10bet
Neteller
Unibet UK offer:
bet £20 get £40


Unibet Italiy Seria B

32red casino 320%
Home / Sport / Medveščak traži prvu pobjedu u polufinalu

Medveščak traži prvu pobjedu u polufinalu

Hokejaši Medveščaka danas će se sastati s KAC Klagenfurtom u drugoj polufinalnoj utakmici doigravanja. Nakon što su prvi susret izgubili na domaćem ledu, Medvjedi će sada svoju prvu pobjedu morati tražiti na neugodnom gostovanju protiv preporođenog KAC-a. Prva utakmica je završila pobjedom Austrijanaca 4:0, a Medvjedi su se više iskazali u tučnjavi nego u hokeju pa će ova utakmica biti prava prilika da se vrate na pobjedničke staze i zaborave uvodni poraz.

Nakon što je Medveščak bez ikakvih problema prošetao četvrtfinalom pobijedivši Znojmo ukupnim rezultatom 4:0, polufinale im je došlo kao svojevrsno triježnjenje i prizemljenje. KAC je prvi put ove sezone došao do pobjede nad Medvjedima i to baš onda kada je bilo najvažnije- u prvoj polufinalnoj utakmici. Prethodnih šest utakmica zaredom dobio je zagrebački klub, ali Austrijanci su u međuvremenu doveli novog trenera pa sada ponovo igraju dobar, a pokazalo se i učinkovit hokej. U prvoj utakmici Austrijanci su imali i malu pomoć sudaca, ali darivali su ih i Medvjedi svojom lošom i nervoznom igrom. Večeras je prvi zadatak za hokejaše Martyja Raymonda da zaborave prvi susret i zaigraju onako kako su to radili većim dijelom ove sezone- koncentrirano i čvrsto. U prvoj utakmici nisu uspjeli zabiti gol, čak ni s igračem više, ali što je najgore nisu stvarali ni previše prilika pa će se to u današnjoj utakmici morati promijeniti.

Medvjedima sigurno posao neće olakšati činjenica da su Frank Banham i Joel Prpić suspendirani zbog tučnjave koja je obilježila prošli susret. Štoviše, Banham je kažnjen sa sedam, a Prpić s četiri utakmice suspenzije tako da Raymond na njihove usluge neće moći računati duže vrijeme i zato bi bilo vrlo dobro da već sada nađe nekoga tko će njihove pozicije popuniti trajno, barem do kraja ovog polufinala. Srećom za Medvjede jedan od junaka šakačkog obračuna, Robert Kristan, prošao je bez kazne te će on u današnjoj utakmici moći zauzeti svoje mjesto na golu. Ovaj put bilo bi dobro da pokaže svoju standardnu formu i da ne dopusti hokejašima iz Klagenfurta da ga ponovo ‘izbuše' kao što je to bio slučaj na prvoj utakmici. I trener KAC-a također ne može računati na dvojicu svojih hokejaša, Raphaela Herburgera i Thomasa Hundertpfunda jer oni imaju suspenzije koje nose iz prijašnje faze natjecanja, no to ne bi trebao biti velik problem za najbogatiju momčad lige koja će lako nadomjestiti njihov izostanak.

Današnja utakmica dat će nam odgovor je li Medveščak kapacitet za najviše domete. U ovoj utakmici Medvjedi nose teret favorita, bore se s probuđenim KAC-om, bore se sa sucima koji, ako ćemo biti potpuno iskreni očigledno nemaju isti kriterij za sve momčadi, te se bore sa izostancima važnih igrača. Uspiju li sve ove probleme pretvoriti u pobjedu na gostujućem ledu onda ne samo da će izjednačiti ukupni rezultat polufinla na 1:1 nego će pokazati i šampionski karakter, a to je ono što je često važnije i od same kvalitete. Za pretpostaviti je da ćemo vidjeti utakmicu različitu od one u Zagrebu jer Medveščak mora početi zabijati golove ako želi uopće imati izgleda za pozitivan rezultat. U Ledenoj nisu zabili, ali možda im se otvori u Klagenfurtu. Najbolji recept za pobjedu u ovoj utakmici dao je Sasha Pokulok koji je rekao: Morat ćemo igrati bolje obranu s obzirom da će nam nedostajati neki igrači. Moramo promijeniti i početak utakmice, moramo prvi zabiti i na tome početi graditi pobjedu te igrati pametnije, nego što smo igrali u utorak“.