10bet
Neteller
Unibet UK offer:
bet £20 get £40


Unibet Italiy Seria B

32red casino 320%
Home / Sport / Hrvatska bez predstavnika u drugom tjednu US-Opena

Hrvatska bez predstavnika u drugom tjednu US-Opena

Nema više naših tenisača u New Yorku.

Jučer Ivan Ljubičić, danas Čilić i Karlović. Oprostili su se najbolji hrvatski tenisači  od svojih nastupa na posljednjem Grand Slamu sezone. Teško je reći jesmo li više očekivali. Ždrijeb je htio da Čilić mora na peterostrukog pobjednika, velikog Rogera Federera. Obično su takvi mečevi najlakši. Pritisak je minimalan, no, ne i ovaj put. Međugorac je osjećao da može dobiti. Svjestan je i on, kao i mnogi, da Roger više ne može u kontinuitetu tri seta odigrati na najvišem nivou, pa je tu vidio svoje izglede. Sjetio se i Tsonge i Wimbledona, njegovog preokreta kod Švicarčevog vodstva 2:0. Između ostalog, trijumf kolo prije, kada je Bernard Tomić brojio par osvojenih gemova, daje za pravo Marinu da vjeruje.

Arthur Ashe, centralna pozornica US Opena, bio je motiv više da Čilić izvuče maksimum svojih mogućnosti. U njihovom trećem međusobnom ogledu opet je Federer bio bolji, iako je Marin zaprijetio više nego u prethodna dva njihova dvoboja. Osvojio je i set, igrao dobro, ostaje žaljenje jer je mogao mnogo više. Već u četvrtom gemu, Međugorac ne koristi tri break lopte. Švicarac je igrao odlično na mreži, bio iznimno precizan i agresivan te uzeo prvi set. Vidljiv pad u igri u drugoj dionici kod Federera koristi hrvatska uzdanica, te nakon osvojenog breaka kod vodstva 5:4, anulira prednost protivnika. U trećem setu Čilić stiže i vratiti rani break zaostatka, no kad je sudac opomenuo Marina kod rezultata 4:4, zbog odugovlačenja na servisu, spasa više nije bilo. Tada radi dvostruku pogrešku, gubi set, ali i psihički tone te je četvrti set lako otišao u korist Švicarca. Čilić se vraća kući, nije razočarao. Nije sramota izgubiti od najvećega svih vremena. Pružio je dobar otpor Rogeru, kakav vjerovatno neće njegov idući protivnik- Juan Monaco, u osmini finala zadnjeg turnira od četiri najveća ove godine.

Ivan Ljubičić i David Nalbandian stari su znanci. Devet puta su se sastajali, a ovo je četvrta pobjeda konroverznog Argentinca. Bio je bolji od Ljube prošle godine u Cincinnatiju i Madridu 2004. i 2005. godine, te jučer ovdje u New Yorku. Ivan pamti pobjede u Indian Wellsu, Miamiju, Chini, Davis Cupu u Zagrebu, te Madridu. Jučerašnji dvoboj zasluženo je pripao momku iz Buenos Airesa, u četiri seta. Imao je Ljubo svoje šanse, no u jučerašnjem meču jednostavno nije išlo. Ovako, ide na zasluženi odmor. Tijelo sve teže podnosi napore koje zahtjeva vrhunski tenis. Dok ide, ide- kaže Ivan.

Kao da smo najviše tužni zbog Ive Karlovića. Izbacio je iz turnira vrlo dobrog Richarda Gasqueta, ali danas se na putu našao iznimno raspoloženi Aleksandr  Dolgopolov. Ukrajinac je jako nadaren tenisač, ove godine je osvojio i svoj prvi ATP naslov- umaški turnir gdje je u finalu bio bolji od Marina Čilića. Pogotovo nam je žao zbog činjenice da je „div sa Šalate“ imao prvi set u rukama i rani break u drugom. No to je bilo sve. Dolgopolov je reternirao fantastično, servirao još bolje, i u daljnjem tijeku meča nije nudio osobite mogućnosti Karloviću za pobjedu. Na koncu, slavlje Ukrajinca u četiri seta za drugi tjedan i osminu finala.