10bet
Neteller
Unibet UK offer:
bet £20 get £40


Unibet Italiy Seria B

32red casino 320%
Home / Sport / Juventus protiv Napolija traži bodove za priključak vodećem Milanu

Juventus protiv Napolija traži bodove za priključak vodećem Milanu

Serie A nam je u subotu donijela iznenađenje na utakmici Catanie i Milana. Favorizirani Milan, vodeća momčad prvenstva, odigrao je samo 1:1 izgubivši dva važna boda u utrci za naslov prvaka. Danas će svoj susret odigrati i Milanov prvi pratitelj Juventus koji eventualnom pobjedom protiv Napolija ima priliku smanjiti zaostatak za liderom na samo dva boda.

Kada govorimo o ovosezonskom Juventusu onda govorimo o doslovno nepobjedivoj momčadi. Antonio Conte, legendarni kapetan i sadašnji trener Juvea, od ove momčadi je napravio ‘armirani beton' koji u 29 dosadašnjih kola nije izgubio niti jedu utakmicu. Crno-bijeli su do sada upisali 15 pobjeda i 14 remija bez ijednog poraza, ali to im svejedno nije dovoljno da budu lider prvenstva u ovom trenutku iako se mora priznati da se radi o strašnom dostignuću torinske momčadi. Pa unatoč činjenici da je Conteov primarni nogometni postulat ne primiti gol i sačuvati svoja vrata Juventus je učinkovit i u napadu. Do sada su zabili 46 golova što ih stavlja na treće mjesto najefikasnijih momčadi lige i baca sasvim novo svjetlo na njhovu igru. Osim što su neprobojni u obrani vrlo brzo se transformiraju u napad i dobro drže loptu. Vezna linija kojom dirigira maestro Andrea Pirlo potpomognut svojim prvim violinama Pepeom, Vidalom i Marchisiom uspijeva zaustaviti većinu napada protivnika, ali uspijeva biti i dovoljno kreativna da napadačima Vučiniću, Quagliarelli te svom prvom topniku Matriju servira dovoljno prilika koje onda oni s velikim postotkom točnosti pretvaraju u golove. Koliko može biti ubojita Juveova napadačka linija dobro je osjetila Fiorentina prije 2 tjedna kada ju je Juventus na njenom travnjaku razbio s 5:0 što i nije baš čest rezultat u tvrdoj talijanskoj ligi. Sada Juve na svom novom stadionu dočekuje Napoli, možda i najatraktivniju talijansku momčad, protiv koje neće imati nimalo lak zadatak. Ako u Italiji postoji momčad koja može nanijeti prvi ovosezonski poraz Juventusu onda je to razigrani i maštoviti Napoli protiv kojeg će Juventusova obrana sigurno raditi ‘prekovremeno' kako bi ga zaustavila.

Napoli će u Torino doći sa četvrte pozicije na tablici i s velikim motivom osvajanja sva tri boda koja bi mu uvelike pomogla u borbi s Laziom i Udineseom za mjesto koje vodi u Ligu prvaka u kojoj su ove godine ostavili odličan dojam. Sada kad je za njih ovogodišnja Liga prvaka završila u osmini finala mogu se u potpunosti posvetiti domaćem prvenstvu u kojem također igraju u razini očekivanja. Naravno, san njihovih navijača s početka sezone da bi se mogli boriti za naslov prvaka nije bio realan uglavnom zbog premalog igračkog kadra, ali za Napoli bi i dostizanje Lazija na 3. mjestu bio velik rezultat. Da bi to lakše ostvarili dobro bi im došla sva tri boda s današnje utakmice, protiv današnjeg jakog protivnika. Ne treba posebno naglašavati da će Napoli igrati na pobjedu jer on tako uvijek i igra bez obzira tko bio s druge strane terena, ali je moguće da Walter Mazzarri na teren izvede nešto defanzivniju postavu koja bi svoju igru temeljila na presingu na svojoj polovici terena iz koje bi onda jurišala u brze kontre. Takav stil je Napoli već demonstrirao nekoliko puta ove godine i mora se reći da im jako dobro leži. Brzi i motorični igrači poput Hamšika i Cavanija potpomognuti Garganom i Inlerom svakako mogu ugroziti vrata Buffona i zabiti ukoliko im se za to ukaže prilika. Istina je da je Napoli domaćinska momčad koja zna imati problema na gostovanjima, ali je istina i da posebno nadahnuto igraju protiv velikih, renomiranih klubova kojima vrlo često znaju uzeti skalp. Vidjet ćemo koja će strana njihovog karaktera prevagnuti večeras, ali je sigurno da će stvoriti puno muke Juventusovim stoperima. Napolijevi igrači zabili su ove sezone 56 golova i u toj su kategoriji druga momčad lige, pa je za očekivati da njihov napad neće ispaliti ‘ćorak' baš sada kad se skupljaju bodovi koji mogu definirati ovu sezonu u kojoj je do sad Napoli zaslužio samo pohvale.

Pomalo je nezahvalno prognozirati bilo kakav ishod sutrašnje utakmice u kojem bi Juventus ostao bez ičega jer za to se jednostavno nema pokrića, ali ako ijedna momčad može iznenaditi u Torinu onda je to razigrani Napoli koji mora odigrati iznad svojih mogućnosti da bi upisao bod(ove) koji će ga ostaviti u utrci za 3. mjesto. S druge strane Juventus bi eventualnom pobjedom došao na samo 2 boda od vodećeg Milana i san o naslovu, nakon dugih godina čekanja, opet bi se rasplamsao. Neriješenim ishodom sretniji bi sigurno bio Napoli, a najsretniji Milan koji bi ostao neugrožen na vrhu tablice. Zbog toga valja očekivati da će Juventus učiniti sve ne bi li pobijedio i oživio snove o naslovu prvaka.