10bet
Neteller
Unibet UK offer:
bet £20 get £40


Unibet Italiy Seria B

32red casino 320%
Home / Sport / Super Mario Mandžukić i Bayern protiv Schalkea nastavljaju svoj niz nepobjedivosti

Super Mario Mandžukić i Bayern protiv Schalkea nastavljaju svoj niz nepobjedivosti

U Bundesligi danas će se odigrati većina susreta 20. kola. Najzanimljiviji dvoboj i derbi kola igra se na Allianz Areni gdje vodeći Bayern Munchen dočekuje uvijek neugodni i opasni Schalke. Bavarci će ovu utakmicu gledati kao još jedan važan korak prema osvajanju naslova, a Schalke se unatoč slabim izgledima nada da bi mogao osvojiti barem bod koji će mu pomoći u borbi za pozicije koje vode u europska natjecanja.

U 18:30 sati Allianz Arena će ponovo biti popunjena do poljednjeg mjesta, a navijači Bayerna opet će zahtijevati vrhunsku izvedbu svog kluba. Ove sezone odličnih partija ne nedostaje tako da su Bayernovi nogometaši već pomalo razmazili svoju publiku. Uvijek je Bayern bio moćan, a posebno u okvirima Bundeslige, no ovakvu dominaciju je rijetko kada pokazivao. Što je još važnije ne radi se o padu u kvaliteti ostatka prvoligaškog društva, jer Borussija je još uvijek vrlo jaka, nego je Bayern jednostavno složio momčad koja igra gotovo savršeno. Svaki igrač zna koja je njegova uloga u ekipi, od kapetana momčadi pa do onog posljednjeg na klupi. Momčad zaista diše kao jedno, a veliki ego pojedinih igrača poput Robbena, Riberyja ili Gomeza je stavljen u službu kolektiva koji melje sve što se pred njim nađe. Da je tome tako potvrđuju i  Bayernovi rezultati ove sezone. U svim natjecanjima Bavarci su zabilježili samo dva poraza. Jedan od BATE Borisova u Ligi prvaka i jedan u prvenstvu od Bayer Leverkusena. Dodajmo tome još četiri neriješena rezultata i to je to. Sve ostale utakmice završile su više ili manje uvjerljivim pobjedama Bayerna.

I danas će Bayern igrati na pobjedu i to u sličnom sastavu kao u prošlom kolu kada su s 3:0 pobijedili Mainz. Na golu je standardni (i odlični) Neuer, a obranu drži četverac Alaba, Dante, Van Buyten, Lahm. ‘Kormilar' u ovom defanzivnom četvercu je naravno Philipp Lahm, vječni mladić izgledom, ali velika Bayernova snaga kvalitetom i iskustvom. I spred njih će trebao bi stajati dvojac Javi Martinez- Schweinsteiger s tim da je potonji upitan zbog sitne ozljede pa bi na njegovo mjesto mogao uskočiti Luiz Gustavo.  Ofanzivni čeverac biti će u sastavu Muller, Kroos, Ribery i Mandžukić.  Ovo je momčad sposobna osvojiti sve, ali baš sve u čemu se natječe. No njezina prava snaga ‘sjedi' na klupi. Pazite ovo: Robben, Gomez, Pizarro, Tymoschuk i Boateng. Klupa vrijedna cca. 100 milijuna eura uvijek je spremna pomoći ako zaškripi suigračima na travnjaku, a trener Heynckes zaista ima mogućnost da odabere najbolje moguće rješenje u najboljem mogućem trenutku.

Sve ovo znaju i u Gelsenkirchenu, ali vjerojatno nisu tako oduševljeni snagom svog suparnika iz jednostavnog razloga što im danas moraju doći na noge. Utakmica iz jesenskog dijela sezone nije ostala u nekom osobitom sjećanju treneru Schalkea Jensu Kelleru jer je njegova momčad izgubila na svom terenu s glatkih 2:0, a sudeći po trenutnoj formi bolje im se ne piše ni danas. U posljednjih 11 utakmica Schalke je ostvario samo dvije pobjede, a usput je upisao čak šest poraza. Ova momčad zaista je nepredvidiva. Uzmimo za primjer nedavnu utakmicu s Hannoverom koju su dobili s 5:4 i već po rezultatu se vidi gdje leži problem. To je naravno vrlo propusna obrana koja ‘curi' na sve strane tako da se i napad mora svojski potruditi ako želi pokrpati njihove propuste. U konkretnom slučaju napad je morao zabiti čak 5 golova da bi osigurao pobjedu. Po tri goal su primili i od Hoffenheima, Stuttgarta i HSV-a, a tako se ne može napredovati u ligi koja je kompetitivna poput Njemačke.

Recept za današnju utakmicu je jednostavan- primiti što manje golova, po mogućnosti ne više od jednog i pokušati kroz brze kontre ili prekide postići gol više. Nadigravanje ne dolazi u obzir jer ako se odluče za takav pristup neće se dobro provesti protiv Bayerna koji je u svakom segmentu jači, uigraniji i općenito nekoliko klasa kvalitetniji. No ovo je derbi utakmica s posebnim nabojem tako da iznenađenje nije nemoguće. Da ne bi bilo zabune, iznenađenje je sve osim pobjede Bayerna. Bod bi Schalkeu bio velik ko' kuća, pogotovo sada kada se nalaze u ovako lošoj formi.

Schalkeu bi glavne ‘poluge' na terenu trebale biti Jefferson Farfan i Klas-Jan Huntelaar. Problem je samo što Huntelaar još uvijek  nije siguran za nastup jer se ozlijedio na utakmici Nizozemske i Italije pa se kao vjerojatna zamjena spominje finski napadač Pukki. Razloga za optimizam ipak ima jer je novopridošlica iz Lyona Michael Bastos već u prvoj utakmici najavio da bi mogao biti pojačanje za Rudare, a bude li Schalke igrao na kontre takav tip igrača mogao bi se pokazati ključnim. Sve u svemu samo timska izvedba i momčadski duh mogu parirati velikom Bayernu, ali čak i uz najbolji mogući pristup Schalkeu će trebati i dosta sreće da iz ove utakmice izađe neporažen.