10bet
Neteller
Unibet UK offer:
bet £20 get £40


Unibet Italiy Seria B

32red casino 320%
Home / Sport / Čilić i Karlović hvataju polufinale Davis cupa

Čilić i Karlović hvataju polufinale Davis cupa

Olujno nevrijeme koje je sinoć pogodilo Buenos Aires dobro je prestrašilo našu tenisku reprezentaciju koja je jučer spašavala živu glavu od rušećh stabala, a već se danas bori za polufinale Davis Cupa protiv domaćina Argentine. Iako tropska oluja nije bila doček kakav su zamišljali, Čilić i Karlović danas moraju preživjeti i oluju na terenu kada se suprotstave Nalbandianu i Del Potru koji pred svojom ‘vrućom' publikom slove za favorite ovog dvoboja.

Prvi dvoboj dana započet će susretom Nalbandiana i Čilića u 15.30.  Na prvi pogled čini se da je Nalbandian favorit i da će Čilić imati težak zadatak da našoj reprezentaciji donese prvi bod. Čilić posljednjih godinu dana stagnira sa svojim izvedbama na terenu i stječe se dojam da ne koristi do kraja svoj potencijal i talent kojeg nesumnjivo posjeduje dok se David Nalbandian vraća u vrh svjetskog tenisa i bilježi dobre rezultate na početku ove sezone. Nalbandian je igrač koji je u stanju pobijediti bilo kojeg tenisača na svijetu ako ima svoj dan. Poznat je po oscilacijama koje variraju od očaja pa sve do briljantnih izvedbi kojima je u stanju srušiti čak i vodeće tenisače poput Nadala ili Đokovića. Radi se o all round igraču poznatom po svojoj forhend paraleli koja četo briše linije terena i predstavlja nerješiv problem za njegove protivnike. Tridesetogodišnjem Argentincu Davis Cup znači mnogo, a poznat je i po svojoj izjavi da bi radije osvojio ovaj naslov nego bilo koji grand slam turnir što će dovoljno reći o njegovoj motivaciji pred današnji susret. Nalbandian dosad već tri puta igrao finale ovog natjecanja i svaki put je njegova reprezentacija gubila. Prvi put 2006. protiv Rusa, zatim dvije godine kasnije protiv Španjolaca da bi im se konačno isti, neslavan epilog, ponovio i prošle godine. Sada su Argentinci čvrsti u namjeri da promijene tu gubitničku statistiku, a prvi korak moraju napraviti Čilić i Nalbandian u današnjem meču. U međusobnim ogledima protiv Nalbandiana Marin ne stoji dobro. Do sad su igrali četiri puta i sva četiri dvoboja otišla su na stranu ‘ludog' Gauča, posljednji u Miamiju ove godine. Nalbandian je dobio u dva seta, 7:6, 7:6. Iako Marin nije uzeo set u tom dvoboju pokazao je da može namučiti svog protivnika i da može parirati iskusnom Nalbandianu. Danas njegova igra mora biti na istoj razini, ali Čilić ne smije ponovo pokleknuti u najvažnijim trenucima meča. Svakako bi pomoglo da i Nalbandian ne bude u svom top izdanju i da ga uhvati njegova legendarna ‘žuta minuta' iz koje se u pravilu više ne zna izvući. Idealan recept za Čilića bi bio da pritisne svog protivnika i da igra što kraće poene te da drži visok postotak prvog servisa i ne dopusti Nalbandianu da odigrava svoj odlični retern na njegov drugi servis. Uspije li to napraviti 50% posla već je obavio pa će i Karloviću skinuti pritisak s leđa kad se sastane s Del Potrom u drugom današnjem meču.

U 18.30 na teren će i naš ‘Div sa Šalate‘. Najviši svjetski reket sastaje se s najboljim Argentinskim tenisačem  Juan Martinom Del Potrom. Karlovića, kao i Čilića, čeka jednako težak meč protiv jednako kvalitetnog (ako ne i kvalitetnijeg) protivnika. Del Potra bismo mogli nazvati i najboljim svjetskim  igračem u kategoriji ‘ostali', a to znači da tu ne računamo prvu četvoricu s ATP liste s kojima ovaj Argentinac obično ima problema. Del Potro je sigurno kvalitetniji tenisač od Karlovića, ali to ne znači da ga čeka lagani posao kada izađe na teren. Dosta toga ovisit će i o našem Ivi. Bude li imao svoj dan kada je u pitanju servis onda se Del Potru loše piše. Poznato je da Karlovićeva igra barem 70% ovisi o njegovom razornom servisu, a tako će biti i danas. Karlović je već pokazao da može protiv najboljih tenisača svijeta i kad god je pobjeđivao u velikim mečevima njegov servis bio mu je glavno oružje. Treba reći da je i Del Potro odličan server koj zna držati servis, a to bi lako moglo dovesti do toga da ćemo odluku setova gledati u tie-breaku. Ako netko ima iskustva u odlučujućim igrama onda je to Karlović koji je u svojoj karijeri doktorirao taj segment igre. U međusobnim dvobojima situacija je prilično izjednačena. Sastali su se tri puta i trenutno Del Potro vodi 2:1, ali sva tri puta su bili na rubu ili jako blizu. Kao i Čilić s Nalbandianom i Karlović je od Del Potra posljednji susret izgubio na ovogodišnjem izdanju Miamija u dva seta, 7:5, 6:4. Naša oba predstavnika danas imaju priliku poravnati račune protiv favoriziranog domaćina.

Kada gledamo ukupne rezultate ovih reprezentacija onda je Argentina uspješnija. Dva put su ove dvije reprezentacije igrale međusobno i oba puta je Argentina bila pobjednik, ali Hrvatska ima nešto što ‘Gauči' nemaju- Davis Cup naslov. Argentina je sigurno najveća reprezentacija koja nikad nije osvojila Davis Cup. Do sad su četiri puta igrali finale i svaki put izgubili. Sada su blagi favoriti, ali to ne znači da će im Hrvatska dati ikakav popust . S olujnim nevremenom ovaj dvoboj je počeo, a mi bismo bili sretni da s olujom na terenu i završi.