10bet
Neteller
Unibet UK offer:
bet £20 get £40


Unibet Italiy Seria B

32red casino 320%
Home / Sport / U Roland Garrosu krenuo lov na kralja Nadala

U Roland Garrosu krenuo lov na kralja Nadala

Vrh svjetskog tenisa preselio je u Pariz gdje se igra drugi grand slam turnir sezone Roland Garros. French Open tradicionalno predstavlja vrhunac zemljane sezone, a već jučer odigrani su neki mečevi prvog kola koje će danas biti kompletirano. Kao i uvijek na ovom turniru bilo je iznenađujućih rezultata.

Možda najveće iznenađenje prvog dana bio je poraz Andyja Roddicka od Nicolasa Mahuta. Francuz je dosad samo jednom uspio pobijediti na ovom turniru, a eto ove godine do svoje druge pobjede došao je protiv slavnog Amerikanca. Mahut je prilično lako, s 3:1 u setovima, izbacio Roddicka koji na ovaj turnir nije došao dobro pripremljen, a niti potpuno zdrav. Amerikanac je ove sezone odigrao samo nekoliko mečeva na zemljanoj podlozi, a kad je tako onda nije ni čudno što se tako brzo oprostio od turnira. Sada ima vremena otići u SAD i u potpunosti se izliječiti kako bi što spremniji dočekao Wimbledon i Olimpijske igre koje se također igraju na, njemu mnogo dražoj, travnatoj podlozi.

Većina ostalih favorita danas je prošla prve prepreke bez većih problema. Španjolska ‘kolonija' očekivano je i bez ikakvih problema razmontirala svoje protivnike. Verdasco je u tri laka seta izbacio Darcisa, Ferrero također u tri iza sebe ostavio problem zvan De Veigy, a tu je i Pablo Andujar koji je izbacio Hanescua. U sutrašnjim mečevima treba očekivati da će im se pridružiti i Nadal, Ferrer možda i Ramos i Lopez. Da Španjolci ne bi samo tako lako šetali kroz ovaj uvodni dio turnira morao se pobrinuti Juan Martin Del Potro koji je očekivano slavio nad Albertom Montanesom. Nije bilo baš lako, ali je Del Potro na kraju slavio 6-2,6-7,6-2,6-1. Mogao je proći i bez ovog jednog izgubljenog seta, ali i ovako se može reći da je Del Potro pokazao da će biti jedan od važnih faktora na ovom turniru. Društvu velikih favorita koji su prošli prvo kolo priključio se i Jo Wilfred Tsonga koji je slavio nad Andreyjem Kusnetzovim u četiri seta. Početak meča nije dobro počeo za domaćeg dečka i najveću nadu lokalne publike Tsongu. Izgubio je uvodni set sa 6-1, stavio poneku boru na čelo domaćih navijača, ali onda kada se skroz privikao na podlogu i okruženje odjurio je do pobjede. Sljedeća tri seta otišla su u njegovu korist pa je na kraju slavio svoju premijernu pobjedu na ovogodišnjem turniru. Bude li Tsonga ovako igrao na cijelom turniru, nošen navijanjem svoje publike mogao bi biti jedan od pritajenih favorita ovog turnira iako je možda prerano donositi zaključke samo na temelju igre koju je prikazao u 1. kolu turnira. Najzanimljiviji meč dana odigrali su Stanislas Wawrinka i Flavio Cipolla. Wawrinka je u ovaj dvoboj ušao kao veliki favorit protiv 75. igrača svijeta Cipolle, ali mu je Talijan zadao velike muke na putu do pobjede. Na počettku je izgledalo kao da se meč razvija prema očekivanjima Wawrinke, 6-3,6-3  u prva dva seta i trebalo je samo privesti meč kraju, ali onda se Talijan budi i osvaja sljedeća dva seta sa 6-4 i 6-3. Meč je otišao u 5. set u kojem se Wawrinka ipak pokazao kao pretvrd orah za borbenog Cipollu. Švicarac je tako sa 6-2 uzeo 5. set i otišao u drugo kolo turnira na kojem neće daleko dogurati bude li ovoliko oscilirao u igri.

Današnji dan će nam donijeti nekoliko također vrlo zanimljivih mečeva. Naravno, biti će zanimljivo vidjeti kako će prva tri igrača svijeta riješiti svoje protivnike. Đoković će igrati s Staraceom, Federer s Tobiasom Kamkeom, a Rafa Nadal sa Simoneom Bollelijem. Ne treba ni napominjati da su sva trojica ogromni favoriti u ovim dvobojima, pitanje je samo tko će potrošiti manje energije i tko će se što manje zadržavati na terenu. Ova trojica igrača glavni su kandidati i za konačni naslov  pa bi im jako dobro došlo da što pažljivije raspolažu svojom energijom koja se na kraju uvijek pokaže kao vrlo bitna. To se posebno odnosi na Federera i Đokovića koji će morati biti u najboljem mogućem stanju ako žele Nadala spriječiti da dođe do svoje fascinantne 7. titule u Roland Garrosu.

Na terene će sutra i predstavnici iz hrvatske. Ivan Dodig igra protiv Robina Haasea, a Ivo Karlović, koji do posljednjeg trenutka nije znao hoće li zbog ozljede nastupiti na ovom turniru, igra protiv Eduarda Schwanka. Dodig će imati daleko teži posao protiv 39. igrača svijeta Haasea no Međugorac nam je već dokazao da može igrati i protiv najboljih tenisača ako ima svoj dan pa ćemo vidjeti hoće li uspjeti nešto napraviti protiv Haasea koji objektivno jest bolji tensiač, ali isto tako nije nepobjediv za našeg Dodiga. Karlović bi, ukoliko je ozdravio, trebao imati nešto lakši posao protiv 192. igrača svijeta Schwanka. Ranking ovog Argentinca ne ulijeva nikakvo strahopoštovanje, ali treba znati da je riječ o igraču koji dolazi iz podneblja iz kojeg dolaze ponajbolji ‘zemljaši' svijeta pa bi i Karlović mogao imati problema ne uđe li u meč od samog početka. Naravno, mnogo će toga ovisiti i o njegovom najjačem oružju, razornom servisu jer kada je on na razini onda se Karlović ne mora bojati ovakvih protivnika. Kako god prošao sutrašnji dan za naše predstavnike mi jednog igrača već imamo u drugom kolu. Riječ je naravno o Marinu Čiliću. On je svoj posao obavio jučer protiv Daniela Munoza De La Nave. Prošao je dalje rezultatom 6-4,6-4,7-5. Sada ga u drugom kolu čeka prvi pravi ispit. Meč s Juanom Carlosom Ferrerom, koji igra sve bolje i koji je sigurno u prednosti kada se igra na zemlji no uspije li Marin dobiti taj meč najavio bi da je spreman za velike stvari na ovom turniru.