10bet
Neteller
Unibet UK offer:
bet £20 get £40


Unibet Italiy Seria B

32red casino 320%
Home / Sport / Dva posrnula velikana odmjeravaju snage na Anfieldu

Dva posrnula velikana odmjeravaju snage na Anfieldu

Nakon što su jučer nogometni ‘odlikaši' odigrali svoje utakmice u Ligi prvaka, danas će se terenima diljem Europe rastrčati momčadi koje igraju u Europskoj ligi. Čak 24 utakmice danas su na nogometnom meniju, a vjerojatno najatraktivniju utakmicu će odigrati Liverpool i Udinese.

Liverpool ove sezone proživljava neke od najgorih trenutaka u svojoj bogatoj povijesti. Ulazak u novu sezonu bio je očajan, a čak i sada nakon prošlotjedne pobjede protiv Norwicha Liverpool drži tek 14. mjesto na tablici domaćeg prvenstva. Srećom za njih stvari malo bolje izgledaju kada momci iz grada Beatlesa zaigraju u europskim utakmicama. U posljednjih 6 dvoboja Liverpool je neporažen, ali večeras ga na njihovom legendarnom Anfield Roadu očekuje težak ispit jer Udinese je momčad koja može bez problema doći u ovaj hram engleskog nogometa i nadati se pobjedi.

Momčad s Anfielda koju vodi Brendan Rodgers na papiru ne izgleda uopće loše, ali slična situacija događa se s Liverpoolom već nekoliko sezona. Zvučna imena koja stanuju u svlačionici nisu jamac dobrih rezultata, a to se ponovo potvrđuje ove sezone. Liverpool, naravno nije na razini Chelseaja ili Uniteda, ali s ovim kadrom bi se trebao moći boriti za ulazak u Ligu prvaka, no Gerrard i društvo umjesto toga ruju po dnu domaće tablice. U Europskoj ligi zasad nije tako. Ovdje su nakon prvog kola s 3 boda na čelu kolone. Zaslužili su to pobjedom nad Young Boysima u ludoj utakmici koja je završila rezultatom 5:3. Opet je Liverpool pokazao da mu leži ovaj kup sistem natjecanja i da bi mogao igrati važnu ulogu u ovogodišnjemizdanju EL.

Sve to naravno ovisi i o pristupu za koji će se odlučiti Brendan Rodgers. Poznato je da Englezi ne mare baš previše za ovo natjecanje pa često igraju s ‘B' postavama. Nešto slično napravio je i Rodgers u prošlom kolu, ali Liverpool je tada bez Suareza, Gerrarda i Johnsona ipak uspio zabilježiti svoju prvu pobjedu u natjecanju. Večeras će se isti scenarij teško ponoviti. Liverpool naravno može ponovo istrčati bez najboljih igrača, ali učini li to neće uzeti bodove jer Udinese ovdje dolazi po bodove s najjačom ekipom koju ima na raspolaganju. To vjerojatno znači da ćemo danas na terenu vidjeti najbolje igrače Liverpoola. Uostalom ova utakmica im može dobro poslužiti kao provjera forme prije novog premierligaškog dvoboja.

Ni Udinese se ne može pohvaliti nekom fantastičnom formom ove sezone. Momčad koja je prošle godine bila u vrhu talijanske Serie A sada je na 15. mjestu sa samo 6 bodova iz isto toliko utakmica. Situacija je to koja u mnogočemu podsjeća na Liverpoolovu tako da će ovo zapravo biti dvoboj dva velika kluba koji su trenutno u vrlo lošoj formi. Problem Udinesea je što je prilično neučinkovit u napadu koji ovisi o legendarnom, ali ipak 34-godišnjem Antoniu Di Nataleu, i u obrani koja propušta mnogo toga što ne bi trebala. Uglavnom, nije to više onaj Udinese iz proteklih sezona od kojeg su drhtali i najveći europski klubovi no i dalje je dovoljno dobar da Liverpoolu napravi mnogo problema, pogotovo ako se Englezi naprave ‘Englezi' pa na teren pošalju neku izmiješanu momčad. Za Udinese je ovo natjecanje odlična prilika da im ova sezona ne bude totalni neuspjeh jer kako sada stvari stoje u Serie A će ove sezone biti osuđeni na borbu za sredinu tablice i ništa više od toga, a ovdje ako prođu skupinu uvijek se mogu nadati nekom zapaženom rezultatu.

Trener Udinesea Francesco Guidolin na teren će poslati svoju uobičajenu formaciju 4-4-2 iako će se u ovoj situaciji možda odlučiti da dva napadača ne stoje u liniji nego jedan iza drugog kako bi dobio jednog igrača više u veznoj liniji i tako pokušao što duže zadržati loptu u svom posjedu. Takvim pristupom protiv Liverpoola može očekivati da mu se momčad neće povući pred svoj šesnaesterac i da će kroz kombiniranje dolaziti do prilika kojih će sigurno biti.

Ova utakmica na papiru je sigurno najatraktivnija u ovom kolu EL, ali vidjet ćemo hoće li se takvom pokazati i u zbilji. Liverpool je večeras blagi favorit ovog susreta pogotovo ako na teren istrči u punom sastavu. Ima bolje pojedince, a polako hvata i formu. Osim toga kada se s Kopa začuje ‘You'll never walk alone' doći će do izražaja i prednost domaćeg terena.