego i odgovornost. Nakon što su igrači pokazali da mogu otići do kraja sada se postavlja pitanje mogu li i obraniti ovaj trofej. Logičan odgovor bio bi ne jer to nije uspjelo nikome, čak ni jačim momčadima od današnjeg Chelseaja, ali Londonačani su prošle sezone pokazali kako se može kreirati iznenađenje tako da Di Matteo sigurno nije bez ambicija kada je u pitanju odlazak do samog kraja natjecanja. Jednom je uspio protiv svih izgleda, zašto ne bi opet?

No prije svih tih snova o obrani naslova Chelsea mora krenuti od početka koji je sigurno mogao biti i lakši no što jest. Juventus sigurno nije protivnik kojeg želite na otvaranju Lige prvaka, ali ako si prvak onda se moraš kao takav i postaviti prema svakom protivniku, a pogotovo ako igraš doma pred svojom publikom. Chelsea zapravo ima vrlo dobar skor na svom travnjaku, u posljednjih 6 utakmica LP sve je pobijedio i vjerojatno nema namjeru mijenjati tu ugodnu tradiciju. Momčad kojom raspolaže Roberto Di Matteo osnažena je ovog ljeta ciljanim pojačanjima koja bi trebala promijeniti krvnu sliku momčadi. Mladi ‘lavovi' Oscar i Hazard svojim znanjem i nogometnom moći unijeli su lepršavost u uglavnom teretnu momčad pa Chelsea sada igra i atraktivno i učinkovito. Nakon četiri kola sjede na prvom mjestu Premier lige s tri pobjede i jednim remijem te djeluju kao ozbiljni kandidati za naslov prvaka svoje lige. I ovaj jedan remi kojeg je Chelsea ubilježio prošle subote protiv QPR-a mogao je biti pobjeda da na golu suparničke momčadi nije stajao raspoloženi vratar i da Di Matteo njie pomalo kalkulirao s momčadi koju je malo odmarao za današnji susret.

Chelsea bi večeras trebao istrčati u svojoj ofanzivnijoj varijanti što obično znači da će formacija biti   4-3-3 u sastavu Čech, Ivanović-Luiz-Terry-Cole, Mikel-Lampard-Ramires, Hazard- Mata-Torres. Ovaj sastav trenutno je najjače što Chelsea može ponuditi, a to bi trebalo biti sasvim dovoljno da pokažu Juventusu tko je gazda u Londonu. Naravno, Bluesi si ne smiju dopustiti igru kakvu su prikazali protiv Atletica u Super kupu jer odigraju li tako Juve će to sigurno znati iskoristiti. Ipak, Di Matteo je već pokazao da mu leži ovakav kup sistem natjecanja i da zna dobro kormilariti ovim skupim brodom kojeg mu je u ruke dao Roman Abramovič.

Chelseajev protivnik večeras također neće imati male ambicije kada istrči na travnjak Stamford Bridgea. Juventus u svom nogometnom DNK kroz cijelu svoju povijest ne zna ni za što osim za pobjede. ‘La donna vecchia' iz Torina neće ni u utakmicu s prvakom Europe ući bez pobjedničkih ambicija, a zašto i bi kada se nalazi u monstruoznoj seriji od 42 utakmice bez poraza. Neki igrači koji igraju za Juve još nisu izgubili utakmicu u crno-bijelom dresu i ne znaju što znači gubiti. Sve to podiglo je samopouzdanje ove momčadi u neslućene visine, a zasluge za to pripadaju isključivo njihovom treneru Antoniu Conteu koji je i tijekom karijere bio pravi fajter. Čini se da je taj gen uspio zadržati i u svojoj trenerskoj karijeri jer ovaj Juventus kojeg je on selektirao, uigravao i odveo natrag na Olimp talijanskog nogometa je postao neslomljiv nogometni stroj koji melje sve protivnike. Naravno, to vrijedi samo za Serie A i tek treba vidjeti kako će se ova momčad snaći kada ponovo zaigra s ‘velikim dečkima' no sudeći po onom što Juve prikazuje zadnjih godinu dana ne smije ga se otpisati.

Mogao je ovo biti i dvoboj talijanskih stratega, ali Conte neće voditi svoju momčad na ovoj utakmici zbog suspenzije koju je zaradio u Italiji, a koja se proteže i na europska natjecanja. On će iz svečane lože promatrati svoju 3-5-2 formaciju kako pokušava umrtviti protivnika i izraditi svoju šansu preko krinih pozicija na kojimaje je Juve i najjači. Zbog toga je u prošlom kolu protiv Genoe Lichtsteiner bio na odmoru kao i Mirko Vučinić koji je ušao u igru tek kada je bilo ‘drži-ne daj'. U svojih 20-ak minuta na terenu uspio je zabiti i asistirati te se malo rastrčati za današnji susret u kojem bi trebao startati od prve minute i biti glavna prijetnja Peteru Čechu.

Izgledno je da ova utakmica neće biti nogometni spektakl u smislu zabijanja golova kao primjerice ona jučerašnja između Reala i Cityja. Ovo je dvoboj dvojice talijanskih stratega i dvije čvrste momčadi. Chelsea je domaćin i mora igrati malo riskantnije, a Juventusu se nigdje neće žuriti jer se oni ionako vode onom da ako ne možeš pobijediti nije loše ni neriješeno.