10bet
Neteller
Unibet UK offer:
bet £20 get £40


Unibet Italiy Seria B

32red casino 320%
Home / Sport / Čilić preko Verdasca traži put u 4. kolo Šangaja

Čilić preko Verdasca traži put u 4. kolo Šangaja

Najbolji svjetski tenisači nastavljaju svoju turneju po Aziji. Ovog tjedna igraju u Šangaju na turniru iz serije Masters 1000. Na takvim turnirima konkurencija je uvijek vrlo jaka pa treba očekivati dobar tenis i velike mečeve. Danas je u tijeku većina mečeva drugog kola, ali neki tenisači poput našeg Marina Čilića već su izborili prolaz u treću rundu natjecanja. Zasad su poznata tri para trećeg kola pa ćemo se malo pozabaviti njima.

Prvi će na terene izaći Amerikanac Sam Querry i Čeh Tomas Berdych. Njihov meč trebao bi se održati u 4.00 sata po našem vremenu ukoliko organizator ne odluči mijenjati termine odgravanja. U svakom slučaju Berdych i Querry su spremni dati sve od sebe kako bi izborili prolaz u nastavak natjecanja.

Sam Querry nije tenisač iz najjače jakosne skupine. Na ovom turniru nije postavljen za nositelja, a na ATP listi zauzima 22. mjesto. No bez obzira na to on svakome može biti neugodan suparnik ako ima svoj dan. Amerikanac je prva dva kola lako prošao. U prvom je pobijedio domaćeg predstavnika Zhe Lija sa 6-3,6-1, a u drugom je riješio još jednu azijsku ‘prepreku', puno poznatijeg Japanca Kenjija Nishikorija. U tom meču Querry je imao više problema jer je prvi set izgubio sa 6-2 da bi druga dva dobio 6-1, 6-4 i tako izborio svoj susret s Tomasom Berdychom protiv kojeg ga čeka još teži posao. U prilog tome ide i statistika međusobnih ogleda u kojoj Berdych uvjerljivo vodi s 3-1 s tim da je Querry svoju jedinu pobjedu nad Čehom upisao još prije 4 godine na US Openu.

Od tada je Berdych mnogo napredovao kao tenisač i sada se nalazi na sedmom mjestu ATP liste. Njegova prva dva kola na ovom turniru su bila zapravo samo zagrijavanje. U prvom je bio slobodan zbog statusa četvrtog nositelja, a u drugom se rutinski obračunao s Talijanom Seppijem. Krajnji rezultat tog meča bio je 6-3, 6-3 što je bilo sasvim uvjerljivo za početak natjecanja. Berdych je i u ovom meču veliki favorit. Tvrda podloga odlično pogoduje njegovom servisu kojim je u stanju razbiti čak i protivnike iz samog vrha svjetskog tenisa tako da Querry neće imati nimalo lak posao. Zapravo, ovdje sve ovisi samo o Berdychu i postotku njegovog servisa. Bude li negdje oko 60% to bi trebalo biti dovoljno da riješi prepreku zvanu Sam Querry.

Drugi meč dana odigrat će Novak Đoković i Feliciano Lopez. Bit će to vrlo atraktivan dvoboj dvojice odličnih tenisača, ali bez neizvijesnosti što se rezultata tiče. Đoković je u ovom trenutku ipak prevelika ‘zvijerka' za Španjolca i Đoković će ovaj meč dobiti bez mnogo problema. Bila bi prava senzacija da se dogodi suprotno.

Lopez je do meča sa Đokovićem došao preko Alejandra Falle kojeg je u prvom kolu dobio u tri seta. nakon toga slijedio mu je još teži izazov protiv Nijemca Kohlschreibera kojeg je ‘riješio' u dva seta rezultatom 6-3, 6-4 pokazavši bolju igru nego u prvom kolu. No ždrijeb ga nije mazio pa će se sada za prolaz u 4. kolo boriti protiv Đokovića, ali realno u tom meču mu ne preostaje ništa nego da časno ‘pogine' na terenu jer Đoković je daleko bolji tenisač i to će pokazati sutra na terenu. U međusobnim omjerima Srbin ima savršen skor od 4:0 što je još jedan dodatni poticaj za Đokovića i psihološki uteg za Lopeza koji očito nema igru za drugog igrača svijeta.

Đoković je u drugom kolu odigrao meč za ‘zagrijavanje' protiv Bugara Dimitrova. Njegov otpor je trajao svega 55 minuta koliko je bilo potrebno Srbinu da ga pošalje doma rezultatom 6-3, 6-2. Bio je to za Novaka samo ‘još jedan dan u uredu', a sličan posao ga očekuje i sutra protiv Lopeza koji prema svemu sudeći nema nikakve šanse za nastavak ovog natjecanja.

Nama najzanimljiviji meč dana odigrat će se oko 8.00 sati kada bi na teren trebao izići naš Marin Čilić. Njega čeka zahtjevan, ali ne i nepobjediv protivnik Fernando Verdasco.

Marin je ove godine napokon uhvatio konstantu u svojim nastupima. Ne događaju mu se više čudni porazi u prvim kolima protiv igrača koje bi trebao dobiti ‘lijevom' rukom, kao što je bio slučaj prošlih godina. Sada polako sazrijeva i shavća svoju vrijednost. Njegov renking je bolji od Verdascovog, a isti je slučaj i s njegovom formom tako da s te strane Čilić ne bi trebao imati problema. Uđe li u meč opušten i hladne glave mogao bi bez problema dobiti Verdasca. Naravno, ne treba podcjenjivati ni Španjolca. On je odličan igrač koji se vraća u vrh svjetskog tenisa te se nalazi na 26. mjestu ATP liste. Osim toga u šest ogleda s Čilićem zabilježio je 4 pobjede što pokazuje da zna kako igrati protiv Marina.

Čilićeva prednost trebala bi biti tvrda podloga. Španjolci se tradicionalno na njoj ne snalaze pa ako Marin uspije pritisnuti svojim servisom Verdasca onda će i pobjeda biti nadohvat ruke.