10bet
Neteller
Unibet UK offer:
bet £20 get £40


Unibet Italiy Seria B

32red casino 320%
Home / Sport / Jedan je Alex Del Piero

Jedan je Alex Del Piero

U 37. godini života, veliki talijanski nogometaš raduje se nadolazećim izazovima. Juventus se pojačao i ciljevi su vrlo visoki. Je li ovo sezona u kojoj će Alex udariti posljednji pečat veličanstvene karijere?

O nekim se ličnostima ispredaju legende. Alessandro Del Piero nudio je nešto više od same igre. Poezija u pokretu. Njegov život u cjelini, sa svim svojim neznatnostima, gotovo nestvaran poput neke bajke, bijaše radost za sve one koje nogomet i sve oko njega, smatraju načinom života. Za neke se nogometaše kaže kako loptu guraju drugačije od ostalih.

Takav je bio i ovaj velikan svjetskog nogometa. Danas je malo takvih španera. Malo onih koji sviraju najljepše rapsodije, uveseljavaju široki nogometni puk svojim lucidnim rješenjima i beskrajnim talentom. Njegova zvijezda ne prestaje sjati pa tako Alex, u zimi svoje grandiozne karijere, nestrpljivo iščekuje novu sezonu svog Juventusa. Izazova ne nedostaje. Iako je u karijeri osvojio gotove sve, osjeća da još nogometne čarolije može ponuditi i pomoći Staroj dami da u sezoni od koje se mnogo očekuje, još jednom napravi veliki rezultat. Slavni Juventus ostala je jedina  ljubav velikog Del Piera. Prva i jedina reklo bi se. Bio je i bit će mu vjeran do posljednjeg dana. I daha.

Alessandro Del Piero rođen je 9. studenog 1974. godine u Coneglianu- gradiću na samom sjeveru Italije. Na početku svog nogometnog puta bio je vratar, kao želja majke Brune zbog boležljivosti i krhkog zdravlja ovog, kasnije će se pokazati, jednog od najvećih talijanskih nogometaša svih vremena. Brat Stefano također je izabrao nogomet. Nije bio posebno nadaren ali je u svom mlađem bratu vidio veliki potencijal. Na njegov nagovor, majka popušta te mali Aleks postaje napadač gdje se najbolje osjećao i snalazio. S trinaest godina napušta rodni kraj i odlazi u Padovu kako bi se nametnuo vršnjacima i trenerima te pokušao ostvariti svoje snove. Nogometne snove. Za dvije sezone odigrao je 14 utakmica i postigao jedan pogodak. Padova je tada igrala Seriu B. Već 1993. godine pristižu prve ozbiljnije ponude Milana i Juventusa. S osamnaest godina odlazi u Torinskog giganta i tu počinje jedna od najljepših talijanskih nogometnih priča.

Reggina je bila klub protiv kojeg Del Piero prvi put zabio u crno-bijelom dresu. U svojoj prvoj pravoj sezoni u Seriji A, u 29 utakmica postigao je 8 pogodaka i na taj način pomogao svojoj momčadi da vrati Scudetto u Torino. Plemenitost i nogometne majstorije nisu mogli proći nezapaženo pa su i nagrade počele pristizati. U sezoni 97/98 okrunjen je Aleks za najboljeg talijanskog nogometaša.

29. lipnja 1999. godine potpisuje novi, petogodišnji ugovor sa dosadašnjim klubom. Ugovor života. Kirurški precizne asistencije suigračima, savršeno odmjereni slobodni udarci i savršena igra jedan na jedan, samo su pojedini detelji iz nepresušne riznice nogometnih čarolija ovog velikana. Nažalost, ozljede ga nisu mimoišle. Često je naglašavao kako je to sastavni dio bavljenja nogometnim zanatom ali unatoč nedaćama, uvijek se vraćao jači i spremniji.

Prvak svijeta sa Italijom, europski prvak s Juventusom. Grandiozna karijera. Aleksova karijera. Konačni genijalac koji još nije rekao zadnju riječ i odsvirao posljednje taktove svoje nogometne rapsodije.