10bet
Neteller
Unibet UK offer:
bet £20 get £40


Unibet Italiy Seria B

32red casino 320%
Home / Sport / Cro Cop se vraća Zagrebu i kick boxu

Cro Cop se vraća Zagrebu i kick boxu

Mirko Filipović će se danas u 19 sati boriti protiv Novozelanđanina Raya Sefa pred rasprodanom zagrebačkom Arenom. Nakon dugih 12 godina jedan od najvećih boraca slobodne borbe u povijesti dolazi pred svoju publiku i s te strane ovo je možda i najvažniji Mirkov meč u karijeri. Iz Mirkovog tabora govore kako je organizacija cijele priredbe na najvišoj razini te da se za potpuni uspjeh ove borilačke večeri očekuje samo pobjeda našeg najboljeg borca.

Cro Cop pomalo iza sebe ostavalja neuspješnu epizodu iz UFC-a i okreće se novim izazovima. Najveći od njih ga čeka večeras kada će pred prepunom Arenom morati uživo pokazati svojim navijačima ono što su do sad mogli gledati samo preko TV-a, a to su njegovi razorni udarci po kojim a je postao slavan diljem svijeta. Filipović se večerašnjom borbom u biti vraća svojim korijenima, kick-boxu. Nema više slobodne borbe u kojoj se, ako ćemo biti potpuno iskreni, Mirko nikada nije najbolje ni snašao, iako je ukupno gledano u njoj bio uspješan. Borba po K-1 pravilima je ono što Mirko najbolje radi, pitanje je samo koliko će se brzo na njih priviknuti nakon što je 8 godina bio u MMA organizacijama. Mirko ovaj put nema niti problema sa ozljedama koje su ga pratile u prethodnim mečevima. Operacija ligamenata na ruci uspješno je napravljena, a Mirko je odradio vrhunske pripreme za ovaj meč. Sve je dakle spremno za pobjedu pred domaćom publikom. Šteta samo što tako ne misli i Ray Sefo. Ovaj Novozelanđanin je unatoč tome što ima 41 godinu i dalje ugledno ime K-1 sporta. Filipović i Sefo se dosad nikada nisu sreli u ringu iako su godinama nastupali pod okriljem iste borilačke organizacije. Sada obojica emitiraju samouvjerene poruke pred meč : ‘Živim u dvorani šest dana tjedno, treniram dvaput dnevno, tako da sam u sjajnoj formi. Garantiram vam da će jedan od nas dvojice pasti', uz osmijeh je rekao Sefo. Cro Cop je u svom stilu izjavio: ‘Za mene je ovo jedna od najvažnijih borbi u karijeri. Jednom sam se već borio u Zagrebu, ali tada nisam bio borac A lige. Sefo je borac zlatnog doba, jedini protiv kojeg se nisam borio, igrom sudbine i ždrijeba. Nadam se da je u formi jer će mu trebati.' Formu boraca ćemo tek doznati u ringu, ali ako nešto može biti dobar pokazatelj to je vaganje. Sefu se kazaljka zaustavila na 120 kg, dok je naš Mirko punih 12 kg lakši. To bi mogla biti prednost za Sefa ukoliko bude imao kondicije za cijeli meč. Peterostruki svjetski prvak u Muay Thaiju poznat je i po opakoj desnoj ruci kojom je do sada u karijeri rušio velika imena kao što su Peter Aerts, Jerome Lebanner i Bob Sapp. Osim što je dobar udarač Sefo je u nekoliko navrata pokazao i da može izdržati jake udarce tako da će Mirku trebati mnogo strpljenja da ga nokautira kao što je najavio.

Našeg borca ne treba posebno najavljivati. Sada već 37- godišnji Filipović ime je izgradio u Japanu gdje je svoje protivnike godinama rušio kao čunjeve. Vrhunac karijere doživio je kada je 2006. godine osvojio Prideov Grand Prix pobijedivši u finalu Josha Barnetta. U to vrijeme borio se i s Fedorom Emilianenkom i Minotaurom te je u oba meča bio vrlo blizu pobjedi iako je na kraju izgubio. Godinu dana kasnije Mirko prelazi u UFC i (sportski gledano) čini najveću grešku u karijeri. S financijske strane Mirko je jako dobro prošao, ali porazi u oktogonu ozbiljno su narušili njegov ugled koji je godinama stvarao u Japanu.  Sada pred svojom publikom ima priliku maknuti prašinu sa svog slavnog imena i pokazati da u njemu još ima dinamita. Vrijeme je da nam opet pokaže kako to izgleda kada desna noga šalje protivnike u bolnicu, a lijeva na groblje. Ring sada opet ima samo 4 kuta, ozljeda nema, publika je na njegovoj strani i bori se po svojim najdražim K-1 pravilima. I kao što će večeras Michael Buffer reći: “Let's get ready to rumble”!

U ostalim borbama večeri sastaju se Ghita i Laščenko, Brestovac i Bouzidi, Milanović i Parapayjan, Posavec i Fabijan te Duut i Jelić. Program u Areni počinje u 19 sati i za pretpostaviti je da ćemo svjedočiti dosad neviđenom borilačkom spektaklu na ovim prostorima.