10bet
Neteller
Unibet UK offer:
bet £20 get £40


Unibet Italiy Seria B

32red casino 320%
Home / Sport / Cro Cop traži pobjedu protiv ‘Boom-Boom’ Blakea na ‘domaćem’ terenu u Japanu

Cro Cop traži pobjedu protiv ‘Boom-Boom’ Blakea na ‘domaćem’ terenu u Japanu

Mirko Filipović nakon četiri godine pauze vraća se na mjesto svoje najveće slave, u Japan. Zemlja izlazećeg sunca Cro Copu je druga domovina i mjesto na kojem je ostvario najveće rezultate svoje karijere, a danas će pokušati izboriti pobjedu u meču protiv Randyja Blakea.

Mirko Filipović otputovao je u Japan još prije tjedan dana, kako kaže da bi se što bolje aklimatizirao i prilagodio na vremensku razliku te dočekao ovaj meč potpuno spreman i fokusiran samo na cilj, a to je kao i uvijek u njegovom slučaju samo pobjeda. Naš gladijator ima  i dodatan motiv, a to je nastup pred japanskom publikom kod koje je prvo zaslužio, a sada i uživa status božanstva. Upravo iz odgovornosti prema njima ništa u pripremi ovog meča nije prepustio slučaju. Trenirao je punim kapacitetom po zadanom programu za vrijeme boravka u Zagrebu, stigao u Japan na vrijeme i sada čeka da počne meč protivn nezgodnog suparnika. Mirko se u Japanu nije borio još od 2008. godine kada je pobijedio korejskog golijata Hong Manu-Choija. No to je ipak bio MMA meč dok će današnji biti odrađen po K-1 pravilima koja su zapravo Filipovićeva prva i najveća ljubav. U K-1 je stvorio ime i ugled, a sada će ga pokušati obraniti u ovom pohodu na sam vrh najcjenjenijeg svjetskog kickbox natjecanja. Ovo će biti meč šesnaestine finala u kojem nastupa 16 najboljih K-1 teškaša na svijetu. Iz te perspektive Filipović je još i dobro prošao što se ždrijeba tiče, ali daleko od toga da njegov današnji suparnik nema svojih aduta u borbi protiv našeg legendarnog udarača.

Randy ‘Boom-Boom' Blake je Amerikanac visok 191 centimetar i težak 98 kilograma. Proporcije su mu idealne za njegov stil borbe koji se bazira na njegovoj bazičnoj vještini, a to je karate. Zbog svojih karataških korjena Blake je vrlo brz i eksplozivan borac s velikim rasponom ruku, a to može biti vrlo nezgodna kombinacija za svakog protivnika pa tako i Mirka Filipovića. Osim toga Blake je dosad u karijeri nanizao 24 profesionalna meča u kojima nije doživio niti jedan jedini poraz. To je statistika za svaki respekt no treba reći da se dosad nije ni borio s kalibrom borca kakav je naš Cro Cop. Amerikanac dosad u karijeri nije skinuo ‘skalp' niti jednom poznatijem borcu, ali organizatori ovog eventa svejedno ga predstavljaju kao veliku nadolazeću zvijezdu ovog sporta. Vidjet ćemo ima li u njihovim najavama istine jer večeras ga čeka meč karijere koji mu može puno toga donijeti uspije li pobijediti, ali još je izvjesnije da će doživjeti prvi poraz svoje zasad perfektne karijere.

Iako je karate njegovo glavno oružje Blake nije površan borac jer je tijekom svoje karijere trenirao još neke borilačke discipline poput boksa, kick-boksa i Muay-Thaija što će mu sigurno pomoći da izvuče poneki trik iz rukava ako meč ne bude išao na njegovu ruku. Njegov trener najavio je pobjedu svog pulena, izrazivši onako usput respekt prema Mirku Filipoviću. Čest je slučaj da borac koji je toliko samouvjeren na kraju izvuče deblji kraj pogotovo ako s druge strane stoji netko tko je ‘premazan svim mastima' ovog sporta.

Istina je da Blake s obzirom na svoju brzinu i 13 godina mlađu dob (što znači i veću izdržljivost) može birati raznolikije taktike za ovaj meč, ali malo će mu to pomoći ako ga pogodi Cro Copov legendarni lijevi high-kick koji je na pod rušio i malo veće ‘njuške' ovog sporta od dotičnog Amerikanca. Osim toga Mirko ima iskustvo i čvrstoću (fizičku i psihološku) koju njegov 25-godišnji protivnik nema niti će ju imati još neko vrijeme jer to dolazi s iskustvom kojeg naš borac ima na pretek. Jasan favorit ovog dvoboja je Mirko Filipović i zapravo samo o njegovoj motivaciji i ulasku u meč ovisi na koji će način ovaj meč završiti. Šesnaestina je finala, a to je prerano da bismo se oprostili od našeg predstavnika koji u sebi sigurno sanja ulazak u finale K-1 Grand Prixa. Na tom putu Randy Blake je samo prolazna stanica. Opasna, ali ipak prolazna.