10bet
Neteller
Unibet UK offer:
bet £20 get £40


Unibet Italiy Seria B

32red casino 320%
Home / Sport / Valencia i Malaga vrlo blizu četvrtfinala Kupa kralja

Valencia i Malaga vrlo blizu četvrtfinala Kupa kralja

Sredina tjedna rezervirana je za kup natjecanja u europskim ligama. Danas su na rasporedu dvije utakmice Kupa kralja u kojima će snage odmjeriti Malaga protiv Eibara te Valencia protiv Osasune. Malaga je prošle subote iznenađuuće izgubila od posljednje plasirane momčadi prvenstva Deportiva, ali je Valencia zato napokn slavila na gostovanju i prekinula crni niz bez pobjede u gostima. Danas, četiri dana kasnije, ćemo vidjeti mogu li Šišmiši nastaviti svoj pobjednički niz i u kupu te može li se Malaga vratiti na pobjedničke staze.

Večerašnja akcija počinje na La Rosaledi gdje Malaga, ovaj put u ulozi domaćina, dočekuje trećeligaša Eibar. Kada se to ovako kaže mogli bismo posprdno pomisliti da je Eibar ”mačji kašalj” za momčad koja je ove sezone na vrhuncu svoje forme i koja se nalazi odmah iza Barce, Reala i Atletica u Primeri te je dominantno izborila nastavak natjecanja u Ligi prvaka. No kup je čudnovato natjecanje u kojem su iznenađenja pravilo u svakoj ligi svijeta pa tako i u španjolskoj. Dovoljno je napomenuti da je prva utakmica ovih dvaju suparnika završila rezultatom 1:1 i da Eibar zapravo ima realne šanse izbaciti svog mnogo uglednijeg protivnika. Nitko ne kaže da je to lak posao za tako malen klub, ali ništa nije nemoguće. Ispadao je i Real Madrid prijašnjih godina od trećeligaša, a s domaćih terena se još uvijek nije teško prisjetiti kada je Naftaš izbacio zagrebački Dinamo. Dakle, dok god postoji šansa u nogometu ima nade. Kada ste u prvoj utakmici vidjeli da možete iz nje izići neporaženi, onda i elan za uzvrat raste do neba.

Treba spomenuti da Malaga ni u prvoj utakmici nije izgledala neozbiljno kao što to često zna biti slučaj kada treneri velikih klubova na teren upošalju pričuvne postave jer računaju da će protivnik ”skinuti gaće”. Momčad možda nije bila najjača moguća, ali su barem osmorica od 11 igrača koje je Pellegrini poslao na teren članovi standardne postave tako da se ovdje može govoriti o ozbiljnom otporu Eibara koji je čak i vodio od 73. minute, a Malaga je uspjela izjednačiti tek duboko u sudačkoj nadoknadi utakmice preko stopera Onyewua. Da tada nisu zabili gol Eibar bi imao više opcija za današnji susret i već bi se mogla namirisati senzacija. Zna se da mali klubovi koji dolaze na gostovanje s minimalnom prednošću obično ”parkiraju autobus” ispred svog gola i čekaju da vrijeme prođe, a tako bi vjerojatno napravio i Eibar da nije primio gol u zadnjim trenucima prve utakmice. Ovako prednost gola u gostima ima Malaga pa će Eibar u svakom slučaju morati zabiti gol.  To znači i hrabriji pristup današnjoj utakmici. Momčad Gaizke Garitana, nekadašnjeg igrača Athletic Bilbaoa , a sadašnjeg trenera Eibara, u utakmicu mora ući  kao da igra s nekom od momčadi iz svoje lige u kojoj zasad briljiraju. Nakon 19 kola u Segundi B Eibar ima 41 bod samo jedan manje od vodećeg Alavesa, a ukupno je zabio 33 pogotka što ga čini najefikasnijom momčadi lige. Uz to su i primili samo 10 golova što znači da imaju i najučinkovitiju obranu lige. Dakle, ovo nije neka ”proleterska” momčad nego ekipa s glavom i repom koja zna što hoće, a to potvrđuje i osmina finala Kupa kralja.

Sve nabrojano zna i trener Malage Manuel Pellegrini i sigurno će napraviti sve da njegovi igrači shvate kako se ne radi o trening-utakmici nego o kompleksnom dvoboju s vrlo organiziranim protivnikom. Uostalom, spomenuli smo već da je prije nekoliko sezona Real Madrid ispao od trećeligaša Alcorcona, a trener Kraljevskog kluba tada je bio baš Pellegrini. Cijenu poraza tada je platio otkazom jer je uprava smatrala da je nedopustivo da Real na taj način ”rasprodaje” svoj ugled. Pellegrini nakon tog poraza i posljedičnog otkaza nije bio ni bolji ni lošiji trener nego prije, ali je shvatio koliko je Kup opasno natjecanje. Otkaz u Realu na kraju ga je doveo do Malage koja je pod njegovim vodstvom postala ozbiljan prvoligaš i važan faktor na euro sceni. Da se arapski vlasnici nisu povukli iz kluba i ostavili ga u dugovima Malaga bi se mogla nadati Ligi prvaka i dogodine, a ovako pod suspenzijom joj ne ostaje ništa drugo nego da ovu sezonu iskoristi najbolje što može. Na svim ”frontovima” još je u igri za titule, a s obzirom da Ligu prvaka i prvenstvo vjerojatno neće osvojiti kup se čini kao idealna prilika za ovosezonski trofej. Za ulazak u četvrtfinale Saviola i društvo moraju izbaciti Eibar i to im je sada jedina preokupacija jer razmišljanje o protivniku u sljedećoj fazi natjecanja bila bi klasična greška i mogla bi dovesti do toga da tu fazu na kraju i ne vide. U psihološkoj pripremi momčadi za večerašnji susret će se vidjeti kakav je trener Pellegrini jer igrački Malaga je daleko bolja, i ona zapravo ovdje igra protiv same sebe. Bude li sve očekivano ne samo da će Malaga sačuvati ovu mršavu prednost koju ima već sada nego će ju i podebljati na radost svojih navijača.

Druga utakmica igra se na Mestalli gdje će Valencia imati teži posao nego Malaga jer Osasuna je prvoligaš, nikada u vrhu, ali uvijek čvrsto u sredini. Dobro, ne baš uvijek jer trenutno su zadnji na tablici Primere, ali to je za njih normalno s obzirom da uvijek ”plivaju” između dna i sredine, a na kraju se uvijek nekako spase ispadanja. To vrijedi za domaću ligu, ali neće vrijediti danas za Kup kralja jer Valencia ovo lako i gotovo sigurno prolazi.

Prvu utakmicu Valencia je dobila na Osasuninom terenu rezultatom 2:0 tako da je priča ovdje prakički završena i sve što Valencia mora napraviti je rutinirano odraditi posao dokraja. Karta im je već u džepu, a Osasuna je samo usputna stanica prema četvrtfinalu.