10bet
Neteller
Unibet UK offer:
bet £20 get £40


Unibet Italiy Seria B

32red casino 320%
Home / Sport / Derbi koji City ne smije izgubiti

Derbi koji City ne smije izgubiti

Uskrs nam donosi zanimljiv dan u engleskom prvenstvu u kojem bi, ako se poklope rezultati, praktički mogla pasti i odluka o prvaku. Manchester United na Old Tarffordu dočekuje QPR i veliki je favorit za pobjedu u današnjem dvoboju dok će njegov gradski rival i glavni protukandidat za naslov, Manchester City igrati derbi s londonskim Arsenalom. Razlika između dva manchesterska kluba trenutno je 5 bodova, a dogodi li se da City kiksa protiv Arsenala, a United upiše očekivanu pobjedu Ferguson će moći staviti šampanjac u led.

City je većim dijelom sezone bio vodeća momčad lige, ali u posljednja četiri dvoboja samo je jednom pobijedio prepustivši vodeću poziciju svom najvećem rivalu. Sedam kola prije kraja Mancinijeve zvjezdice još uvijek imaju šanse za naslov, ali moraju čekati posrtanje Uniteda te pobijeđivati sve redom do kraja prvenstva. Prvu priliku da pokažu karakter pobjednika imaju već danas protiv četvrtoplasiranog Arsenala koji se nakon očajnog starta sezone napokon stabilizirao i vratio u sam vrh Premiershipa. Wengerova momčad trenutno drži 4. poziciju s bodom i utakmicom manje od Tottenhama te će biti vrlo motivirana da danas zaradi sva tri boda na svom terenu kako bi preskočila svog gradskog rivala i zauzela mjesto koje vodi u Ligu prvaka.

Pred današnji susret Roberto Mancini će mati mnogo glavobolja oko sastavljanja momčadi, ali ne zato što ima mnogo ozlijeđenih igrača nego zato što mora sastaviti momčad koja karakterom odgovara današnjem susretu. Na raspolaganju za Arsenal mu trebaju požrtvovni profesionalci koji će dati sve od sebe, a ne egocentrici koji se međusobno svađaju na terenu kao što su to činili Balotelli (a tko bi drugi) i Kolarov u prošlom kolu. Samo nekoliko dana nakon toga ‘ludi' Talijan se verbalno i fizički ‘zakačio' s Yaya Toureom  da bi na kraju samo 2 dana prije utakmice imao prometnu nesreću te tako zaokružio svoju listu ovotjednih ludorija.  Srećom po Mancinija u momčad bi se nakon izbivanja zbog ozljede trebao vratiti Sergio Aguero koji će vjerojatno iz momčadi istisnuti Super Maria. Društvo u napadu sigurno će mu radit nezamjenjivi David Silva, bez kojeg Mancini ne može zamisliti prvu postavu svoje momčadi, te Edin Džeko ili rehabilitirani Carlos Tevez koji se ponovo zaželio nogometa nakon što je veći dio sezone proveo na godišnjem odmoru u Argentini. U veznoj liniji Mancini nema problema-  tu sve konce drži moćni Yaya Toure kojem bi se danas trebao pridružiti i Nigel De Jong što će ovoj izrazito napadačkoj momčadi dati balans kada je u pitanju razbijanje suparničkih napada. U obrani će se osjetiti izostanak Cityjevog glavnog stopera, odličnog Vincenta Kompanyja pa bi stoperski par trebli činiti Lescott i Kolo Toure. U svakom slučaju, koje god igrače Mancini poslao na teren oni će biti kvalitetni jer u Cityju samo takvi i stanuju, pitanje je samo hoće li na teren Emiratesa istrčati 11 kvalitetnih igrača ili jedna kvalitetna momčad.  Budu li složna ekipa onda će Arsenal imati težak posao da na svom terenu ostane neporažen.

Početkom sezone nakon katastrofalnog poraza od Uniteda rezultatom 8:2, mnogi su Wengereu predviđali odlazak s klupe Arsenala. Londonska momčad tada je sličila na praznu ljušturu nekad odlične momčadi u kojoj sada igraju samo lažne zvijezde i nedokazani mladići. Ipak, Wengere je još jednom pokazao kakav je stručnjak pa je kroz sezonu uspio posložiti igru svoje momčadi i sada je opet u igri za Ligu prvaka, a to je objektivno ono što ova momčad najviše i može jer su United i City ipak malo viša razina. Cilj Arsenala je da sezonu završi ispred Tottenhama, a taj zadatak sada djeluje realno dok je prije samo koji tjedan bio nezamisliv. Eventualnom pobjedom nad  Cityjem Arsenal bi preskočio Tottenham te bi zauzeo 3. poziciju koja izravno vodi u LP.

Na krilima Robina Van Persiea, koji ove godine neprestano trese mreže svih suparnika, ništa nije nemoguće pa tako ni današnja pobjeda protiv objektivno igrački jačeg, ali mentalno slabijeg Citiya. Arsenal će imati i prednost domaćeg terena, ali i manji pritisak na leđima jer njih eventualni neuspjeh neće koštati koliko bi koštao Mancinijeve momke. Razigrani Arsenal, danas bi lako mogao otkinuti važne bodove Cityju i tako pogurnuti naslov prvaka prema crvenom dijelu Manchestera i rukama legendarnog sir Alexa Fergusona.