10bet
Neteller
Unibet UK offer:
bet £20 get £40


Unibet Italiy Seria B

32red casino 320%
Home / Sport / Stuttgart u sjajnom nizu dočekuje Werder

Stuttgart u sjajnom nizu dočekuje Werder

U svim europskim ligama ovih dana je fokus javnosti uglavnom na neizvjesnim borbama za naslov prvaka pa ostali klubovi u borbi za svoje ciljeve ne dobivaju prikladnu pažnju. Slično je i sa Stuttgartom koji je zabilježio izvrsne rezultate u posljednje vrijeme, a danas ima priliku produžiti niz protiv oslabljenog Werdera.

Stuttgart je većinu sezone proveo u sredini tablice, ali je nakon posljednje serije od 8 utakmica bez poraza čvrsto zasjeo na 5. mjesto tablice i jednom nogom već je u Europskoj ligi. Borussija Monchenglabach na 4. mjestu koje vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka bježi im vjerojatno nedostižnih 7 bodova, ali će u Stuttgartu biti zadovoljni i odličnim 5. mjestom ukoliko ga uspiju zadržati do kraja sezone. Jednog od konkurenata koji bi ih mogli ugroziti na toj poziciji imaju priliku pobijediti već večeras. Werder im na noge dolazi u lošoj formi i prepun ozlijeđenih igrača pa se čini da će nogometaši Bruna Labbadie imati olakšan posao protiv izravnog konkurenta.

Na svom stadionu Stuttgart igra vrlo dobro, a radi se o napadačkoj momčadi koja zabija dosta pogodaka. Napadačka linija koju ima Bruno Labbadia radi odlično. Prvi strijelac kluba je odlični Harnik s 15 golova, a slijedi ga ovogodišnje pojačanje iz Hoffenheima Vedad Ibišević koji se sa svojih 8 pogodaka dokazao kao dobra napadačka opcija. Kada njima ne ide tu su još Japanac Okazaki i povremeni njemački reprezentativac Cacau koji su zajedno zabili još 12 pogodaka. Stuttgartovog stratega može posebno veseliti da su svi zdravi i na raspolaganju za večerašnju utakmicu. Jedini izostanak koji bi mogao predstavljati hendikep za Stuttgart je ozljeda Khalida Boulahruoza koji je ove sezone ubilježio 21 nastup i bio jedan od oslonaca obrane. U momčadi neće biti ni Delpierrea i Audela, ali to su igrači koji ionako vjerojatno ne bi zaigrali u ovom mini derbiju jer dosad nisu zabilježili ni jedan nastup u Bundesligi ove godine. Pitanje je hoće li se Labbadia odlučiti za klasičnu formaciju 4-5-1 ili će malo više riskirati pa na teren poslati dva napadača i tako eventualno pokušati iskorititi priliku da izbaci Werder iz utrke za Europsku ligu. Treba pretpostaviti da će na svom stadionu Stuttgart krenuti po pobjedu pa bi i formacija mogla biti ofenzivnije orjentirana nego inače. U svakom slučaju iz kluba najavljuju pobjedu i nastavak odličnog niza kojeg danas nemaju namjeru prekinuti.

Trener Werdera Thomas Schaaf neće biti zadovoljan ovom sezonom i pokušat će je zaboraviti što prije. Werder je oduvijek plijenio atraktivnom igrom, a nerijetko se borio i za naslov prvaka, a ove godine nema ništa ni od igre ni od rezultata. Poznato je da Schaaf voli stvarati igrače pa ih onda skupo prodavati, nešto slično kao Arsene Wenger, ali izgleda da je u posljednje dvije-tri godine prodao previše pa sada stoluje u sredini tablice nemoćan da se suprotstavi najboljim klubovima lige. Werder na ovu utakmicu dolazi u potpuno suprotnom ozračju od Stuttgarta. U posljednjih 5 utakmica nisu niti jednom pobijedili, a u posljednjih 14 imaju samo 2 pobjede što će dovoljno reći o stanju u momčadi. Najsvjetlija točka ovogodišnje sezone za Schafa je bio 33-godišnji napadač Claudio Pizarro koji je zabio 16 golova što je objektivno odliačn učinak u sveopćem sivilu momčadi. Pizarro je i danas na raspolaganju i trebao bi biti udarni Werderov napadač. Pitanje je samo s kim će izići na teren jer je bremenski klub postao ‘bolnica na kraju grada'. S današnje utakmice će izostati Prodl, Boenisch, Bargfrede, Borowski, Ekici, Hunt, Stevanović, Yildirim, Ayik i Arnautović. Impresivna lista ozlijeđenih igrača oslabila bi i jače klubove od Werdera tako da se u slučaju poraza ništa neće moći prigovoriti Schaafu, a bit će pravo čudo ako uopće uspije posložiti momčad. Da stanje nije dobro  pokazuju i svjetske kladionice (iako njihova predviđanja često znaju zavarati) koje pobjedu Werdera vrednuju koeficijentom koji se kreće između 3.50 i 4.00. Uspije li Werder izvući išta više od uvjerljivog poraza bit će to za njih dobar rezultat.