10bet
Neteller
Unibet UK offer:
bet £20 get £40


Unibet Italiy Seria B

32red casino 320%
Home / Sport / Game, Set, Wimbledon

Game, Set, Wimbledon

U sjeni nogometnog ludila koje je prošlih mjesec dana vladalo Europom počelo je još jedno izdanje, najstarijeg teniskog turnira na svijetu Wimbledona. Poznata, tradicionalna kulisa, travnati tereni, kišni oblaci, dame i gospoda u publici… Sve je isto kao lani i malo se toga mijenja kada se radi o All England Clubu pa tako i nada Engleza da će njihov domaći predstavnik osvojiti naslov kojeg čekaju još od Freda Perryja 1936. godine.

Nada i vjera u Andyja Murraya još uvijek je živa jer je i on ‘živ' ušao u drugi tjedan turnira. S Karlovićem se dobro namučio da bi uzeo pobjedu u 4 seta. U trećem kolu prilično lako je izbacio Cipranina Marcosa Baghdatisa također u 4 seta da bi ga ždrijeb ponovo spojio s hrvatskim predstavnikom Marinom Čilićem. I nije loše počelo za Čilića, break odmah u prvom gemu meča donio mu je prednost koju je do kraja seta ipak ispustio kako je Murray podizao razinu svoje igre. Prvi set završio je 7:5 za Škota, a da se pri tom nije puno namučio. Sličan scenarij odigravao se i u drugom setu kojeg je pri vodstvu Murrayja od 3:1 prekinula kiša pa će se nastavak odigrati danas s početkom u 12.30 ako se organizatori budu držali rasporeda i naravno ako se nebo nad Wimbledonom razvedri. Murray bi trebao dobiti ovaj meč ako Čilić ne napravi drastičnu promjenu u svojoj igri jer po onom što smo vidjeli do prekida meča Murray je bio čvršći, brži i agresivniji, a i mnogo je manje griješio pa je logično očekivati da će baš on vidjeti četvrtfinale turnira. Čilić , na radost Murrayja i njegovih mnogobrojnih navijača, s ovakvom igrom ne može parirati Škotu.

Pobjednik hrvatsko-škotskog dvoboja u sljedećem kolu će ići na pobjednika najatraktivnijeg sutrašnjeg meča u kojem igraju Juan Martin Del Potro i David Ferrer. Obojica imaju svoje prednosti i mane, ali nesumnjivo su podjednako kvalitetni. Ferrer je trenutno 5., a Del Potro 9. igrač svijeta, no to je mala razlika koja neće igrati važnu ulogu u ovom meču. Važnija stavka bit će travnata podloga na kojoj je Del Potro u prednosti. Njegov servis na travi postaje ubojit i Ferrer će imati problema da ga ukroti. Reterniranje Del Potrovih servisa nije lako pogotovo ako ste ‘zemljaš' kao Ferrer. Ipak unatoč prednosti koju Del Potro ima zbog podloge, Ferrer je daleko iskusniji igrač i znat će iskoristiti svaku priliku koja mu se ukaže. On možda nije favorit za osvajanje ovog turnira, ali dat će sve od sebe da ode u četvrtfinale i tako napravi najbolji rezultat na ovom turniru u cijeloj svojoj karijeri. U meču treba očekivati dosta dugih izmjena koje nisu tipične za ovu podlogu, ali oba igrača su vrlo dobra s osnovne crte i onaj tko u tom segmentu ostvari prednost bit će korak bliže pobjedi. Vrlo važan bit će i postotak prvog servisa. Del Potro ima bolji servis no postotak ubačaja mora biti oko 70% kako bi ugrozio Ferrera i skratio poen. Sve u svemu čeka nas odličan meč dvojice klasnih tenisača koji bi mogli ostaviti i većeg traga na ovom turniru od samog prolaska u četvrtfinale.

Jučerašnja kiša velikim je dijelom zaslužna za raspored današnjih susreta pa ćemo tako u nastavcima gledati i mečeve Tsonge i Fisha te Gasqueta i Mayera. Fish protiv Tsonge u nastavak meča ulazi s prednošću od jednog seta pa vjerojatno nije bio najsretnija osoba na svijetu kad je sudac prekinuo meč. Poznato je da odgoda u pravilu odgovara igraču koji gubi jer stigne promijeniti svoj način igre i savjetovati se s trenerom. Tsongi baš to treba jer ono što je pokazao u prvom setu protiv Amerikanca nije bilo dovoljno za dobrog, ali ne i odličnog Fisha. Tsonga nije bio inspiriran kao inače i to ga je koštalo, a sad kad su mu nebesa poslala dar u obliku kišnih kapi ima drugu priliku da ovaj meč okrene u svoju korist. Protiv Fisha u međusobnim ogledima vodi 2:0, kvalitetniji je tenisač i trebao bi ovaj meč na kraju okrenuti u svoju korist.

Ovogodišnji Wimbledon ponovo može zasjati u punom sjaju sad kad nogomet više nije na radaru svjetske sportske javnosti. Tenis će opet biti glavna sportska priča tjedna, ali prvi tjedan turnira već je odnio dvije velike žrtve. Maria Sharapova i Rafa Nadal više ne stanuju u All England Clubu nakon što su izgubili mečeve koje su realno trebali dobiti. Nadal je izgubio od 100. igrača svijeta Rosola i tako izgubio priliku da se osveti Đokoviću za poraz koji mu je nanijeo prošle godine u finalu, a Sharapova je izgubila od Sabine Lisicki sa 6:4, 6:3 i tako propustila potvrditi dobru formu u kojoj igra cijele godine. Pobjednika Roland Garrosa više nema na turniru, ali to će možda otvoriti mjesto nekim drugim igračima i igračicama da eventualno zasjaju na legendarnoj wimbledonskoj travi.