10bet
Neteller
Unibet UK offer:
bet £20 get £40


Unibet Italiy Seria B

32red casino 320%
Home / Sport / Najboji tenisači u borbi za finale US Opena

Najboji tenisači u borbi za finale US Opena

Posljednji grand slam sezone US open polako se bliži svom velikom finalu. Danas su na rasporedu polufinalni mečevi u kojima igraju Berdych i Murray te Đoković protiv Ferrera. Dugo nismo vidjeli polufinale bez Federera i Nadala pa će ovo polufinale biti zanimljivo i iz tog razloga što će se za eventualnu pobjedu boriti neka lica koja nismo navikli gledati u ovoj fazi natjecanja.

Tomas Berdych napravio je veliku senzaciju kad je u četvrtfinalu odličnom igrom poslao Federera kući. Uvjerljivom i čvrstom igrom Čeh je lomio otpor prvog igrača svijeta da bi na kraju došao do pobjede u četiri seta rezultatom 7:6, 6:4, 3:6, 6:3. Berdych je strašno dobro igrao poene na svoj drugi servis, osvojio ih je čak 80%. Zabio je dvostruko više aseva od svog suparnika, ali pravi razlog njegove pobjede leži u činjenici da nije puno griješio. U cijelom meču napravio je samo 21 neforsiranu grešku, a uz to je imao i 30 winnera. S druge strane Federer razloge svog poraza mora potražiti u velikom broju grešaka koje je činio. Istina, imao je veliki Švicarac više winnera, čak 44, no njegovu je igru pokopalo 40 neforsiranih grešaka. To je gotovo dvostruko više od suparnika, a tako se teško može računati na pobjedu. Zbog svega toga danas će Tomas Berdych biti taj koji će se s Murrayem boriti za finale US Opena.

Škot Andy Murray svoj je put do polufinala izborio preko našeg Marina Čilića. Na početku meča se činilo da se sprema velika senzacija i da je Marin Čilić na putu da upiše svoju drugu pobjedu nad Murrayem i ode u svoje prvo polufinale grand slama. Sve je izgledalo odlično, Marin je dobio prvi set sa 6:3 i imao je vodstvo od 5:1 u drugom. Činilo se da je to nemoguće prokockati, ali onda je Čilić odlučio da mu se ne da više igrati i da hoće kući. Jer kako drukčije objasniti ono što se od tad počelo događati na terenu? Čilić je počeo razbacivati loptice svuda samo ne u protivničko polje, a Murray je to bez previše napora koristio da bi na kraju preokrenuo taj meč i rezultatom 3:6, 7:6, 6:2, 6:0 otišao u polufinale s Berdychom. Rezultat je na kraju očekivan, ali prilika koju je Čilić propustio bila je ogromna.

U susretu Murraya i Berdycha blaga prednost ide na stranu Škota. Njegova forma ove je godine u stalnom rastu, a njegove predstave na najvećim turnirima sugeriraju nam da će i on vrlo skoro doći u ekskluzivni krug osvajača jednog grand slam turnira. Sad kada nema Federera i Nadala na putu mu zapravo stoji samo Đoković. Ako je ikada mislio osvojiti za Murraya je sad pravi čas. Polufinale protiv Berdycha relativno je dobar ždrijeb kojeg bi Murray morao znati iskoristiti. Ne kažemo naravno da će mu protiv Čeha biti lako, ali ovo je polufinale i nema lakih protivnika. U ovom meču će i Berdych pokušati doći do svoje prilike da se bori za naslov u finalu. I on vjerojatno misli da ga je ždrijeb pomazio jer sigurno mu je drago što ne mora igrati protiv raspoloženog Đokovića iako mu ni s Muraryem neće biti lako. Berdychova jedina šansa je da ponovi meč kakav je odigrao s Federerom. U tom slučaju može se nadati dobrom rezultatu jer takva razina igre zapravo je dovoljna da se u ovom trenutku porazi bilo kojeg igrača. Veliko je pitanje samo može li Berdych to prikazati na terenu dva puta zaredom. Iako će statistika međusobnih dvoboja reći da je Berdych u prednosti jer ima omjer 4:2 protiv Murraya teret favorita u današnjem meču ipak pada na leđa Škota.

U drugom meču dana igrat će Srbin Novak Đoković protiv Španjolca Davida Ferrera. Ferrer je do polufinala došao pobjedom nad Jankom Tipsarevićem u pet setova. Do samog kraja nije se znalo koji će tenisač proći dalje jer je peti set odlučen u napetom tie-breaku koji je na kraju ipak otišao na stranu Španjolca. No tek sada ga očekuje pravi posao kada iziđe na teren protiv Đokovića jer Srbin igra u strašnoj formi. U polufinalu je deklasirao Juana Martina Del Potra u tri laka seta rezultatom 6:2, 7:6, 6:4. Del Potro nije bilo tko, ali protiv Đokovića izgledao je nemoćno da uopće uđe u priliku da odvede ovaj meč u neizvijesne vode. Slično bi se trebalo dogoditi i Ferreru danas. Ne zato što je loš tenisač nego jednostavno zato što je Đoković u svom najboljem izdanju jednostavno nepobjediv tenisač, a to će danas pokazati i Ferreru.