10bet
Neteller
Unibet UK offer:
bet £20 get £40


Unibet Italiy Seria B

32red casino 320%
Home / Sport / ‘Ples zvijezda’ na Etihadu: Može li Real opet pobijediti City?

‘Ples zvijezda’ na Etihadu: Može li Real opet pobijediti City?

Spektakularna utakmica trebala bi se večeras odigrati na Etihad stadionu u Manchesteru. Prvak Engleske i prvak Španjolske odmjerit će snage po drugi put ove godine, a ako je suditi prema prvoj utakmici uzbuđenja ne bi trebalo nedostajati.

Real Madrid ne nalazi se u nekoj naročito dobroj formi u Ligi prvaka barem kada gledamo samo zadnje dvije utakmice. Dva susreta s Borussijom i samo jedan bod doveli su Madriđane u neugodnu situaciju na tablici. Više nisu vodeća momčad nego gledaju u leđa Nijemcima, ali još itekako sami odlučuju o svojoj sudbini. Prva prilika da pokažu karakter pruža im se već večeras kada se susretnu s Manchester Cityjem. Nova tri boda značila bi da je Real prošao skupinu, a Cityju bi eventualna pobjeda pomogla u borbi da se nekako dokopa trećeg mjesta koje vodi u Europsku ligu.

Navijači Reala boje se eventualnog novog posrtaja svojih Los Blancosa jer Real ne odiše onom moći koju je pokazivao prošle sezone. Ne znači to da je Real loš, ali u njegovoj igri kao da nešto nedostaje. Vidjelo se to i u prošloj utakmici ovih suparnika, koju je Real doduše dobio s 3:2, ali uz mnogo muke, sretnim i spretnim pogotkom C. Ronalda u zadnjim trenutcima utakmice.

Zbog toga će Mourinho morati biti pažljiv u pripremi utakmice. On ima iskustva s Premierligaškim klubovima i sigurno se studiozno i temeljito pripremio za večerašnji susret na Etihadu. Vrlo vjerojatno će se odlučiti za postavu sličnu onoj iz prve utakmice što znači da možemo očekivati tri zadnja vezna u ekipi kako bi se stvorio čvrst blok na sredini terena koji bi onemogućio Cityjeve playmakere da razviju tečnu i okomitu igru. Ta trojica bi trebala biti Xabi Alonso, Essien i Khedira. Na krilima će ordinirati Ronaldo i Di Maria, a u napadu bi se trebao naći probuđeni Benzema jer je nastup Gonzala Higuaina pod upitnikom zbog lakše ozljede. S ovakvom formacijom Real je u prošloj utakmici nadigrao Cityja tako da nema razloga Mourinho ne pokuša opet s prokušanim receptom. Ako nešto tijekom utakmice krene pođe po zlu za ‘Kraljeve' uvijek može napraviti nekoliko izmjena i na taj način promijeniti tijek susreta. Kada vam na klupi sjede Ozil, Kaka, Modić i slične svjetske ‘marke' nemate razloga za brigu.

Osim upitnog Higuaina Realu će nedostajati okretni lijevi bek Marcelo koji je već dugo van pogona zbog loma stopala. Njegovu poziciju trebao bi zauzeti Fabio Coentrao.

Domaćini ove utakmce nemaju puno razloga za optimizam. Situacija u kojoj se oni nalaze u teoriji nije bezizlazna, ali iz ovakve ili slične neprilike dosad su se u LP izvukla samo dva kluba. Bio je to moskovski Lokomotiv koji je prošao dalje nakon što je u 4 utakmice imao samo 2 boda u sezoni 2003./2004., te Porto koji je nakon 4 utakmice imao samo 1 bod. Dakle, vjerojatnost da će se Mancinijeva momčad izvući je mizerna. No ipak to ne znači da će se ‘bogataši' iz Manchestera predati. Oni igraju za ponos i da bi dokazali da nisu kanta za napucavanje u LP, koliko god to bilo čudno reći za momčad koja vrijedi oko pola milijarde eura.

Mancini je rekao da ova momčad nije zrela za velik rezultat u ovom natjecanju te je napomenuo kako je Chelseaju trebalo 10 godina da bi isto osvojio. To nije alibi koji će se svidjeti bogatim vlasnicima kluba tako da bi Talijanu bilo bolje da počne pobjeđivati jer bi u suprotnom vrlo lako mogao postati bivši. Nakon što su Arapi potrošili milijardu i pol eura na klub od svog dolaska teško da će dugo moći tolerirati ispodprosječne igre kakve pruža City u Ligi prvaka.

Momčad Roberta Mancinija u večerašnjoj utakmici treabla bi imati inicijativu u posjedu lopte jer su vidjeli da se nikako drukčije ne mogu suprotstaviti Realu. Kada su pokušali igrati bunker nisu dobro prošli, a osim toga imaju igračku kvalitetu koja im omogućuje nadigravanje sa svojim slavnim protivnikom. Vezna linija sa Silvom, Toureom, Nasrijem te napad s Džekom, Tevezom i Aguerom trebali bi biti dovoljno moćno oružje da se ugrozi obrana Reala i to pred svojom publikom.

Problem bi im mogli predstavljati kontranapadi na koje će Real sigurno igrati jer je to njihov zaštitni znak i malo koja momčad zvodi kontre tako dobro kao Mourinhov Real. Zato će biti ključno da obrana drži svoje pozicije i da ne luta previše te da se pripazi kod kornera nakon kojih Real obično uništi protivnika brzom transformacijom iz obrane u napad.

Osim što se mora brinuti o svom protivniku Manciniju glavobolju zadaje i velik broj ozlijeđenih igrača. Večeras neće moći računati na Clichyja, Lescotta, Richardsa (gotovo cijela obrana) te Jamesa Milnera i Jacka Rodwella. Srećom klupa Citya je dovoljno dugačka da pokrije ove nedostatke, ali Mancini bi sigurno bio sretniji kada bi mogao računati na ove ozlijeđene igrače.

Večeras nas očekuje sudar dviju ponajboljih momčadi svijeta. Spektakl bi trebao biti zajamčen jer kada na travnjaku imate ovoliko vrhunskih igrača teško da igra može biti loša. Svaki od ovih pojedinaca u stanju je sam riješiti utakmicu, ali za pobjedu će i jednima i drugima trebati momčadska izvedba i momčadski duh koji će ih odvesti prema zacrtanom cilju.