10bet
Neteller
Unibet UK offer:
bet £20 get £40


Unibet Italiy Seria B

32red casino 320%
Home / Sport / Tko će preživjeti skupinu ‘smrti’?

Tko će preživjeti skupinu ‘smrti’?

Danas će europska nogometna priča početi i u Ukrajini. Skupina B ili popularna skupina ‘smrti' večeras nam nudi dva vrlo atraktivna dvoboja od kojih se očekuje nogometni spektakl. U 18 sati gledatelje će zagrijati Nizozemci i Danci, a u kasnijem večernjem terminu se igra šlager večeri u kojem se sastaju Portugal i Njemačka.

Jučerašnji dan prošao je prilično očekivano u smislu prikazanog nogometa pa čak i rezultata. Grčka i Poljska odigrale su tvrdu utakmicu koja nam je pružila veliku dozu neizvijesnosti do samog kraja. Na kraju je završilo s miroljubivih 1:1, a to je s obzirom na razvoj stvari na terenu, možda i najpravedniji rezultat. U drugom susretu dana Rusija je očekivano upisala svoju prvu pobjedu na ovom Euru protiv neprepoznatiljivo slabe Češke. Da je Rusija bolja momčad znalo se i prije utakmice, ali malo tko je mogao očekivati tako uvjerljivu pobjedu i tako dobru igru kakvu su Rusi prikazali na startu natjecanja. Poraz od 4:1 još je i dobar za Čehe, jer da je Kerzakhov imao malo više koncentracije mogao je do kraja natrpati mrežu Petra Čecha. Skupina A sada će na četverodnevni odmor, a fokus se prebacuje na vrlo jaku skupinu B. Ako je ono jučer bila nogometna ‘fešta', danas bi nas trebao očekivati nogometni ‘karneval'.

Nizozemska kao i obično na velikim natjecanjima spada u najuži krug favorita za titulu, a njihov pohod prema peharu kreće danas protiv neugodne Danske . Oranje je veliki favorit ovog dvoboja, ali Danci sigurno neće unaprijed potpisati predaju. Znaju oni ponekad zapapriti velikanima kao što se dogodilo u kvalifikacijama kada su iza sebe ostavili Portugal koji ih u dvije utakmice nije uspio niti jednom pobijediti. Momčad Berta van Marwijka ipak mora riješiti današnju utakmicu u svoju korist jer bi za njih bilo kakav gubitak bodova protiv Danske značio možda i nenadoknadiv hendikep uoči onih najtežih utakmica s Njemačkom i Portugalom. Danska je svojevrsna plutajuća mina ove skupine i stječe se dojam da onaj tko iz trokuta Nizozemska-Porugal-Njemačka izgubi bodove protiv Danske praktički završava svoj europski put već u skupini. Nizozemcima se to danas ne bi smjelo dogoditi jer se radi o vrhunskoj momčadi čiji su igrači u top formi cijele sezone. Van Persie je prvi strijelac Premier lige, Huntelar prvi strijelac Bundeslige, De Jong prvak Engleske s Man. Cityjem, Robben finalist Lige prvaka itd. Jedini problem za Nizozemskog izbornika je kako svim tim dobim igračima pružiti priliku da pokažu što znaju. Na njegovu žalost samo 11 igrača može igrati pa će dobar dio ove zvjezdane momčadi utakmicu promatrati s klupe. No upravo je to i snaga ove Nizozemske jer će van Marwijk u slučaju lošeg rezultata moći izabrati novo rješenje s klupe i tako preokrenuti tijek utakmice. Do takvih komplikacija protiv Danske ne bi trebalo doći jer je Nizozemska jednostavno kvalitetnija i treba očekivati da će ovu utakmicu bez previše stresa riješiti u svoju korist.

Nakon njih na teren će Portugal i Njemačka. Njemačka je kao i Nizozemska jedan od tri favorita za naslov, ali njima protiv Portugala ne bi trebalo biti baš tako jednostavno. Portugal u ovoj skupini djeluje podcijenjeno i malo tko mu daje realne šanse za prolaz skupine što je pomalo nelogično jer se radi o vrlo dobroj momčadi koja po imenima ne zaostaje puno čak ni za najboljom Njemačkom u povijesti, kako je današnju momčad Elfa nazvao Franz Beckenbauer. Do sada su u povijesti ove dvije momčadi igrale 16 puta, 8 pobjeda ima Njemačka, a 3 su susreta završila neriješeno. Ipak na europskim prvenstvima više pobjeda ima Portugal, ali to je samo statistika koja danas nikome neće donijeti prednost na terenu. Obje momčadi u posljednje vrijeme ne briljiraju u svojim izvedbama. Njemačka je u pripremnim utakmicama zabilježila nekoliko neugodnih rezultata poput poraza od Švicarske 5:3 ili onog od Francuske s 2:1. Nije ni Portugal puno bolji sa svojom jednom pobjedom u zadnjih 6 utakmica. Sve to samo je uvod u današnji susret u kojem će terenom hodati neki od najboljih svjetskih igrača. S jedne strane genijalac Ozil, Schweinstiger, Klose i Gomez, a s druge ponajbolji igrač današnjice Cristiano Ronaldo, Nani, Mireles, Pepe, Coentrao

Njemačka je u ovom susretu favorit jer djeluje uigranije, a ima i veću širinu momčadi. Sustav Joachima Lowa u izvedbi njegovih vrhunskih igrača djeluje kao dobro podmazan stroj koji ruši sve pred sobom, a večeras će ta mašinerija imati dobar test vlastitih mogućnosti. S druge strane, ako je sustav i momčadski duh glavna odlika Njemačke onda je individualna igra snaga Portugala. Budu li Ronaldo ili Nani imali svoj dan u stanju su razbiti sve sheme bilo koje momčadi. Takvi igrači jednim potezom, udarcem ili dodavanjem mogu slomiti suparnika i potpuno promijeniti očekivani tijek zbivanja.