10bet
Neteller
Unibet UK offer:
bet £20 get £40


Unibet Italiy Seria B

32red casino 320%
Home / Sport / Deportivo, Celta i Valladolid u borbi za izravan ulazak u Primeru

Deportivo, Celta i Valladolid u borbi za izravan ulazak u Primeru

Uzbuđenja u prvoj španjolskoj ligi završila su prije 2 tjedna, Real Madrid je trijumfalno i bučno proslavio zasluženi naslov, ali to ne znači da su uzbuđenja na španjolskim nogometnim travnjacima završila. U drugoj ligi napetosti još uvijek traju. Tri kola prije kraja još uvijek se ne zna tko će ući u prvu ligu, ali zasada najbolje kotiraju Deportivo La Coruna, Celta Vigo i Real Valladolid pa ćemo između ta tri kluba tražiti dvojicu koja izravno ulaze u elitni rang španjolskog nogometa. Ostali će u razigravanje za posljednje mjesto koje vodi u Primeru.

Deportivo La Coruna nikada nije trebao ni ispasti iz prve lige, ali prošlogodišnja slaba forma i nedostatak sreće ipak su ih primorali da godinu dana igraju u drugoj ligi. Ova momčad posjeduje kvalitetu koja je potrebna za igranje na najvišoj razini, a to je i demonstrirala tijekom ove sezone i zato drži prvo mjesto s 4 boda prednosti pred prvim pratiteljem Celtom. Ipak, do kraja natjecanja i konačne nagrade ulaska u prvu ligu ostala su još tri kola i Deportivo mora uzeti još barem 6 bodova ako želi i matematički biti siguran u svoj ostanak. Dobra prilika pruža im se već večeras protiv Gimnastica. Uvjerljivo posljednja momčad lige trebala bi biti lak zalogaj za lidera koji sigurno ništa neće prepustiti slučaju. Motiv igrača Deportiva je golem i sigurno neće griješiti u ovim posljednjim koracima na putu u prvu ligu. Gimnastic večeras vjerojatno neće gristi i ići u ‘kost'. Oni su svoje šanse za ostanak u drugoj ligi ionako već odavno izgubili pa će samo tražiti način kako da se dostojno oproste od ove, za njih ipak prezahtjevne lige. Uvjerljiva pobjeda Deportiva ovdje ne bi trebala doći u pitanje, ne samo zbog motiva nego i zbog ogromne razlike u kvaliteti. Primjera radi, Deportivo je ove godine zabio 71 gol, a Gimnastic samo 35, dok je istovremeno primio 53. Pametnome dosta.

Prvi pratitelj Deportiva Celta Vigo također se nada izravnom ulasku u prvu ligu u kojoj nije bila od sezone 2006./2007. Izgleda da su ovom, nekad uglednom prvoligašu, dosadila vucaranja po travnjacima druge lige pa su ove godine jako ‘zapeli', popravili igru i sada se nalaze jako blizu izravnom ulasku u Primeru. Da bi u tome uspjela morat će biti vrlo oprezna do kraja jer ju u stopu prati trećeplasirani Valladolid koji također ima 78 bodova, ali i lošiju gol razliku. Ipak, ako Celta napravi samo jedan krivi korak Valladolid bi ju mogao preskočiti, a to se navijačima gladnima prve lige nikako ne bi svidjelo. Zato će Celta večeras morati odigrati junačku utakmicu protiv ne tako bezopasnog Xereza koji se nalazi  na 13. mjestu. Naravno, Celta je favorit u ovom dvoboju što zbog velike motivacije koja u ovom odlučujućem dijelu sezone može biti velika prevaga, a što zbog toga što Xerez nema više nikakvih ambicija jer ne može puno niti napredovati niti nazadovati. Celta se trenutno nalazi u seriji od 6 utakmica bez poraza u kojima je zabilježila 5 pobjeda. Domaći teren također će biti velika prednost za Celtu jer je na njemu zabilježila samo 4 poraza ove sezone, a ako joj ni to ne bude dovoljno uvijek se može uzdati u svog najboljeg igrača i drugog strijelca lige Iaga Aspasa. Od 77 golova koliko je Celta zabila ( najučinkovitija momčad lige) Aspas je zabio 20, a to je učinak dostojan i prve lige. Pa ipak Celta će večeras morati biti na oprezu jer Xerez nije uopće loša momčad i može iznenaditi pogotovo bude li igrao opušteno i bez pritiska. Oni nemaju što izgubiti, a ova utakmica je za njih samo priprema za sljedeću sezonu u kojoj će i oni pokušati vratiti svoj prvoligaški status.

Treći kandidat za izravan ulazak u Primeru je Valladolid. To je momčad koja je u posljednjih 20 godina čak 15 provela u prvoj ligi, ali je uvijek bila na rubu ispadanja u drugu. Eto sada se u njoj nalazi već 2 godine, ali ako netko ima iskustva u stalnom vraćanju iz mrtvih onda je to Valladolid. Katkad se čini da njima odgovara Sizifov posao stalnog ispadanja i vraćanja u prvu ligu, ali ako se bolje razmisli možda to i nije toliko loše. Prva liga je skupa i treba se mnogo ulagati, a druga liga, koja je također vrlo jaka, ipak je financijski manje zahtjevna pa se klub u nekoliko godina igranja u njoj stigne financijski oporaviti i pripremiti za novi ulazak u elitu. Ova godina je za Valladolid godina povratka. Trenutno se nalazi na 3. mjestu s istim brojem bodova kao i drugoplasirana Celta, ali zasad to ipak nije dovoljno za izravan ulazak u prvoligaško društvo. Valladolid će morati pričekati eventualni kiks Celte s tim da ni on ne smije više prosipati bodove koji su u ovoj fazi natjecanja zlata vrijedni. Za razliku od Celte i Deportiva oni će tek sutra odigrati svoju utakmicu 40. kola protiv Recreativo Huelve koji se se nalazi u prilično opasnoj zoni. Još uvjek se ne nalazi na mjestu koje bi ga izbacilo iz druge lige, ali toj opasnoj zoni bježi samo 3 boda pa će i ‘rekreativci' biti vrlo motivirani za susret s Valladolidom. Forma ova dva kluba trenutno je dijametralno suprotna. Valladolid se nalazi u fantastičnoj seriji od 12 uzastopnih utakmica bez poraza dok je Recreativo u posljednjih 10 samo 2 puta pobijedio. S tog stajališta nije teško zaključiti tko je u prednosti, ali Valladolid će sigurno imati najteži posao od vodeće trojke. Recerativo je iskusna momčad koja je u stanju nanijeti štetu svakome tko ga podcjeni. Učini li to i Valladolid mogao bi izgubiti šansu za izravan ulazak u prvu ligu pa bi morao proći kroz stresno i mukotrpno ‘pripetavanje' s još četiri kluba u kojem mu nitko ne garantira ulazak u raj prve lige.