10bet
Neteller
Unibet UK offer:
bet £20 get £40


Unibet Italiy Seria B

32red casino 320%
Home / Sport / Gradski rat za titulu prvaka

Gradski rat za titulu prvaka

Jučer je kompletirano 23. kolo engleskog Premiershipa. Ni ovaj put nije manjkalo iznenađenja u najatraktivnijoj ligi Starog kontinenta. Prvoklasnu senzaciju napravio je Everton pobjedom nad Manchester Cityjem te je tako dodatno zakomplicirao stanje na samom vrhu tablice. Sada je postalo kristalno jasno da će naslov ovogodišnjeg prvaka stanovati u Manchesteru, samo se ne zna hoće li to biti u crvenom ili plavom dijelu grada.

Iskusni Alex Ferguson opet je pogodio. Početkom zimskog prijelaznog roka prodao je Darrona Gibsona Evertonu, a njegov bivši igrač zahvalio mu je tako što je zabio pobjedonosni pogodak za svoj novi klub u utakmici protiv vodećeg Manchester Citiya. Ova pobjeda Evertona nad Cityjem najviše je razveselila legendarnog Škota na Unitedovoj klupi jer je Crvenim vragovima otvorila priliku da se bodovno izjednače sa Cityjem na vrhu tablice. Naravno, United je prihvatio priliku i rutinski je svladao Stoke na svom Old Traffordu rezultatom 2:0. Uspjelo im je to i bez njihovog najboljeg igrača, Rooneyja, pogocima Berbatova i Hernandeza, oba puta iz penala. Sasvim dovoljno za novo bodovno izjednačavanje sa Citiyem na vrhu tablice. City ove godine sigurno igra najljepši i najefikasniji nogomet u ligi i sigurno je najkvalitetnija momčad ne samo na Otoku nego vjerojatno i na svijetu, ali bez obzira na to United ih prati u stopu koristeći svaki njihov pogrešan korak. Ne može se reći da United nije kvalitetan, ali pomlađena momčad sir Alexa Fergusona svoje utakmice dobrim dijelom pobjeđuje i na račun iskustva i tradicije velikog kluba. Koliko je važno iskustvo u ovakvim neizvjesnim utrkama za prvaka govori i činjenica da je Ferguson morao iz mirovine vratiti Paula Scholesa kako bi dodatno osnažio momčad, ne samo igrački već i karakterno jer će upravo šampionski karakter donijeti ključne bodove na kraju prvenstva. Uz Giggsa i Scholesa koji su u dresu Vragova prošli sve moguće uspone i padove taj se zadatak čini puno lakšim.

Iza vodećeg dvojca situacija je također neizvjesna. Najbolje od ostatka lige kotira Tottenham koji je, predvođen Lukom Modrićem kao strijelcem i asistentom, pobijedio Wigan rezultatom 3:1. Za Tottenham je strijelac ostala dva pogotka na utakmici bio Gareth Bale. Tottenham sada za vodećim dvojcem zaostaje samo 5 bodova pa momčad iz Londona s pravom sanja šampionske snove. Možda se čini nerealno da bi mogli napasti sam vrh lige, ali Redknapp je posložio izvrsnu momčad koja igra odlično u kontinuitetu i koja još uvijek ima dobre izglede za naslov prvaka. Prije toga morat će dočekati poneki kiks klubova iz Manchestera, ali ako se to i ne dogodi Tottenham će sigurno ispuniti svoj prvi ovosezonski cilj, a to je igranje u Ligi prvaka dogodine. Kako sada stvari stoje prave konkurencije trenutno nemaju kada je u pitanju njihova 3. pozicija. Chelsea je u posljednje dvije utakmice upisao 2 mršava remija protiv Norwicha 0:0 te protiv Swanseaja 1:1 i sada za Tottenhamom zaostaje velikih 7 bodova. Osim lošeg bodovnog učinka trenera Villasa Boasa mora brinuti i činjenica da  njegova momčad u posljednje dvije utakmice nije zabila ni jedan gol. U posljednjem remiju sa Swanseajem oba gola su zabili igrači Swanseaja, jedan u Chelseajevu i jedan u svoju mrežu. Za momčad koja je prije godinu dana iskrcala 53 milijuna funti za Fernanda Torresa to je premalo. Napad je oslabljen  i izostankom Didiera Drogbe koji igra Afrički kup nacija, ali ako Chelsea ovisi o golovima 33-godišnjeg napadača onda je možda vrijeme za ponovni šoping. Naravno, ako Abramovič i dalje želi ispuniti svoju ambiciju, naslov Lige prvaka.

Nekoć slavni engleski klub Liverpool ni ove sezone ne može na vrh, čak ni kada mu na klupi sjedi legenda kluba Kenny Dalglish. Liverpool je i ove sezone osuđen na borbu za ulazak u Europsku ligu, a gostujuća pobjeda u posljednjem kolu nad Wolverhamptonom sigurno će mu pomoći da ispuni barem taj minimalni cilj. Strijelci za Liverpool protiv Wolvsa bili su Bellamy, Carroll i Kuyt. Sve izgleda lakše sada kad je kapetan Steven Gerrard odmoran i zdrav. Srećom za momke iz grada Beatlesa njihov prvi pratitelj Arsenal je remizirao protiv slabašnog Boltona rezultatom 0:0 pa sada imaju jedan bod ispred Londončana koji će im svakako biti od koristi u borbi za Europsku ligu. Arsenal je ostao bez 2 boda i bez zabijenog pogotka u jučerašnjoj utakmici s Boltonom, ali je svejedno prekinuo crni niz od tri poraza koji je imao prije ove utakmice. Remi s Boltonom i nije neka utjeha za Wengera, ali i to je bolje od poraza. Bolton se na svom Reebok stadionu čvrsto suprotstavio Gunnersima i odnio bod koji ih sada ostavlja 2 boda iznad zone ispadanja. Izgleda da za Arsenal ove sezone nema sreće ako Van Persie ne zabija.

Od ostalih rezultata valja izdvojiti i pobjedu Newcastlea od 2:0 u utakmici s Blackburnom. Newcastle sada drži 5. poziciju usprkos pognozama sručnjaka da će nakon odličnog starta u sezonu potonuti u donji dio tablice. Blackburn, s druge strane, i dalje boravi u zoni za ispadanje, a kakve igre prikazuje tijekom cijele godine ne bi bilo čudno da dogodine zaigraju u nižem razredu engleskog nogometa. Ostaje im još dosta vremena za spas, ali ne poprave li svoju igru ovogodišnja pobjeda nad Manchester Unitedom ostat će jedina svijetla točka sezone.