10bet
Neteller
Unibet UK offer:
bet £20 get £40


Unibet Italiy Seria B

32red casino 320%
Home / Sport / Mini Vatreni zaustavljeni u polufinalu

Mini Vatreni zaustavljeni u polufinalu

Hrvatski futsal reprezentativci izgubili su polufinalni dvoboj protiv reprezentacije Rusije rezultatom 4:2. Pred prepunom zagrebačkom Arenom u kojoj je bilo 14 tisuća gledatelja i koja je porušila rekorde gledanosti Rusi su nadigrali sastav Mate Stankovića i plasirali se u finale u kojem će se sastati sa Španjolskom. Hrvatska će priliku za svoju brončanu medalju tražiti protiv Italije koja je svoje polufinale izgubila od Španjolske s 1:0.

U utakmicu s Rusima naši su igrači ušli prestrašeni i vidljivo impresionirani svojim favoriziranim protivnikom. Kazna za takav pristup došla je već nakon 30-ak sekundi utakmice kada smo primili prvi gol. Prudnikov se sjurio desnom stranom, izbjegao našu prestatičnu obranu, laganim trzajem prevario našeg vratara Jukića i lijepo pogodio u vratarev bliži kut. Bilo je 1:0, a da utakmica nije pošteno ni započela, a naša reprezentacija se prvi put na ovom prvenstvu našla u situaciji da mora loviti rezultat. Tim golom u vodu je pao početni plan Mate Stankovića da njegovi igrači pokušaju što duže ne primiti pogodak, pa se vrlo brzo moralo prijeći na plan B, ali je veliki problem bio što pričuvnog plana nismo imali. Zato su nas Rusi vrlo brzo opet kaznili. Nakon 5 minuta igre zabili su za 2:0 nakon što su našu obranu izigrala dva ruska Brazilca Cirilo i Pula. Cirilo je akciju završio jakim udarcem koji je završio u mreži pokraj Ive Jukića. Hrvatska je pokušala ugroziti Ruse u nekoliko navrata, ali su naša dodavanja bila netočna i cijela momčad je djelovala jako dekoncentrirano tako da smo redovito prebrzo završavali akcije udarcima koji nisu bili dobro pripremljeni. Rusi su s druge strane igrali jako dobro pa je već nakon 16 minuta bilo 3:0. Gol je pao nakon što je Jukić odbio jedan jaki udarac gotovo s polovice igrališta, a njegovu odbijenu loptu naša obrana nije očistila pa to iskoristi Abramov koji zabija iz blizine. Imalo se u tom trenutku još dosta vremena za igrati, ali bilo je jasno da su Rusi presnažan protivnik.

Drugo poluvrijeme počelo je isto kao i prvo, pogotkom i to opet u našoj mreži. Igrala se 21. minuta kada je naša obrana istrčala zaustaviti kontru Rusa, ali lopta se odbija do Pule koji smireno sa 7-8 metara zabija za 4:0. Nakon tog pogotka naši su se malo opustili i zaigrali vidljivo bolje. Hrabrija i preciznija igra je u 27. minuti urodila plodom kada Marinović uz malo sreće zabija naš prvi gol na utakmici. Hrvatska je u toj fazi utakmice igrala vrlo dobro, a naši su igrači tada ozbiljno počeli ugrožavati ruskog golmana Gustava koji je s nekoliko lijepih intervencija sačuvao tri gola prednosti za svoju momčad. Pet minuta prije kraja utakmice Stanković se odlučio za totalni rizik- izvadio je vratara Jukića i uveo Novaka u igru. U situaciji kada smo gubili s 3 gola razlike bio je to i jedini logičan potez. S igračem više u polju Hrvatska je stisnula Ruse u svoj šesterac i strpljivo je gradila napade. Isplatilo se to našim igračima već u 37. minuti kada je na lijevoj strani sam ostao Marinović koji pogađa za 4:2. Bio je to drugi gol na utakmici za našeg najboljeg igrača koji je unatoč problemima s ozljedom koju je zadobio u utakmici s Ukrajinom stisnuo zube i nastupio za Hrvatsku. Nakon našeg drugog gola utakmica se igrala samo na polovici Rusa. Hrvatska je „namirisala krv“ i igrači su počeli vjerovati da bi se u zadnje 3 minute mogao napraviti potpuni preokret. Možda je i mogao da nam dvije izvrsne akcije nisu zaustavile vratnice i golman Gustavo. Za nešto više ipak nije bilo vremena pa je tako konačni rezultat ostao 4:2.

Unatoč ovom porazu Hrvatska još nije rekla posljednju riječ na ovom prvenstvu. Sada ju čeka utakmica za broncu s Italijom koja je jako težak, ali ne i nepobjediv protivnik. Naši su nogometaši pokazali da pripadaju ovom elitnom društvu i bila bi prava šteta da nakon ovak dobro odigranog turnira ne osvoje broncu koja bi oko njihovog vrata bila zlatnog sjaja. Ovi su momci zaista protiv svih izgleda učinili pravo malo sportsko čudo priredivši nam sportski spektakl u sportu u kojem smo to najmanje očekivali. Uzmu li još i medalju dojam će biti savršen iako je i ovaj rezultat fenomenalan bez obzira na ishod utakmice za 3. mjesto. Talijani su moćni i veliki su favoriti, ali nije li to bila i Ukrajina koju smo poslali kući? Ovi momci ni sami ne znaju koliko mogu napraviti i baš zato neka odigraju utakmicu za sebe i svoj gušt jer za nas su već sada pobjednici.