10bet
Neteller
Unibet UK offer:
bet £20 get £40


Unibet Italiy Seria B

32red casino 320%
Home / Sport / Espanyol zapaprio Barceloni u gradskom derbiju

Espanyol zapaprio Barceloni u gradskom derbiju

Barcelona i Espanyol odigrali su utakmicu bez pobjednika u 155. gradskom derbiju. Rezultat je na kraju bio 1:1, ali Barceloni ostaje gorak okus u ustima nakon što su ponovo prosuli bodove koji bi se mogli pokazati iznimno važnima u borbi za naslov prvaka.

Gradski derbi opravdao je sva očekivanja. Nije to bila tipična utakmica u kojoj Barcelona dominira, a protivnik samo glumi statista u Barcinom nogometnom monologu. Oba trenera poslala su na teren najjače moguće sastave s namjerom da se „potuku“ za nogometni primat u gradu. Espanyol je od početka pokazao da misli ozbiljno i da se neće lako predati velikom gradskom rivalu, ali unatoč njihovom solidnom ulasku u utakmicu, Barcelona je prva povela. Igrala se 16. minuta utakmice kada je Xavi iz sredine poslao loptu na krilo prema Daniju Alvesu koji odmjerenim centaršutom pronalazi Fabregasa na 10-ak metara, a on preciznim udarcem glavom šalje loptu u mrežu. U tom trenutku sve je upućivalo na još jednu utakmicu u kojoj Barcelona nakon prvog zabijenog gola lako dokrajči demoralizirane protivnike. Ipak, nakon primljenog pogotka Espanyol je vratio ravnotežu na travnjaku i na odmor je uspio otići s minimalnim zaostatkom.

U drugom poluvremenu Barca je nastavila dominirati u posjedu lopte iako nije napravila niti jednu ozbiljniju šansu. Pokretljivi  domaćini odlično su pokrivali prostor od 30-ak metara ispred svog gola i nisu dopustili svojim rivalima da se beskonačno dodaju u prostoru odakle bi ih mogli ugroziti. Ne samo da su se odlično branili već je u tim trenutcima Espanyol pokazao i znakove buđenja pa je, kako se utakmica bližila kraju, sve opasnije i napadao. U tom periodu utakmice (65.min) domaći strateg Manuel Pochettino radi ključni potez utakmice i umjesto Romarica uvodi Alvara. Obojica igraju na poziciji zadnjeg veznog, ali je Alvaro igrač s više napadačkih sklonosti. To je pokazao u 86. minuti kada je nakon lijepo odigrane akcije na postavljenu obranu Barcelone, zabio svoj 2. gol ove sezone. Nakon primljenog gola Barcelona je krenula po drugi gol ne bi li ipak odnijela pobjedu. Zamalo joj je to uspjelo u sudačkoj nadoknadi kada je Pique s lijevog boka, asistirao Pedru koji puca sa 6-7 metara, ali njegov udarac rukom blokira Raul Rodriguez i sprečava siguran pogodak. Sudac se nije oglasio unatoč opravdanim protestima Barceloninih igrača koji su tražili jedanaesterac pa je Espanyol na kraju sretno, iako ne i nezasluženo, uspio zaraditi bod.

Barcelona je upisala već peti ovosezonski remi i još jednom pokazala da teško igra na gostovanjima. Razlog nije teško otkriti pogleda li se malo u statistiku koja kaže da je njezin najbolji igrač i strijelac Leo Messi ove sezone zabio samo jedan pogodak na gostujućim utakmicama (Athletic Bilbao). Naravno, nije Barcelona samo Messi, ali se od najboljeg očekuje da riješava utakmice tamo gdje je najteže, a to su obično gostovanja. Do ove sezone Messiju je bilo svejedno kome, gdje i kada zabija, ali sada su se stvari promijenile i Guardiola će morati prodrmati svog najboljeg igrača ako ne želi ispasti iz utrke za naslov. Još je puno utakmica ostalo do kraja prvenstva i sigurno je da će i Real i Barcelona gubiti bodove, ali Mourinhova momčad trenutno djeluje uvjerljivije u utakmicama protiv „malih“ momčadi, a Barceloni bi se lako moglo dogoditi da oba puta u sezoni pobijedi Real, ali svejedno izgubi naslov prvaka. Možda Katalonci nakon trogodišnje dominacije u prvenstvu nisu navikli biti u ulozi prvog pratitelja pa teže podnose imperativ pobjede u svakoj utakmici, ali morat će promijeniti navike ukoliko ne žele da im Real ode na nedostižnu prednost. Guardiola već sada ima razloga za brigu jer se od jučer ključevi prvenstva nalaze u Madridu.