10bet
Neteller
Unibet UK offer:
bet £20 get £40


Unibet Italiy Seria B

32red casino 320%
Home / Sport / ‘Generali’ Falcao i Messi predvode svoje momčadi u izravnom dvoboju na vrhu Primere

‘Generali’ Falcao i Messi predvode svoje momčadi u izravnom dvoboju na vrhu Primere

Velika večer očekuje se večeras u španjolskoj Primeri. Barcelona na svom Nou Campu dočekuje najveće iznenađenje dosadašnjeg dijela prvenstva, a to je Atletico Madrid dok će Real Madrid ugostiti još jedan katalonski klub, Espanyol. Utakmica Reala i Espanyola ne bi trebala biti rezultatski neizvijesna jer je razlika u kvaliteti prevelika, ali dvoboj lidera Barce i njenog prvog pratitelja Atletica trebao bi biti spektakularan.

Malo tko je na početku prvenstva mogao pretpostaviti da će prvi pratitelj Barcelone biti Atletico Madrid. Očekivalo se još jedno neizvijesno prvenstvo u kojem će Real i Barca voditi blisku utrku za naslov, ali kraljevski klub već sada zaostaje 11 bodova za Barcom, a u prvog izazivača se prometnuo manji madridski klub za kojeg se nije očekivalo da bi mogao pratiti tempo ovog dominantnog dvojca. Ipak, Diego Simeone i dalje odolijeva izgledima i prkosno prati Barcelonu na samo šest bodova zaostatka, a iza svojih leđa drži velikog gradskog suparnika.

Nova prilika da iznenadi i da još ozbiljnije istakne kandidaturu za naslov pruža mu se večeras protiv Barcelone. Eventualna pobjeda smanjila bi zaostatak na samo tri boda te bi prekinuo Barcin niz nepobjedivosti koji traje od početka prvenstva. Za takav pothvat Atleticu će trebati puno hrabrosti, znanja i sreće. Samo savršeno odigrana utakmica dovoljno je dobra da bi se srušila Barcelona na Nou Campu. Atletico je prije samo dva kola igrao protiv Reala, te je najavljivao da će srušiti dominaciju svog gradskog suparnika. Pokazalo se da su najave bile preoptimistične jer izgleda da je Atletico izgorio u želji da dobije veliki derbi. Sada mu se pruža nova prilika u još važniojoj utakmici, protiv izravnog konkurenta za naslov.

Atletico ima kvalitetu da se suprotstavi Barceloni, a Simeone se pokazao kao vrlo kvalitetan trener koji zna izvući najbolje iz svojih igrača. Njegov trenerski potpis vidi se u igri Atletica koja je čvrsta i beskompromisna te svrsishodna u svakom trenutku. Nema tu praznog hoda, čak i kada momčad gubi uvijek zadržava kompaktnost i odlučnost da preokrene rezultat u svoju korist. U tome presudnu ulogu ima njihov vanserijski napadač Radamel Falcao koji igra u neviđenoj formi. U prošlom kolu zabio je pet golova i ponovo zadivio svjetsku javnost svojim golgeterskim sposobnostima. Pet udaraca po golu i pet golova je sasvim dovoljno upozorenje Barcinoj obrani i Valdesu da s ovim momkom nema šale i da bi svaka lopta koja dođe u zonu šuta mogla završiti u Barcinoj mreži.

No koliko god Falcao ulijevao sigurnost svojoj momčadi koja se uvijek na njega može osloniti u Barci stanuje jedan još veći čarobnjak nogometne lopte, a to je naravno Leo Messi. Čovjek koji ruši razne nogometne rekorde prošlog tjedna je porušio i onaj Gerda Mullera. Veliki Nijemac više nije čovjek koji je zabio najviše golova u jednoj kalendarskoj godini jer je i taj rekord sa svojih 86 golova srušio mali argentinski čarobnjak.

Nije Barca samo Messi. Svaki igrač kojeg Villanova pošalje na teren vjerojatno je najbolji na svijetu na svojoj poziciji. Ako i nije najbolji pripada samom vrhu. O veznom redu Barce napisani su udžbenici i nema potrebe trošiti riječi na karakteristike Xavija, Inieste ili Fabregasa. Mali nedostaci današnje momčadi Barcelone mogle bi se naći samo u obrani gdje ponekad Mascherano i Pique znaju učiniti grube pogreške pa ih protivnici često kazne. Budu li i danas griješili mogli bi staviti Valdesa na teške muke jer protiv Falcaa neće imati velikih šansi ako se s njim nađe oči u oči.

Tiki-taka će i dalje biti glavno Barcino oružje jer ovaj tim drugačije ni ne zna igrati. Pitanje je samo koliko će Atleticova igra uspjeti neutralizirati Barcine čarobnjake. Budu li ‘Atletičari' na razini koju od njih zahtjeva Diego Simeone iznenađenje je moguće, a samim time bi se prvenstvu vratila draž. Pogotovo ako i Real Madrid dobije Espanyola. Vrh poretka bi se zgusnuo i imali bismo tri momčadi u s realnim šansama za naslov. Pobijedi li Barcelona prvenstvo je praktički gotovo.