10bet
Neteller
Unibet UK offer:
bet £20 get £40


Unibet Italiy Seria B

32red casino 320%
Home / Sport / Fiorentina pobjedom protiv Sampdorije traži proboj na drugo mjesto

Fiorentina pobjedom protiv Sampdorije traži proboj na drugo mjesto

U Italiji se danas, kao i obično igra većina utakmica tekućeg kola. Sve utakmice biti će odigrane u 15.30 sati osim one između Fiorentine i Sampdorie koja počinje u 20.45. To je utakmice koja ima određenu težinu za obje momčadi. Fiorentina bi pobjedom otišla na sam vrh poretka, a Sampdoria bi pobjegla iz opasne zone.

Viole iz Firence trenutno se mogu pohvaliti najboljom formom u posljednjih nekoliko sezona. Fiorentina zaista igra odličan nogomet i zasluženo drži treće mjesto na tablici. U posljednjih devet utakmice zabiljžili su sedam pobjeda i samo dva remija što ih je vinulo u sam vrh poretka. No danas im se pruža prilika da još više poprave svoj učinak. Na svom Artemio Franchiju dočekuju Sampdoriju, momčad koja je početkom sezone ostavljala dojam da bi mogla napraviti više od pukog ‘plutanja' sredinom tablice. Ipak, Sampdorija je u međuvremenu potonula i sada se čini da je idealna žrtva za razigranu Fiorentinu čija igra ulijeva strahopoštovanje i respekt.

Četvrti najjači napad lige i druga najjača obrana- to je ružičasta realnost Fiorentine u ovom trenutku. Izgleda da njihov trener Vincenzo Montella, nekada i sam vrlo učinkovit napadač, zna kako posložiti ofanzivnu igru, a da pri tome ne trpi obrana. On je vrlo dobro iskoristio prednosti svojih napadača te je njihove karakteristike dosad maksimalno koristio. Iskustvo Luce Tonija od neprocjenjive mu je važnosti. Tridesetpetogodišnjak je dosad zabio četiri gola, a uz njega je ponovo procvjetao mladi crnogorski napadač Stevan Jovetić koji je dosad zabio šest komada. Montella je samo dokaz da u Italiji stasa mlada generacija vrhunskih stručnjaka koji će obilježiti talijanski i svjetski nogomet u narednim godinama. No jedino što Vincenza ‘Aeroplanino' Montellu zanima jest da njegove Viole nastave svoj niz nepobjedivosti te da se uz malo sreće probiju na drugo mjesto poretka te postanu prvi pratitelji Juventusa.

Uz vrlo jak napad Montellina momčad raspolaže i odličnim potencijalom u veznoj liniji. Tu su glavne figure Alberto Aquilani i Borja Valero. O igri ovog dvojca ovisi kako će teći Fiorentinina igra. Ako je ovaj dvojac raspoložen Fiorentina je moćna. Sudeći prema posljdnjim rezultatima Aquilani i Valero sasvim su raspoloženi pa ni danas ne bi trebalo biti ništa drugačije.

Sampdoria na ovo teško gostovanje ide s malo izgleda za pobjedu, ali to je nepredvidiva momčad koja uvijek može iznenaditi. U momčadi nemaju velikih zvijezda što ne znači da nema i dobrih igrača. To je jedna tipična talijanska momčad u kojoj se zna tko što radi te se igra na rezultat. Doduše, taj segment igre u posljednje vrijeme ne prati Sampdoriju, ali posljednja dva kola malo su popravila ružnu sliku koju je momčad Cire Ferrare ostavila nakon pet uzastopnih poraza. Sada s dvije pobjede u džepu iz zadnja dva kola mogu s više optimizma putovati u Firencu i nadati se pozitivnom rezultatu. To bi bio bilo koji osim poraza.

Glavni problem Ferrarine momčadi je njezina neučinkovitost. Zabijaju jedva malo više od gola po utakmici, a kada se tome doda propusna obrana jasno je zašto  Sampdorija boravi pri dnu Serie A. No ima Sampdorija i razloga za optimizam. U posljednjih 5 utakmica ovih dvaju suparnika rezultat je izjednačen. Po dvije pobjede sa svake strane i jedan neriješen ishod pokazuju da Sampdoria zna kako  se postaviti protiv Viola. Takvi povijesni statistički pokazatelji naravno ne znače puno igračima kada istrče na teren, ali Sampdoria nema mnogo optimističnih pokazatelja u ovom trenutku pa bi im ovaj podatak mogao bar malo ‘raširiti krila' uoči večerašnjeg sraza.