10bet
Neteller
Unibet UK offer:
bet £20 get £40


Unibet Italiy Seria B

32red casino 320%
Home / Sport / Hoće li se rasplamsati Vatreno srce?

Hoće li se rasplamsati Vatreno srce?

Večeras u 20.45 kreće i hrvatska priča na ovom europskom prvenstvu. Na stadionu Miejski Vatreni igraju protiv neugodne Irske utakmicu koja je vjerojatno ključ naše sudbine kada je prolazak skupine u pitanju. No prije ove, nama najzanimljivije utakmice na teren će reprezentacije Italije i Španjolske koje će odigrati prvi dvoboj u našoj skupini.

Koliko god nama bila važna utakmica Vatrenih protiv Irske mora se priznati da je prvi susret Italije i Španjolske ‘derbi' današnjeg dana. To je utakmica dva vrlo jaka protivnika s bogatim pedigreom kada su u pitanju nastupi na velikim natjecanjima. Španjolska je aktualni svjetski i europski prvak, a na ovom natjecanju želi uzeti i svoj treći uzastopni veliki naslov i napraviti nešto što nitko nikada nije, svojevrsni hat- trick velikih pokala. No Italija ne treba imati komplekse od Španjolske što se broja velikih pokala tiče. Četverostruki svjetski prvak u svojoj kolekciji ima i jedan europski naslov i ogromno iskustvo i tradiciju igranja velikih natjecanja.

Čudno je to reći ali Italija je u današnjem dvoboju autsajder. Španjolska je toliko jaka i uigrana momčad da je protiv apsolutno svake momčadi svijeta u ovom trenutku favorit pa tako i protiv Azurra. No momčad Cesarea Prandellija nije bez izgleda protiv zvjezdane i samopouzdane Furije. Poznato je da Talijani ne ‘pate' na ljepotu nogometa, njima cilj opravdava sredstvo, a ako treba oni će se braniti svih 90 minuta i čekati svoju priliku iz prekida. Za takve situacije u momčadi imaju specijalista Andreu Pirla koji je majstor ‘mrtve' lopte i uvijek je u stanju nešto zakuhati iz takvih situacija. Drugo oružje Talijana bit će kontra. Pirlo je ovdje također vrlo važan igrač. On svojom brzom i točnom loptom za Balotellija ili Cassana može otvorit obranu španjolske i kreirati dobru priliku za svoje napadače. O njima ovisi ostatak posla tj. hoće li zabiti ili promašiti. Zabiju li bar jednog Španjolci bi se mogli naći u problemu.

Talijani imaju svog Pirla, ali što reći o Španjolcima koji imaju barem šest ‘Pirla'. Redom Xabi Alonso, Xavi, Silva, Fabregas, Iniesta, Cazorla su igrači koji imaju perfektnu tehniku, brzinu, točnu loptu i moć realizacije. Kada u veznoj i napadačkoj liniji imate takav arsenal moćnih igrača onda se jednostavno ne morate nikoga bojati. Španjolska će igrati svoju igru, kratki pasovi, beskonačan posjed lopte i čekanje pravog trenutka da se iskoriti i najmanja rupa u talijanskoj obrani- oni drugačije ni ne znaju. Zabiju li rano prvi pogodak, Talijane bi mogla pogoditi i rezultatska katastrofa. Unatoč snazi Španjolska ima i slabih strana. To se posebno odnosi na realizaciju koja zna izostati pogotovo sad kada nema Ville, te kiksevima sklonu obranu koja se zna previše zaigrati i tako Casillasa ostaviti na vjetrometini.  Španjolci su favoriti, ali bili su to i Nizozemci protiv Danske jučer pa su ostali bez ičega.

Svaka čast Talijanima i Španjolcima, ali nas više zanimaju naši Vatreni. Bilić Boysi kreću u tešku bitku protiv Irske za svoje prve bodove u skupini, a to neće biti nimalo lak posao. Iako Bilić nije izričito izdiktirao sastav (što je i normalno) vrlo je vjerojatno da će Vatreni zaigrati u formaciji 4-4-2 s Pletikosom na vratima, Srnom, Ćorlukom, Schildenfeldom i Strinićem u obrani Rakitićem, Modrićem, Vukojevićem i Perišićem u obrani. Napadačka postava je najneizvjesnija jer za nju konkuriraju Jelavić koji je na okupljanje reprezentacije došao u strašnoj golgeterskoj formi, zahvalni Mandžukić i genijalac Eduardo. Tko god od njih zaigrao od njega će se tražiti konkretan učinak, a to znači golovi. U ovoj utakmici neće biti mjesta olako zapucanim šansama jer one protiv tvrdog protivnika kakav je Irska mogu biti posebno skupe. Hrvatska bi svoju šansu trebala tražiti igrom kroz sredinu i kratkim pasevima po zemlji i tako ne dozvoliti Ircima da krenu u svoj okomiti napad. Mnogo toga će ovisiti o našem motoru momčadi, Luki Modriću, koji ima zadatak otvarati igru točnim loptama na bokove za Perišića ili Rakitića koji će biti zaduženi za zadnji pas prema našim napadačima. To je osnovni plan koji se mora provesti u djelo naši žele uzeti tri boda.

Irska neće biti samo statist u ovom dvoboju. Otočki stil nogometa s taktikom koju im je usadio legendarni Giovanni Trapattoni je tvrd orah za svakoga, pa tako i za Hrvatsku. Irci su vrlo opasni kada se iz obrane transformiraju u napad pa je zato pogubno gubiti lopte na sredini terena jer će Irci preko svojih krila Duffa i McGeadyja tražiti svog najboljeg igrača Robbiea Keanea koji je uvijek u stanju poentirati. Ne treba zaboraviti ni Irski nacionalni ponos koji je uvijek na visokoj razini što ih čini još težim protivnicima.

Hrvatska je blagi favorit ovog dvoboja jer ima kvalitetnije nogometaše, pogotovo na sredini terena gdje se očekuje najveća bitka, ali od ove utakmice ne treba očekivati atrakciju. Zabiju li Vatreni 2 gola to bi trebalo biti dovoljno za pobjedu, ali to je samo teorija. Prave stvari nas očekuju na terenu.