10bet
Neteller
Unibet UK offer:
bet £20 get £40


Unibet Italiy Seria B

32red casino 320%
Home / Sport / Ljubin debi na centralnom terenu

Ljubin debi na centralnom terenu

Prvi tjedan najvećeg svjetskog teniskog turnira je za nama, naši asevi su se pogubili putem, a vodeći favoriti koračaju ka samoj završnici. Kiša ni ove godine nije zaobišla All England Club, zadavala je glavobolje organizatorima ali unatoč tome, do subote uvečer, završeni su svi mečevi koji su bili na rasporedu. Ivan Ljubičić najduže je od naših tenisača ostao u turniru.

Treće kolo ponovno je bilo kobno za našeg drugog reketa. Iako debelo u tridesetima, Banjalučanin igra odličan tenis, prvo kolo i pobjeda nad Čilićem, u drugom je stradao Ukrajinac Stakhovsky. Treća runda donijela je debi našeg tenisača na centralnom terenu i velikog protivnika, Andy Murraya, domaću uzdanicu  voljeli bi i Britanci, legitimnog nasljednika Fred Perrya. Silno je Ivan želio istrčati na glavni teren Wimbledona, nikada do sada nije imao priliku i nije razočarao. Igrao je dobro, imao je  prilika za više, no 3:1 za Britanca krajnji je ishod. Imao je Ivan u prvom setu break i 4:3, trebalo je samo ostati miran na servisu, no dvije dvostruke pogreške nažalost su bile kaženjene, te je Murray uzeo Ivanu servis. Potom još jedan za 6:4, možda krucijalan trenutak meča. Možemo se pitati kako bi bilo da je bilo. Drugi set pripao je našem tenisaču istim rezultatom, zatim evidentan pad koncentracije u trećem i 6:1 za Škota. Četvrti set Ljubo okreće 3:5, no tie break je bio koban. Drugi tjedan Wimbledona ostao je samo san, sa 32 godine, u zimi karijere. Ivan pokazuje da može parirati najboljima na najvišem nivou, još nema razloga za „zbogom tenisu“.

Marin Čilić definitivno proživljava teške trenutke. Rezultati ove godine nisu baš najbolji. Nadajmo se samo da kriza neće dugo trajati, jer Marin više ne stanuje na poziciji ATP ljestvice koju zaslužuje, s obzirom na svoj talent.
Ivo Karlović morao je čestitati Lukaszu Kubotu već u drugom kolu, kvalifikantu kojeg ćemo gledati i u drugom tjednu turnira, s obzirom da je u meču trećeg kola bio bolji od Francuza Gaela Monfilsa. Za drugo veliko iznenađenje pobrinuo se mladi Australac Bernard Tomić, koji je u trećem kolu bio bolji od Šveđanina Robina Soderlinga, glatko 3:0 u setovima. Svi Australci znaju na travi, ali mladić hrvatskih korijena ipak je prvorazredna senzacija.

Još jednog velikog tenisača nema u osmini finala- Andy Roddick. Na pragu svoje tridesete i pomalo na izlaznim vratima. Prije dvije godine morao je osvojiti, 16:14 za Federera u mitskom finalu. Dio njega zasigurno je još uvijek mislima u tom meču, danas ne djeluje kao da može do kraja, čak ni sam on u to ne vjeruje, iako ne bi nikad priznao. Imao je Amerikanac 7:0 u međusobnim ogledima sa Španjolcem Felicianom Lopezom prije Wimbledona. 3:0 za Lopeza u petak. Previše je neobičnih poraza, Lu lani, sada Feliciano.

Đoković je imao dosta problema u trećoj dionici turnira, Cipranin Baghdatis pokazao se kao tvrd orah. Srbin je stigao razbiti i reket, zaraditi zvižduke uglađene Britanske publike, ali i slaviti na koncu 3:1. David Nalbandian nije ozbiljnije ugrozio Švicarca Rogera Federera, šesterostrukog pobjednika ovog turnira, laganih 3:0. Kroz protekle godine Federerove dominacije, Argentinac je uvijek stvarao probleme Švicarcu. Naravno, kada bi to htio, negdje između ribolova i rallya, znao je iznenaditi. Beskrajno talentirani Nalbandian mogao je napraviti puno više, ozljede i osebujno shvaćanja tenisa zaustavilo ga je na putu prema puno većoj karijeri. Federer ostaje u turniru i hita prema sedmoj kruni.

Prvi igrač svijeta, Španjolac Rafael Nadal za protivnika u trećem kolu je imao već pomalo zaboravljenog Luksemburžanina Gilles Mullera. Dugo se mučio prvi svjetski reket, sve do trećeg seta kada je slomio otpor protivnika. 7:6 7:6 6:0 na kraju za Španjolca. Moramo spomenuti i prošlogodišnjeg finalistu, Čeha Berdycha, koji je bio dosta uvjerljiv te konstantno prisutnog u kasnim fazama velikih turnira, Španjolca Davida Ferrera.  U osmini finala je i Xavier Malisse koji je nadigrao Jurgena Melzera u trećem kolu, bez većih problema, te Juana Martina Del Potra, koji djeluje vrlo uvjerljivo i s dosta samopuzdanja ide na ogled s prvim svjetskim tenisačem, Rafom Nadalom. Argentinac je iz Londona otpratio Francuza Gilles Simona, 3:0 u setovima.

Amerikanac Mardy Fish, također je među 16, nakon što mu je meč predao Robin Haase. Jo-Wilfried Tsonga u ponedjeljak će tražiti prolaz u četvrtzavršnicu najvećeg svjetskog turnira, u trećem kolu bio je bolji od povratnika na teniske terene, Čileanca Fernanda Gonzaleza. Francuz Richard  Gasquet, 17. nositelj, igra na visokom nivou i nije iznenađenje što je u osmini finala. Francuzu Michaelu Llodri iznimno dobro leži ova podloga, pa se tako i on našao među odabranima, Lu je stradao u trećem kolu, uhvativši Francuzu svega 7 gemova. Južni , 18. nositelj, u subotu je bio bolji od Španjolca Almagra , izborio tako plasman u osminu finala.

Parovi osmine finala :

Nadal – Del Potro
Berdych – Fish
Murray – Gasquet
Lopez – Kubot
Ferrer – Tsonga
Federer – Južni
Malisse – Tomić
Đoković – Llodra