10bet
Neteller
Unibet UK offer:
bet £20 get £40


Unibet Italiy Seria B

32red casino 320%
Home / Sport / Vrući Australian Open kao najava zanimljive teniske sezone

Vrući Australian Open kao najava zanimljive teniske sezone

U noći s nedjelje na ponedjeljak svjetski tenis preselit će se na australski kontinent gdje počinje prvi grand slam sezone, Australian Open. Pripremni turniri i ekshibicijski mečevi su odrađeni i sada nova teniska sezona počinje. Kreće utrka za pobjedama, naslovima, bodovima i novcem.

[notice]Turnir možete pratiti uživo putem live stream videa na stranicama bet365 i bet-at-home kladionice.[/notice]

Australian Open nije mitski turnir kao Wimbledon, ali je prvi grand slam sezone i upravo tu leži njegova važnost i posebnost. Tenisačima služi kao odskočna daska koja može odrediti cijeli tijek sezone, kao što je odredio prošlogodišnju sezonu Novaka Đokovića. Upravo u Australiji je krenuo njegov nezaustavljivi niz pobjeda koji je trajao sve do polufinala Roland Garrosa. Đoković je ove sezone u u ulozi favorita, a već na Australian Openu ćemo dobiti odgovor može li Srbin obraniti bodove koje je zaradio protekle godine kada je ovaj turnir i osvojio. Svjetske kladionice mu vjeruju pa ćete ukoliko uložite novac na njega najmanje zaraditi. Zanimljivo je da su razlike koeficijenata među prva četiri tenisača male, ali nakon njih je velika praznina nakon koje kao peti favorit dolazi Juan Martin Del Potro s koeficijentom 16. Kod žena kao prva favoritkinja slovi Petra Kvitova, djevojka koja je bila apsolutni hit prošle sezone. Kao drugi izbor svjetskih kladionica figurira Serena Williams, ali možda je ipak preoptimistično očekivati pobjedu od djevojke koaj većinu prošle sezone uopće nije igrala zbog bolesti i koja je nedavno izjavila za medije da ju tenis zapravo ne zanima te da ne voli trenirati. Čudna izjava za višestruku osvajačicu grand slam naslova. Eto, tako kladionice vide odnos snaga u svjetskom tenisu prije početka turnira, ali što bi bio tenis bez iznenađenja pogotovo onaj ženski.

Australci ni ove godine ne očekuju da bi neki od njihovih domaćih predstavnika mogao osvojiti turnir pred svojom publikom. Imaju dva tenisača koja se nalaze u oprečnim stadijima karijere, ali s istom šansom da osvoje turnir – nikakvom. Lleyton Hewitt je na odlasku. Još uvijek može odigrati dobar meč i pružiti dobru partiju, ali iluzorno je očekivati da bi mogao trajati duže od prvog tjedna turnira. Bernard Tomić još je uvijek samo nada i budućnost australskog tenisa. Za naslovne uloge će se morati poboljšati i sazrijeti u pravog igrača. U ženskoj konkurenciji priča je malo drugačija. Samantha Stosur pokazala je da u njenom reketu ima baruta osvojivši posljednji grand slam prošle godine, US Open. Ona zna, a dokazala je i da može. Pitanje je samo hoće li je sputati pritisak s domaćih tribina.

Hrvatski predstavnici dobro su prošli što se ždrijeba prvog kola tiče. Ivan Ljubičić i Petra Martić izvukli su kvalifikante koje realno mogu i moraju proći. Ivan Dodig ide na Portugalca Federica Gila, a to je također meč koje se može dobiti. Najlošije je prošao Ivo Karlović koji je izvukao Austrijanca Jurgena Melzera, trenutno 31. igrača svijeta. Diva sa Šalate ne bi toliko trebala brinuti ATP pozicija na kojoj je njegov protivnik , nego činjenica da ga nikada u karijeri nije pobijedio u pet mečeva koliko su dosad odigrali. Bude li Karlović servirao onako kako samo on zna i može, ovoj neugodnoj seriji mogao bi doći kraj. Nema boljeg mjesta za to nego prvi grand slam sezone.

Vruće australsko ljeto zagrijat će teniske fanove diljem svijeta. Sigurno će pakleno biti i na terenima na kojima će se voditi velike bitke za svaki poen. S nestrpljenjem očekujemo odgovore na pitanja hoće li se nastaviti šampionski niz Novaka Đokovića ili će se Nadal riješiti kompleksa koje mu ne nabio Đoković prošle godine? Odlazi li Federer polako u arhivu teniske povijesti ili je još uvijek gladan naslova? Može li Stosur osvojiti pred svojom publikom ili će Kvitova ponovo iznenaditi? To su još uvijek samo pitanja na koja ćemo odgovore dobivati kroz sljedeća dva tjedna.