10bet
Neteller
Unibet UK offer:
bet £20 get £40


Unibet Italiy Seria B

32red casino 320%
Home / Sport / Lyon na Gerlandu dočekuje neprepoznatljivi Athletic

Lyon na Gerlandu dočekuje neprepoznatljivi Athletic

Nakon uzbuđenja u Ligi prvaka večeras će oni malo manje ‘sretni' klubovi zaigrati u Europskoj ligi. Čak 24 utakmice igrat će se diljem Europe, a možda najatraktivniji i najneizvjesniji dvoboj nas očekuje na Gerlandu gdje će Lyon dočekati Athletic Bilbao.

Lavovi iz Lyona posljednjih nekoliko sezona polako postaju umiljate ‘mačkice'. Totalna dominacija kojom su obilježili prošlo desetljeće francuskog nogometa posljednjih se sezona rapidno istopila i sada Lyon više ne igra glavne uloge u raspodjeli trofeja kako onih u Francuskoj tako i u Europi u kojoj su donedavno bili važan faktor i to uglavnom u Ligi prvaka. Sada je njihova stvarnost Europska liga, a to je premalo za klub takvog renomea. U cijeloj toj priči mora se priznati da Lyon zapravo ni nema momčad koja bi mogla izboriti, a kamo li igrati važnu ulogu u LP. zato je možda baš ovo natjecanje kao skrojeno po njihovoj mjeri. Ovdje mogu iznova početi sa slaganjem momčadi, a u isto vrijeme odmjeravati snage s respektabilnim protivnicima da vide kako napreduju s rekonstrukcijom. Uvidjeli su to i čelnici ovog kluba koji je donedavno bio pojam za dobro i pametno ulaganje u momčad pa su najavili veliku rasprodaju već na zimu kako bi počeli pomalo slagati momčad za sljedeću sezonu.

No i ovakav Lyon dovoljno je dobar da nakon devet kola u domaćoj ligi drži 3. mjesto sa samo jednim bodom zaostatk za vodećim PSG-om koji bi ove godine trebao bez problema osvojiti naslov ako se ne dogodi čudo. Lyon će svoju afirmaciju tražiti u borbi za ulazak u Ligu prvaka, a taj posao zasad dobro odrađuju. U isto vrijeme dobro im ide i u EL. Trenutno su vodeća momčad svoje skupine sa stopostotnim učinkom nakon dvije odigrane utakmice. Posebno dojmljiva bila je utakmica prošlog kola. Lyon je slavio s 4:3 protiv Shmone u ludoj utakmici u kojoj je bilo svega i svačega.

Večeras si Lyon neće smjeti doputiti tako propusnu obranu kao u prošlom kolu. S napadačkim učinkom trener Remy Garde može biti zadovoljan, ali obrana mu mora biti čvršća ako večeras želi neokrznut prijeći preko opasnog Bilbaa. Biševac, Lovren, Dabo i Reveillere morat će biti čvršći ako žele zaustaviti opasne Baske. Napad će biti rezreviran za Gomisa i Lopeza, dvije ubojite špice koje redovito zabijaju i jako dobro se nadopunjavaju u napadu Lyona.

S druge strane terena stajat će zanimljiva i nepredvidiva momčad. Ponos Baskije pod vodstvom ‘El Loco' Bielse je momčad s dva oprečna lica. Jedno smo vidjeli prošle sezone kada su igrali vrlo atraktivan i učinkovit nogomet koji ih je doveo do finala ovog natjecanja, dok drugo lice nije tako obećavajuće. Ove sezone Athletic se muči gdje god da igra, a više ni njihov San Mames nije neosvojiva tvrđava. Momčad je tijekom ljeta ostala bez Javi Martineza, jednog od stožernih igrača, ali i dalje je u njoj ostalo mnogo kvalitete tako da je pomalo neobjašnjiv pad u njihovim ovosezonskim prezentacijama. U posljednjih 10 utakmica pobijedili su samo dva puta, a to je učinak ispod svake kritike za momčad koja bi se trebala boriti za vrh Pimere i biti važan faktor u Europskoj ligi. Trenutno zauzimaju tek 17. mjesto u španjolskoj ligi, a i u EL su tek na trećem mjestu s jednim bodom iz dvije utakmice.

S te strane Lyon je definitivno favorit ovog dvoboja, no ne treba zaboraviti da se Athletic može probuditi iz ove uspavanke kroz koju prolazi u bilo kojem trenutku i pokazati svoje pravo lice.

Iraola, De Marcos, Muniain, Aduriz i Llorente nisu zaboravili igrati nogomet, ali im treba jedan poticajan i velik rezultat da bi otpustili kočnice koje im se svakim novim porazom stvaraju u glavi. Zapravo, Athletic ove godine ima najviše problema s onim što im je donedavno bio zaštitni znak, a to je mentalitet, psihologija, kako vam drago. Čak i kada su igrački bili mnogo slabiji znali su odigrati preko svojih mogućnosti i napraviti rezultat. Sada kad imaju dobru momčad koja je pokazala da zna i može, u njima kao da je nestalo vatre. Zbog toga se očekuje da dokazani stručnjak Bielsa na tom planu napravi dobar posao i posloži momčad na tom planu prije večerašnje utakmice jer u ovom trenutku to je za Baske važnije nego sam izbor taktike i formacije s kojom će večeras istrčati na teren.