10bet
Neteller
Unibet UK offer:
bet £20 get £40


Unibet Italiy Seria B

32red casino 320%
Home / Sport / Napoli i Inter u borbi za europske pozicije

Napoli i Inter u borbi za europske pozicije

Nakon uzbuđenja na europskim terenima nastavljaju se obveze klubova u nacionalnim prvenstvima. U Italiji se igraju dvije utakmice u kojima će Inter odmjeriti snage s Bolognom, a Fiorentina s Napolijem.

Na prvi pogled se čini da Inter večeras ne bi trebao imati većih problema protiv slabašne Bologne koja se trenutno nalazi na 17. mjestu prvenstvene tablice, samo jedno mjesto iznad zone ispadanja, ali ni Interu trenutno ne cvjetaju ruže. U posljednje 4 utakmice Inter je 3 puta izgubio i jednom igrao neodlučeno, a to su rezultati koji su daleko ispod razine ovog velikana talijanskog nogometa pa će danas u klubu vladati opća mobilizacija kako bi se prekinuo taj crni niz loših rezultata. Navijače kluba još uvijek peče pljuska koju su dobili u prošlom kolu od fenjeraša Novare koja je napravila podvig i s 1:0 srušila Interove nade da će se ipak do kraja prvenstva moći uključiti u borbu za naslov prvaka. Sada se ovogodišnje prvenstvo za Inter svodi uglavnom na ograničavanje štete koja je napravljena na početku ove sezone. Inter se nalazi na 5. mjestu s velikih 11 bodova zaostatka za vodećom momčadi prvenstva, a što je za njih još gore na prvom mjestu se trenutno nalazi njihov omraženi gradski rival Milan. S tolikim bodovnim zaostatkom realno je odustati od nadanja da bi se mogli boriti za išta više osim jednog mjesta koje vodi u Ligu prvaka. Idealna prilika za 3 boda koja će im u tome pomoći je upravo Bologna koju dočekuju na domaćem terenu i protiv koje nemaju pravo na pogrešku jer bi se u tom slučaju opasno mogla zatresti i trenerska stolica Claudija Ranierija, iznad kojeg se već sada polako nadvija sjena bivšeg engleskog izbornika Fabia Capella. Za razliku od Intera Bologna nema što izgubiti u večerašnjoj utakmici u kojoj je bilo kakav pozitivan rezultat zapravo bonus. Inter i Bologna po kvaliteti ne mogu stati u istu rečenicu, ali to nikako ne znači da će se Bologna unaprijed predati. Njima svaki osvojeni bod povećava šanse za ostanak u ligi, a protiv današnjeg protivnika im ni motivacija ne bi trebala predstavljati problem pogotovo nakon što im je slabašna Novara u prošlom kolu pokazala kako srušiti ovog milanskog „teškaša“.

Ranierijeva squadra predvođena Militom, Sneijderom i ostalim zvijezdama ovo mora pobijediti i iz razloga što ih sljedeći tjedan očekuje utakmica u Ligi prvaka pa će im eventualna 3 boda iz večerašnje utakmice kupiti prijeko potreban mir i koncentraciju za europske obaveze.

U drugom večerašnjem susretu Fiorentina dočekuje Napoli koji je izgubio korak za vodećim sastavima lige dijelom i zato što nije mogao pratiti ubitačan ritam koji sa sobom donosi igranje u Ligi prvaka u kojoj su dogurali do knock-out faze. Fiorentina s druge strane nema nikakvih europskih obveza i trenutno se nalazi na 11. mjestu u prvenstvu bez nekih većih šansi da se dokopa pozicija koje vode u europska natjecanja, ali i bez bojazni da bi se mogla naći u opasnoj zoni ispadanja. Fiorentina lagano plovi ovogodišnjim prvenstvom bez ikakvih stresova i takva, neopterećena, će biti težak zalogaj za svakoga tko joj poželi uzeti bodove. U posljednjih 5 dvoboja Viole su zabilježile 3 pobjede uz 1 remi i 1 poraz, a ti rezultati govore da je njihova trenutna forma bolja nego što pokazuje 11. mjesto na tablici. Napoli je svoj sjajan start u sezonu donekle kompromitirao nakon nove godine, a navijači koji su sanjali borbu za naslov prvaka, kojeg čekaju još od Maradonine ere, će sada biti sretni uhvati li njihov Napoli bilo koju poziciju koja vodi u Europu. Cavani, Hamšik i društvo sa Sicilije dovoljno su kvalitetni da s ovog gostovanja odnesu pun plijen, ali je pitanje koliko su se dosad već potrošili igrajući na 3 fronta i koga će njihov trener postaviti u momčad s obzirom da ih sljedeći tjedan čeka važna utakmica protiv Chelseaja u Ligi prvaka. Ova utakmica biti će jako neizvjesna i po kvaliteti se slobodno može proglasiti derbijem ovog kola u Italiji.