10bet
Neteller
Unibet UK offer:
bet £20 get £40


Unibet Italiy Seria B

32red casino 320%
Home / Sport / Tomić maestralno, Popović kapetanski

Tomić maestralno, Popović kapetanski

Nakon poraza od Makedonaca prije dva dana, naši košarkaški reprezentativci nasušno su trebali pobjedu u ogledu s Crnom Gorom, u večerašnjem trećem nastupu na Eurobasketu. Napokon možemo biti zadovoljni izvedbom Vrankovićevih izabranika, na krilima nezaustavljivog Ante Tomića i šuterski veoma raspoloženog Marka Popovića, stigli su do važne pobjede koja mora biti dodatan impuls potrebnom samopouzdanju uoči dva posljednja ogleda razigravanja po skupinama.

Od samog otvaranja utakmice moglo se zapaziti kako naši djeluju zrelije i koncentriranije nego u prijašnja dva nastupa i blijedih izvedbi protiv Finaca i Makedonaca. Popović i Tomić izgledali su fantastično, naš centar je apsolutno dominirao reketom protivnika a kapetan je šuterske dionice odrađivao vrlo uvjerljivo. Cijelo prvo poluvrijeme Hrvatska je kontrolirala rezultat i igru, glavne crnogorske uzdanice Peković i Dašić ostali su puno toga dužni svojim navijačima. Iako smo sredinom druge četvrtine otišli na ugodnih +11,  Crnogorci se uspjevaju vratiti i držati kakav takav priključak, prvo poluvrijeme okončati minusom od četiri koša. Može se konstatirati kako je igra hrvatske košarkaške reprezentacije u prvom dijelu bila bolja od samog rezultata

U nastavku naši ponovno vrlo dobri, Tomić i Popović ne posustaju, hrvatska prednost sredinom treće četvrtina iznosila je velikih +15, 60:45. Fascinira lakoća kojom je Ante Tomić pronalazio riješenja kraj nemoćnih crnogorskih centara, izgledao je član madriskog Reala impresivno i pokazao kako je naša ključna figura za nastavak natjecanja.

Do kraja treće dionice Crnogorci uspjevaju doći na zaostatak od sedam poena i sve je navodilo na  novu hrvatsku dramu do posljednjeg trenutka, bez koje očito nemožemo.

Simon otvara zadnju četvrtinu sa dva uzastopna ubačaja, diže nas na plus devet. Peković je danas, srećom, bio potpuno izvan utakmice, svoj prvi ubačaj iz igre postiže šest minuta prije kraja, u 34. minuti. Nakon rezultata 80:70 za Hrvatsku, dugo ne postižemo koševe, čak tri i pol minute pa su se Crnogorci prišuljali na samo -3, 80:77. Pri istom rezultatu Draper  ne poentira, ali lopta se odbija natrag Amerikancu za novi napad u kojem Tomić potvrđuje našu pobjedu i zasluženo slavlje prijeko potrebno uoči nadolazećih ispita. Na koncu 87:81. Sutrašnjom pobjedom nad Bosnom i Hercegovinom, Hrvatska bi osigurala plasman u drugi krug i sigurno skinula golemi teret s leđa. Ovakva igra daje mnogo mogućnosti i vjerujemo kako će naši uspjeti odigrati u kontinuitetu, bez oscilacija, naredne utakmice.

Ante Tomić briljirao je sa 26 poena, 8 skokova i 4 asistencije, Popović je ubacio 23 poena te Draper koji je upisao 9 poena uz čak 12 asistencija.